Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

Honzík 471070

Cestující
Když otevřeš trať v Track Vieweru, tak dáš nahoře Path-Editor, Nová cesta a to co se ti tam ukáže si vyplníš podle sebe. Potom si pravým tlačítkem myši zvolíš počáteční bod a můžeš stavět. Jestli se nepletu, tak ctrl+shift+pgup prodlužuješ postavenou trasu, pravým tlačítkem myši si můžeš např. přehazovat výhybky. Až budeš mít hotovo, tak pravým tlačítkem myši zvolíš koncový bod. Pak už jenom uložíš a můžeš jet.

Dan J.

Strojvedoucí
Trasu v OR, ti bohužel neporadím, já dělám veditoru aktivit MSTS. Ale jsou tu návody na vytvoření trasy v OR, myslím, že jednoduchá trasa hráče, problém nebude.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak nějak jsem doplnil čekárny po celé trati Dr-Bln, ale ještě zbývá S bahn v Berlíně. Sice je to jen pozadí, ale nějaké modely cedulek a vlaštovek bych tam měl dát. Ale na druhou stranu, mezi Dresden a Bad Schandau by to také chtělo doplnit nové možnosti. Alespoň některé zastávky by vymodelovat šly. Uvidíme i když to většině je fuk. :) Včetně Němců, jinak by cokoli někdo od nich nafotil. Ale jo, brzy vydám BP 100 a to bude takový milník, kudy dál. Nic neplánuji, vždy jsem stavěl tam, kam mne vedl instinkt. Obrázky jsem nyní nedělal. Přibyly jen ty čekárny. Někde jako samostatný model, jinde jako součást nádraží.

TSrepaints

Cestující
Včetně Němců, jinak by cokoli někdo od nich nafotil.
Drvivá väčšina len požaduje niečo k čomu nie je ochotná prispieť ničím. A ďalší sa ti ešte aj začnú vyhrážať ak im nie si ochotný vyhovieť. To sú moje osobné skúsenosti. Dnešný trend. Časy keď som pozeral na Nemcov ako na slušných vychovaných užívateľov ktorí ctia pravidlá a zásady sú dávno preč. Samozrejme výnimky a skvelí ľudia sa nájdu všade :)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jelikož do Berlína se vjíždí těsně vedle této stavby východu ze Sudende, tak se pokouším o model. To nejhorší, prosklené schody už mám. Výškově to celkem vychází, jen ten nadjezd jsem musel nepatrně snížit a vychází to na jejich trolej 6,2m tak tak. Sběrač nikdo neutrhne. Nějaké grafitty najdu z jejich protihlukových stěn a ten baráček, zatím bez textur fialový, asi nějak narovnám to z fotky, protože nic lepšího neexistuje a v Berlíně žádného zpravodaje nemám. Baráček východu do ulice, textury ze Streetview půjdou použít. Pak ještě doplním zastřešení do peronu a tu velkou střechu nad nástupištěm.
3009Sudende.JPG

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dnes jsem to schodiště konečně dokončil. Ale zase mi vadí zábradlí nadjezdu a nemohu najít, z čeho jsem si ten most udělal. Zřejmě jsem editoval, exportoval a nedal uložit jako. Budu si muset hacknout vlastní model. :) Ještě bude dobré doplnit chodníky
Jinak ta skla, kdyby byla trochu špinavá a ne tak průhledná, bylo by to lepší. Jenomže kdybych nastavil částečnou průhlednost, tak mi sklo filtruje pozadí a bylo by to hodně škaredé. Textury z fotek jsem narovnal, jak se dalo. Lepší než nic.
0110Sudende1.JPG
0110Sudende2.JPG
0110Sudende3.JPG

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tohle by už mohl být final. K mostu jsem přimodeloval i opěrné zdi s chodníky a protihluky. Nahoře u vchodu už je také pěkný chodník, zábradlí, tedy nikdo nezakopne ani nespadne. Také jsem zdi trochu pografittoval. Ceduli jsem narovnal z nějaké fotky. Když jsem viděl poprvé video skrz tuto zastávku, tak jsem si jen povzdechl, "tento model je asi utopie, to nedám" :) Ale takto by to mohlo vypadat všude. :) Pak by ani nevadily ty fototextury.
0210Sudende1.JPG
0210Sudende2.JPG
0210Sudende3.JPG
0210Sudende4.JPG
0210Sudende5.JPG

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Upravil jsem si model Lídlu, aby mi budova seděla i zde. Překáželo boční parkoviště. Proto jsem tam doposud měl nějaký německý model jiného řetězce. A pak jsem si ještě vymodeloval sloupek s poutačem u silnice. Když je samostatný, mohu jej dát pak i jinde. Tedy jen si vzpomenout, kde všude ty Lídly už mám. :)
Pak ještě neladily koncové pilíře nadjezdu. Vše posprejované, ale boční stěny podezřele čisté. Ještě trochu křičí čela pilířů mezi kolejemi, také dám shodnou texturu. To člověk nevidí hned. Udělal jsem i modely pásů chodníků 10,50,100 a 200m, protože ne všude mohou být součástí přilehlého modelu. Mám je hlavně jinde, ale tady je na prvním obrázku vlevo dole jeden díl na pokračování chodníku mostu, je jen 4m široký a ten mostní má 5, proto je tam malý zub. Potřeboval jsem zalepit díru v terénu.
0410Lidl.JPG
0410Lidl1.JPG

Luky

Posunovač
A televizni vez v Berline, je ve Vasi trati? Ale nevim zda je videt z vlaku, ale myslim, ze z lokomotivy videt je, myslim, ze ji mam i vyfocenou, ale nevim, zda by to na textury stacilo. Do Berlina jsem v trati BP zatim jeste nedojel.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Nakonec to tolik nebolelo a myslím, že to i trochu odpovídá. Oproti videu mám už položenou kolej vedle na novou trať do Dresden, ale to už máte v aktualizaci. Nádraží Priesterweg ještě nemám dokončené, tedy jen malý výřez.
0610VodarnaBerlin.jpg
0610VodarnaBerlin1.jpg
A televizni vez v Berline, je ve Vasi trati?
Ta je přece na Alexanderplatz a to je hodně daleko od mých kolejí. Tedy být ani vidět nemůže.

