TRAINSET - common

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
nebo je dát jen do své trati \Breclav - Praha\SOUND\ (tahle složka by měla mít při prohledávání přednost před sdílenou).
Takhle by mělo vypadat čisté řešení.....
Ještě jedna připomínka.
Ruchy trati jsou společné pro všechny tratě, proto je správné, že jsou v Train Simulator/Sound
Umíte si představit dvacet tratí a 20x stejné ruchy po 91,9 MB? (muselo by tam být totiž asi úplně vše. Ale i 20x40MB update je moc.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
nebo je dát jen do své trati \Breclav - Praha\SOUND\ (tahle složka by měla mít při prohledávání přednost před sdílenou).
Takhle by mělo vypadat čisté řešení.....
Ještě jedna připomínka.
Ruchy trati jsou společné pro všechny tratě, proto je správné, že jsou v Train Simulator/Sound
Umíte si představit dvacet tratí a 20x stejné ruchy po 91,9 MB? (muselo by tam být totiž asi úplně vše. Ale i 20x40MB update je moc.

Ano, i Ty to chápeš Zbyňku správně a přesně tak, jak jsem to myslel - do Train Simulator\Sound dávat opravdu jenom společné a sdílené zvuky bez toho, aby je někdo pozměňoval - a speciality pro každou trať dávat do My Route\Sound...ono to totiž funguje opravdu tak, že první hledá v Sound trati a pak až jde do sdíleného adresáře Sound.

Takto jsem si to upravil tak, že hlášení odjezdu mám pro každou trať jiné....někde pískání, někde namluvenou hlášku....

K tomu uninstallu :

stejně jako existuje
Kód:
[UninstallDelete]
Type: filesandordirs; Name: "{app}\Routes\Breclav - Praha"

tak existuje i

Kód:
[UninstallDelete]
Type: files; Name: "{app}\Sound\blablabLa.sms"

ale proti jakémukoliv mazání ze společných adresářů mám jeden velký a podstatný argument :

NIKDE NEMÁŠ ZAJIŠTĚNO, ŽE VĚCI, KTERÉ TY NAINSTALUJEŠ DO SPOLEČNÝCH ADRESÁŘŮ NEJSOU VYUŽÍVÁNY JINOU TRATÍ - TOTO NEMÁŠ ABSOLUTNĚ ŠANCI ZKONTROLOVAT NEBO OVLIVNIT, TAKŽE JAKÉKOLIV MAZÁNÍ V TĚCHTO ADRESÁŘÍCH PŘI ODINSTALACI JE ZA SOUČASNÉHO STAVU VELMI RIZIKOVÉ A NEBEZPEČNÉ.

Takže by se mohlo krásně stát, že po uninstallu Tvojí trati se rozbijou i další tratě.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Napiš, já nejsem zvukař ani programátor. Ani neznám do hloubky jak MSTS přemýšlí. Ale zápis pochopím a zapracuji do příští instalace.
Ale tohle je nutné pak napsat všem stavitelům. Také pochybuji že vědí, jak MSTS pracuje se zvuky a udělali to stejně jako to mám já nebo jak jim to zvukař dodal.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pro klid duše jsem se podíval, co se přepíše v Sound po mé instalaci.
Kdo má rád pravěk, snad jen ten by mohl něco proti přepsání cokoli namítat.
Jedná se o zvuky nákladních a osobních vozů, kde Dejv tenkrát vyrobil zvuky věrnější a dokonalejší. Takže Bobe57 neplakat a buď rád, že se to přepsalo na něco dokonalejšího. Ale po doplnění do všech vozů řetězce:
například:
Kód:
Sound ( "../../common.snd/Vozy/CDvuzOs4nEx.sms" )
Kdo má čas, udělejte kontrolu v TBP a pošlete update na těch několik jednotlivců, já to zařadím a původní pozměněné SMS mohu z instalace smazat.
Ale jinak se mi moc líbí, jak po padesáti letech (nadsazeně) existence Dejvových zvuků si někdo všiml toho, co nyní řešíme.
To samé píšťalka a odjezd. To mi poslal Jene dávno před prvním vydáním své trati 150. Proč jste na tohle poukázali až dnes? Asi jste celou dobu :D :D :D :D
Já dodnes věřil tomu, že to jinak nejde.

Ale ohledně uninstall, napřed by jsi měli zamést před svým prahem professionálové z Protrainů. Měl jsem tu čest a po odinstalování myslím Semmering a Drážďany - Lipsko jsem musel reinstalovat MSTS. :x

Naposled editoval moderátor:

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Ale jinak se mi moc líbí, jak po padesáti letech (nadsazeně) existence Dejvových zvuků si někdo všiml toho, co nyní řešíme.
To samé píšťalka a odjezd. To mi poslal Jene dávno před prvním vydáním své trati 150. Proč jste na tohle poukázali až dnes? Asi jste celou dobu :D :D :D :D
Já dodnes věřil tomu, že to jinak nejde.

Zbyňku, nespali - o to strach mít nemusíš, ale my se to učíme za pochodu a nenech se vysmát, že Ty už jsi prokouknul všechny velké i malé záludnosti MSTS. :idea:

Stále se bude přicházet na věci, které jsou dlouho dělány tak, jak jsou dělány a že by mohly být udělány daleko líp a přinesly by méně komplikací.

To vše vzniklo z toho, že jeden nejmenovaný člen fora se stále snaží protlačit to, aby se naprogramoval dnes již zcela zbytečný a přežitý starter, ikdyž už dávno existuje daleko komfortnější řešení - tak se po tom začalo pátrat a přichází se na takovéto věci. Inu pokrok.....

Navíc ti, kdo si jenom hrají, tak se nestarají o to, jak to vlastně funguje uvnitř - hlavně, že to funguje.

Zrovna "píšťalka" od Jeneho není zrovna dobrý příklad - mi osobně to nevadilo, ale bylo to skvělý případ na to, jak si vyzkoušet, že to s těmi soundy funguje tak, jak psal bob57_cz.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já se také učím za pochodu, ale když se jiní s výsledky učení nepodělí s ostatními?
Takže konkréteně.
1. zkontroluji Trainset a vyhážu všechny odkazy na například genfreightwag1.sms a tím tyto soubory vyřadím. Kdo použije vůz mimo TBP bude mít určitě radost, že znovu uslyší původní zvuky z MSTS z pravěkých dob, jak jej koupil.
2. otázka: co se spojováním vozů, to je společné.
3. otázka: jak dát do Sound trati (dává odjezd)
4. otázka: jak dát jen do trati " Jízda proti stůj povolena /nepovolena)
Já se v tomto nehrabal, mám dost jiných zaměstnání v MSTS tak tohle nevím. Jak mi to jiní poslali, tak jsem to zařadil.
Také jsi mi neodpověděl na otázku, jestli je zápis v mém instalátoru, řádek uninstalll delete správný. Mám pocit, že to odinstalovalo i Global, kdysi tomu tak bylo. Jak mi to tenkrát napsal Tomi, to bylo pro mě tabu a dál jsem to neřešil. Možná dřívější zápis byl jiný, updatů bylo několik. Současně si vše upravuji dle systému sám.
Jinak MSTS starter, to já si jej přeji a ne kvůli sobě, ale kvůli normálním uživatelům, kteří se bojí zde cokoli napsat, aby náhodou nedostali dršťkovou. (těchto je víc než zde ve fóru) Nějaký 70letý dědeček, myslíš že je tak pohotový si přepisovat adresáře a neudělat chybu, když to za něj může dělat nějaký stroj?

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Já se také učím za pochodu, ale když se jiní s výsledky učení nepodělí s ostatními?
No vidíš, my jsme se o to podělili v podstatě hned po zjištění a dostali jsme od Tebe držkovou, že jsme to napsali až teď. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Také jsi mi neodpověděl na otázku, jestli je zápis v mém instalátoru, řádek uninstalll delete správný. Mám pocit, že to odinstalovalo i Global, kdysi tomu tak bylo.

Ten Tvůj zápis pro uninstall by měl být správný a měl by odebrat jenom to, co je v adresáři "{app}\Routes\Breclav - Praha", stejně tak lze specifikovat konkrétní soubory i jinde.