Annihilator

Začátečník
Nakonec to tolik nebolelo a myslím, že to i trochu odpovídá. Oproti videu mám už položenou kolej vedle na novou trať do Dresden, ale to už máte v aktualizaci. Nádraží Priesterweg ještě nemám dokončené, tedy jen malý výřez.
Zobrazit přílohu 40184
Zobrazit přílohu 40185

Ta je přece na Alexanderplatz a to je hodně daleko od mých kolejí. Tedy být ani vidět nemůže.
Na mostě Monumentenbrücke mezi stanicemi Südkreuz a Hbf. je TV trochu vidět, pravda že z vlaku pravděpodobně vůbec, ale zase kolik objektů máme v tratích a nelze je z vlaků vidět :) ... Může to tam stát zpovzdálí jako např. Bratislavský hrad z projektu tratě ŽSR130.

Přílohy

• obrázek_2024-10-07_160946270.jpeg
    obrázek_2024-10-07_160946270.jpeg
    494.3 KB · Zobrazeno: 0

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Je dobré vědět, že tato hra má doheldnost 2 km. Tedy nějaké vzdálené dominanty o desítkách kilometrů je bezpředmětné řešit. Ale pokud je to v reálu do očí bijící, tak se to řeší velikostí modelu, protože když se dá na dohled co tato hra umí zobrazit, tak se objekt musí zmenšit. Viz například Pálava v Šakvicích.

Annihilator

Začátečník
Je dobré vědět, že tato hra má doheldnost 2 km. Tedy nějaké vzdálené dominanty o desítkách kilometrů je bezpředmětné řešit. Ale pokud je to v reálu do očí bijící, tak se to řeší velikostí modelu, protože když se dá na dohled co tato hra umí zobrazit, tak se objekt musí zmenšit. Viz například Pálava v Šakvicích.
Záleží samozřejmě na výkonu PC, ale jak tu bylo zmíněno, OR má více. V nastavení do max 10km. Vzdušnou čarou od místa, které jsem zmínil po až TV to má cca 4,5km, ale samo je to na tobě, tedy čistě teoreticky to možné je.
(Osobně mám nastaveno 5km, (hory 100km), neboť se mi moc nelíbí ta obloha za blízkým horizontem).

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
OR dále ne?
V OR je vidět hodně daleko, ale myslím jen terén. Objekty mají nastaveno max 2000m. Nezkoušel jsem nastavit víc. Ale testoval jsem v nastavení dát 10km, jestli uvidím z trati u Šakvic Pálavu, ale skutečnou, vygenerovanou. Dával jsem tady i fotky. Byla vidět ještě od Pouzdřan. Jenomže pak jsem to zapomněl dát zpět a v Praze jsem měl problém jet i na volnou jízdu. Tak nechávám nastaveno 2000 až 3000m. Podle počítače.

Ale k věci, nebudu se přece zdržovat modelem berlínské věže, které by si nikdo nevšiml, tedy pokud bych nepoložil koleje jak se jezdilo postaru na Berlín Ost. Pak následoval Alexander Platz a Friedrich strasse, kde končil Východní Berlín. Tam mne nikdo nedostane, tedy pokud někdo nepomůže s modelováním. Což se určitě nestane, jinak by se už dávno někdo přidal.
Brzy chci vydat aktualizaci a stále mám co modelovat, tedy nemá smysl tvořit cokoli, co je mimo zorný uhel.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Další nástupiště S Bahn v Berlíně. Tady je to v oblouku a navíc zde mají takové moderní čekárničky se skleněnými vyoblenými stropy. Napadlo mne tyto půltubusy zkopírovat z podchodu v Drážďanech a hodně zmenšit, abych to nemusel ohýbat znovu. Jenomže udělat z toho skupinu, Attach. :) Takovou zátěž gmax nemá rád. Spojovalo se to komplet mnoho minut a nic. Tak jsem musel gmax nuceně ukončit a vše rozdělit na 4 modelové skupiny. Jenom ještě neumím ty vyskládané perony do oblouku s dílů spojit v celek a načíst do gmax. Pak bych si to okopíroval jako nový model bez zbytečných překrývajících se polygonů a do peronů nadělal díry pro schodiště. Pokud máte BP, je to stanice Osdorfer Strasse. Pokud někdo ví a spojil by mi to do jednoho modelu a poslal, já bych si to už do gmax importoval a použil jako šablonu. To samé bude i Lichterfelde Ost, na S bahn, tady je to také v oblouku. Skla u podchodů a tubusu nad silnicí jsem úmyslně nedělal průhledná. Pro test. Ale možná je ještě zprůhledním. Zatím je alespoň maskováno, že jsou schody utopené v peronu.
0810OsdorferStr.JPG
0810OsdorferStr1.JPG
0810OsdorferStr2.JPG

Nahoře