Upřímně řečeno - global bych nikdy nespojoval s tratí stejně tak, jako jsi kdysi v pravěku spojoval s tratí i trainset - a to pak byl po uninstalu trati hukot v MSTS adresáři :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak MSTS starter, to já si jej přeji a ne kvůli sobě, ale kvůli normálním uživatelům, kteří se bojí zde cokoli napsat, aby náhodou nedostali dršťkovou. (těchto je víc než zde ve fóru) Nějaký 70letý dědeček, myslíš že je tak pohotový si přepisovat adresáře a neudělat chybu, když to za něj může dělat nějaký stroj?
Jinak starter v návrhu obsahuje dneska to, co TrainStore a ruční konfiguraci se stejně nevyhneš ani v jednom případě....proto si myslím, že programování a ladění něčeho, co funguje a používá se to i ve světě pod jiným názvem už je zbytečné....

Ad zvuky :
ty odjezdy ještě doma skouknu a zkusím to sepsat nějak přesně ( ono ve sdíleném soundu jich je celkem asi 10 - teď jsem v rachotě a dřu na budoucí a současné důchodce :D....
Jedinou věc jsem nenašel - dá se někde definovat název souboru pro odjezd? Ve kterém sms nebo jiném souboru se definuje, pokud se někde definuje a není dán natvrdo?

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Takže po delší konverzaci jsme dospěli k závěru, že bych kromě nových zvuků ruchů trati s novým názvem, nějak vše ostatní (česká hlášení odjezdu, jízda proti stůj) přesměrovat do Breclav - Praha/Sound. Jak, na to jsem odpověď nedostal, já to také nevím, uninstall mám dobře, takže asi vše necháme tak jak je. :D
Pro ostatní uživatele to zanamená, že po nové instalaci MSTS by si měli zálohovat složky Global, Routes, Sound, Trains. Odtud si vždy nakopírovat do Train Simulator kopii a do tohoto teprve instalovat konkrétní trať.
BP nepotřebuje k instalaci ani Routes, ani Trains. Vytvoří si vše nově.
Při instalaci další trati, která není jakkoli kompatibilní, by se složky Global, Routes, Sound (eventuelně i Trains) přesunuly někam bokem a nahradily opět kopii původních složek instalace MSTS (dle individuální potřeby).
Ve finále by měl uživatel takto nainstalováno například 5 různých nekompatibilních tratí a měl by dvě možnosti. Buď si složky přesouvat, přejmenovávat ručně, jak to dělám já nebo vymyslet nějaký MSTS starter, který by tohle udělal za uživatele.
Pak by odpadlo několikaleté bádání a nucení všech stavitelů tratí z celého světa, aby dodržovaly naše České nové normy, aby jsme si vystačili s Trainstore.
Takže ten můj nápad je stále aktuální a neměl by být tak složitý jej realizovat.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
A ještě jednu věc. ta hlášení, jejich jazyk. Správně by to mělo být tak, aby když přejedu hranice, tak například u mé trati, aby vše bylo po té Slovensky a Německy.
Takže bych se se změnami neukvapoval a dořešil ještě tohle. Jednoduše by to šlo i během hry manuálně přepínat ručně tlačítkem. Proto by asi bylo vhodnější tohle ponechat v Train Simulator/Sound

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Takže po delší konverzaci jsme dospěli k závěru, že bych kromě nových zvuků ruchů trati s novým názvem, nějak vše ostatní (česká hlášení odjezdu, jízda proti stůj) přesměrovat do Breclav - Praha/Sound. Jak, na to jsem odpověď nedostal, já to také nevím, uninstall mám dobře, takže asi vše necháme tak jak je. :D
Pro ostatní uživatele to zanamená, že po nové instalaci MSTS by si měli zálohovat složky Global, Routes, Sound, Trains. Odtud si vždy nakopírovat do Train Simulator kopii a do tohoto teprve instalovat konkrétní trať.
BP nepotřebuje k instalaci ani Routes, ani Trains. Vytvoří si vše nově.
Při instalaci další trati, která není jakkoli kompatibilní, by se složky Global, Routes, Sound (eventuelně i Trains) přesunuly někam bokem a nahradily opět kopii původních složek instalace MSTS (dle individuální potřeby).
Ve finále by měl uživatel takto nainstalováno například 5 různých nekompatibilních tratí a měl by dvě možnosti. Buď si složky přesouvat, přejmenovávat ručně, jak to dělám já nebo vymyslet nějaký MSTS starter, který by tohle udělal za uživatele.
Pak by odpadlo několikaleté bádání a nucení všech stavitelů tratí z celého světa, aby dodržovaly naše České nové normy, aby jsme si vystačili s Trainstore.
Takže ten můj nápad je stále aktuální a neměl by být tak složitý jej realizovat.

Nic jsi Zbyňku nepochopil a už mne to překrucování nebaví :

1) psal jsem o příspěvek výše, že se na to podívám doma - stačí takto? Já se na rozdíl od jiných v práci MSTS věnovat nemůžu....

2) Proč by se měly dodržovat české nové normy? Stačí, když České normy (které mimochodem v současnosti pro stavitele tratí nejsou žádné - protože by je omezovaly) a budou respektovat světový standard.

Trainstore je pokud vím zahraniční aplikace pouze lokalizovaná a chová se tak stejně v Anglii, Francii, Kanadě a kdo ví kde ještě.....takže do toho nemotej ještě k tomu neexistující České normy....

Tvůj argument, který jsi mi uváděl dříve, že Trainstore nepoužíváš kvůli Tvorbě aktivit, abys měl kompletní trainset, tak ten neobstojí, protože si můžeš v Trainstore vybrat jenom konkrétní trať a k ní si přehrát do MSTS z odkládacího prostoru celý trainset.

Nicméně, kdo se chce pustit do programování něčeho, co už existuje, tak klidně může - ale není to práce na jedno odpoledne. Upřímně - mi se po 11 hodinách programování denně do to vůbec nechce. Podle Zbyňka je to brnkačka, takže máte šanci.

3) Instalace - zálohování GLOBALU při instalaci trati BP a spřátelených tratí - ano, díky globalu BP je toto zálohování a instalace bokem nutností, protože je s ostatními nekompatibilní (kromě defaultního globalu, na kterém kromě jednoduchých tratí není postaveno nic) Pak ale není instalace tratí věcí Starteru, ale instalátoru trati, aby už v instalaci sám od sebe instaloval svůj Global a další do svých složek - což dneska neděláš.

Jinak se té pro staříky nepochopitelné ruční práce nezbavíš.

Jak chceš dále při více globalech ošetřovat aktualizace MSTS Bin? Když nevíš, jaké adresáře mají ostatní uživatelé MSTS, když si je každý může pojmenovat jak chce? Opět Ti nezbude nic jiného, než ruční práce a rozkopírovávání - i proto je systém více Globalů z hlediska jakékoliv automatizace aktualizací těžkopádný.

To bych si spíš dokázal představit aktualizaci trati tak, že se zvolí volba, že používám Trainstore a rovnou už mi nadefinuje trať i v odkládacím prostoru Trainstore a propojení na odpovídající tsection.dat.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
A ještě jednu věc. ta hlášení, jejich jazyk. Správně by to mělo být tak, aby když přejedu hranice, tak například u mé trati, aby vše bylo po té Slovensky a Německy.
Takže bych se se změnami neukvapoval a dořešil ještě tohle. Jednoduše by to šlo i během hry manuálně přepínat ručně tlačítkem. Proto by asi bylo vhodnější tohle ponechat v Train Simulator/Sound

Proč Slovensky a Německy? Myslíš kvůli Hohenau? V tomhle směru je pokyn k odjezdu zcela podružný a nicotný, když tam jsou daleko větší zvěrstva, která zatím neumíme standardně řešit. ¨

Třeba se podaří nějak vymyslet v MSTS Bin to, jakým způsobem v té či oné stanici bude definován zvuk pro návěst Odjezd a bude se to přepínat zcela bez zásahu uživatele.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Lubomir napsal:
Martensi, prosím pěkně ko-ko-koho jste vlastně mysleli těmi staříky?
Zdraví Lubomir (59) :D

Lubo, to se musíš zeptat něko-ko-ko-ko-ho jineho-ho-ho-ho :D

Zbyněk Šemora napsal:
Nějaký 70letý dědeček, myslíš že je tak pohotový si přepisovat adresáře a neudělat chybu, když to za něj může dělat nějaký stroj?

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Lubomir napsal:
Těmi staříky, jsem myslel bohužel i mě (za chvilku 50 :( :D )
Ale nyní vážně. Mezi mou klientelu patří i jistí důchodci. (bývalý strojvedoucí). PC si pořídili jen kvůli MSTS. Kromě mé trati chtějí jezdit i na 321. Při přepisování adresářů Global a Routes občas udělají chybu a sem tam si Train simulátor přesunou na plochu nebo někam do neznámé složky, kterou pak hledám službou "hledat" (když pro mě přijedou autem, abych jim MSTS opět zprovoznil)
Byli by vděčni za nějakou utilitku , jakou jsem navrhoval.
Ale pokud se zde budu dohadovat jen já a Martens, tak je tato diskuze úplně zbytečná a o ničem. Je nutné, aby se ozvali i obyčejní uživatelé. Jinak mne asi přesvědčíte, že jediný břídil jsem tady já, zatímco 99% uživatelů MSTS bravurně ovládá všechny možnosti Trainstore a střídání různých nekompatibilních tratí je pro Vás brnkačka. Hold už jsem taky téměř dědek. :(

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Lubomir napsal:
Těmi staříky, jsem myslel bohužel i mě (za chvilku 50 :( :D )
Ale nyní vážně. Mezi mou klientelu patří i jistí důchodci. (bývalý strojvedoucí). PC si pořídili jen kvůli MSTS. Kromě mé trati chtějí jezdit i na 321. Při přepisování adresářů Global a Routes občas udělají chybu a sem tam si Train simulátor přesunou na plochu nebo někam do neznámé složky, kterou pak hledám službou "hledat" (když pro mě přijedou autem, abych jim MSTS opět zprovoznil)
Byli by vděčni za nějakou utilitku , jakou jsem navrhoval.
Ale pokud se zde budu dohadovat jen já a Martens, tak je tato diskuze úplně zbytečná a o ničem. Je nutné, aby se ozvali i obyčejní uživatelé. Jinak mne asi přesvědčíte, že jediný břídil jsem tady já, zatímco 99% uživatelů MSTS bravurně ovládá všechny možnosti Trainstore a střídání různých nekompatibilních tratí je pro Vás brnkačka. Hold už jsem taky téměř dědek. :(

Až se budou VŠECHNY tratě instalovat, aktualizovat a distribuovat tak, že to rovnou nebudou sypat do adresářů GLOBAL nýbrž bokem, až budou mít jednotný systém pojmenování GLOBALů, až se úplně odstraní ruční práce s přejmenováváním adresářů už při instalaci, pak bude možné do instalátoru doplnit i definice na adresáře GLOBAL a SOUND a toto využívat i pro Starter .... TOHLE VŠECHNO STARTER NEUDĚLÁ A BUDE SI TO MUSET RUČNĚ UDĚLAT UŽIVATEL SÁM A TO PŘI KAŽDÉ AKTUALIZACI KTERÉKOLIV TRATĚ ....

Pak co? Starter vybere trať, přehodí Globaly a co pak?

Co s mraky paths, services ve vybrané trati, vozidel a consistů v trainsetu?

Řešit to Tranistorem? Nebo Moverem? Nabídneš jim místo komfortního výběru aktivity a startu MSTS na jeden klik postupné ruční spouštění několika programů za sebou?

Mover bych dokázal upravit tak, že pokud mu dám v parametru trať a aktivitu, tak tam nechá jenom to, co předám v parametru.....

Co když si přehodíš nějakou trať, jak chceš aktualizovat MSTS Bin, kdyť Džordž neví a ani nemůže, kolik kdo bude mít GLOBALů v MSTS?

Proč to přesouvají bokem, když vše může být v jednom MSTS a jenom přejmenovat?

Na žádnou z těcho otázek jsi mi doposud nedal jedinou rozumnou odpověď.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale pokud se zde budu dohadovat jen já a Martens, tak je tato diskuze úplně zbytečná a o ničem.
Upřímně řečeno, už dlouho jsem nezažil diskusi s Tebou se střetem názorů, kterou by jsi stylově neukončil tím, že je to vlastně o ničem ..... dokud od Tebe nedostanu kloudné odpovědi na konkrétní otázky, je ta diskuse opravdu o ničem .....

To, že se tituluješ břídilem - je to Tvoje stanovisko, ale příjde mi přitažené za vlasy, když neumím nebo neznám možnosti jednoho programu, tak místo toho, abych se jej snažil poznat a naučit, tak si holt naprogramuji úplně to samé od začátku ...... je to to samé, jako bych uměl ve Wordu jenom otevřít dokument a nic jiného a kvůli tomu si naprogramuji nové Office .....

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Instalace MSTS Bin. Copak je problém, aby se instalací BIN aktualizovaly všechny verze Global? Co je tam za soubory? Copak je problém se s Džordžem domluvit a dát je přímo do instalace každé trati? A máš po problému. Jak to děláš nyní? Tvé Trainstore na tohle použití má jednu podstatnou podmínku. Tratě z celého světa by musely mít všechny adresáře dle jednotných norem. Tohoto docílit je opravdu nemožné.
Ale jak jsem napsal výše. Já opravdu žádný starter nepotřebuji, mluvím jen za uživatele, kteří se bojí sem napsat svůj názor, Proto debata jen mezi námi dvěma je o ničem. Podle toho, jak ostře vždy reaguješ se jim ani nedivím.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Instalace MSTS Bin. Copak je problém, aby se instalací BIN aktualizovaly všechny verze Global? Co je tam za soubory? Copak je problém se s Džordžem domluvit a dát je přímo do instalace každé trati? A máš po problému. Jak to děláš nyní? Tvé Trainstore na tohle použití má jednu podstatnou podmínku. Tratě z celého světa by musely mít všechny adresáře dle jednotných norem. Tohoto docílit je opravdu nemožné.
Ale jak jsem napsal výše. Já opravdu žádný starter nepotřebuji, mluvím jen za uživatele, kteří se bojí sem napsat svůj názor, Proto debata jen mezi námi dvěma je o ničem. Podle toho, jak ostře vždy reaguješ se jim ani nedivím.

Fajn Zbyňku, už vidím, jak s každou instalací nové tratě na světě bude Džordž vydávat nové verze Binu, aby tam zohlednil všechny tratě na světě .... Jak toho chceš prosím Tě dosáhnout?

Odpověz mi už prosím konečně rozumně na mé konkrétní dotazy a nemlž tady. Zatím jsi tak bohužel neučinil a točíš tady pořád jak o staré punčošce bez jediné kloudné odpovědi na mé položené otázky, což už mne fakticky vytáčí....takže je to opravdu o ničom.

Pro ostatní potencionální programátory : pokud se to rozhodne někdo naprogramovat, můžu nabídnout maximálně konzultace nebo pomoct s analýzou....ikdyž se říká, že programátoři nejsou normální lidé, tak většinou dokážou na otázky odpovídat normálním způsobem....jedině tak se dá hnout kupředu ....

Čas a kapacity na vlastní naprogramování Starteru už bohužel nemám.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Martens napsal:
Fajn Zbyňku, už vidím, jak s každou instalací nové tratě na světě bude Džordž vydávat nové verze Binu, aby tam zohlednil všechny tratě na světě .... Jak toho chceš prosím Tě dosáhnout?

Odpověz mi už prosím konečně rozumně na mé konkrétní dotazy a nemlž tady. .
Konec mlžení :D :D
Za předpokladu, že soubory z bin, které se kopírují do Global se s novými verzemi nemění, nevidím problém je dát přímo do instalace trati. Stejně je nutné při střídání Global tyto rozkopírovat do všech ostatních. Ale nějak se to řešit musí. Ale za ostatní autory já nemohu rozhodovat, na to Ti musí odpovědět oni.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Konec mlžení :D :D
Za předpokladu, že soubory z bin, které se kopírují do Global se s novými verzemi nemění, nevidím problém je dát přímo do instalace trati. Stejně je nutné při střídání Global tyto rozkopírovat do všech ostatních. Ale nějak se to řešit musí. Ale za ostatní autory já nemohu rozhodovat, na to Ti musí odpovědět oni.
Tak konečně rozumná řeč.

Pokud to dáš do Global s tratí - jak si ohlídáš to, že tam třeba Dřordž něco neupraví v rámci MSTS Bin - necháš nedopatřením v instalaci starý soubor a pak to zase bude vypadat, že je chyba na straně Džordže.

Otázka : V instalátoru přepisuješ existující soubory bez řečí nebo tam máš kontrolu na stáří? Dá se to udělat tak, že vlastní trať si aktualizuj natvrdo a v globále si kontroluj datum změny souboru - v případě, že by tam bylo něco aktuálnějšího, tak to prostě nepřepíšeš.

Střídání Globalů - tak ty Globaly nestřídej :D Ale fakticky NIKDO NEMÁ ŠANCI VYSTIHNOUT CELOSVĚTOVĚ VŠECHNY MOŽNÉ GLOBALY TAK, ABY POKRYLY VŠECHNY EXISTUJÍCÍ TRATĚ....tahle úloha nemá jednoduché řešení ani pro toho, kdo by vytvářel instalaci MSTS Bin ani pro běžného uživatele

a) Řešení Džordž by musel dostávat info o tom, jaké možné globaly jsou na světě a podle toho aktualizovat instalák MSTS Bin - nereálné.

b) Uživatel při instalaci MSTS Bin bude z celé mnopžiny tratí v nabídce instaláku MSTS Bin (pro každý potencionální global) zaškrtávat, pro které globaly se budou instalovat soubory z MSTS Bin - zdlouhavé a nereálné

c) Vzhledem k tomu, že si ty globaly může každý přejmenovat jak chce, protože v této oblasti se normám bráníte - nereálné vzhledem k velkému počtu možností jak se globaly můžou jmenovat ... a nevěřím tomu, že by iniciativa toto sjednotit vzešla ze strany stavitelů - minimálně vím o jednom, který se tomu bude bránit.

Takže opravdu Zbyňku stále i z hlediska MSTS Bin to vychází na jeden jediný Global.

Ušetří sice jenom to přehazování globalů a sound adresářů, ale těch zbylých 90% ruční práce při aktualizacích a instalacích na takto atypickém a nestandardním řešení - si bude muset uživatel ohlídat sám - čili přínos starteru minimální.

Leda ...... striktně rozlišit, které soubory v globale jsou společné, nepřesouvat globaly jako celek, ale soubor po souboru zvlášť - tak aby to zase fungovalo jenom na jedno tlačítko a MSTS BIn se nemusel rozinstalovávat do všech možných kombinací globalů....

NEvýhody :
1) Znatelně pomalejší přesouvat tisíce souborů než přejmenovat jeden adresář

Startér by se dal napsat i tak, že by po ukončení MSTS vrátil jako default global, který je určen jako default..... ale upřímně řečeno - stále je to stokrát těžkopádnější než TrainStore - nemůžu si pomoct.....

A co se týče rozhodování - dokud se vy stavitelé tratí nedohodnete na nějakých pravidlech, bude starter opravdu velmi jednoduchý a v podstatě tuto činnost spolehlivě a opravdu plně zvládne DAFK od boba57_cz.

bob57_cz

Učitel češtiny
Zbyněk Šemora napsal:
...
Pro ostatní uživatele to zanamená, že po nové instalaci MSTS by si měli zálohovat složky Global, Routes, Sound, Trains. Odtud si vždy nakopírovat do Train Simulator kopii a do tohoto teprve instalovat konkrétní trať. ....
Ve finále by měl uživatel takto nainstalováno například 5 různých nekompatibilních tratí a měl by dvě možnosti. Buď si složky přesouvat, přejmenovávat ručně, jak to dělám já nebo vymyslet nějaký MSTS starter, který by tohle udělal za uživatele. ...
Byl realizován už dost dávno, stačí si jej jen vyzkoušet a přečíst si manuál !!! :D Přehazuje právě vyjmenované složky.
:!: Vivat :!: Amerika znovu objevena :!:
Zbyněk Šemora napsal:
Konec mlžení .
Žeby ?
Martens napsal:
A co se týče rozhodování - dokud se vy stavitelé tratí nedohodnete na nějakých pravidlech, bude starter opravdu velmi jednoduchý a v podstatě tuto činnost spolehlivě a opravdu plně zvládne DAFK od boba57_cz.
Zatím zvládne, ale s některými "ale":
1. nefunguje ve Vista
2. má navíc některé funkce, které jsou již dnes zbytečné po "vynálezu BIN" ( přepínání dávek pro cab den/noc,... ).

Co se týče vícenásobné instalace "bin" do více GLOBALů, tak obsahuje i tuto funkci. Stačí si vše, co "bin" aktualizoval do jediného adresáře GLOBAL nakopírovat do přednastaveného adresáře \XEXE\USER\ a funkce
COPY ..\XEXE\USER\*.* ..\GLOBAL\*.*
se postará o vložení do aktuálního zvoleného GL.

Nahoře