Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

Dodo

Signalista
Zbyněk veď ako ja nič v zlom len som dal poznatok na ktorý sa mi podarilo úplne náhodou prísť po inštalovaní Aktualizácie. Ja si našťastie dávam vždy aktualizáciu bokom na plochu a potom to kopírujem po tom čo skontrolujem čo aktualizácia sama obsahuje.
Samozrejme na webe som do balíčku pre Vectrony upravil súbor parametrov aby tam bolo MaxVelocity ( 200km/h ).

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Proč dáváš aktivity + update trainset do celkové aktualizace.
Dane, toho je opravdu už tolik a příliš, že není v silách to nějak rozkočírovat. Nehledě k tomu, že mám stabilní adresář pro aktualizace (kam jsem dal tobě Dane přístup, abych ti nemusel dělat pracovky a ty měl úpravy okamžitě) A právě tam najdeš i aktualizace vozidel a tohle dělám hlavně pro sebe, abych měl vše aktualizované pro všechny své počítače. A když je aktualizace, tak vše nakopíruji do instalačky. Otázka vozidel a consistů. Mám - nemám? Ale i tak, kdo si objedná flešku, tak se mu vše nainstaluje a už si musí ohlídat, aby si nic svého nepřepsal. Ale i tak, zálohování je snad základní gramotnost uživatele. Když si něco přepíši, tak opravím ze zálohy.

Ale i tak stejně něco opravit zapomenu, protože například novou instalačku trati jsem dělal na 4 pokusy. Nainstaluji, otevřu editor aktivit a už to začalo řvát, že asi 10 servisů je staršího data. Ale vždyť jsem to už opravoval a zkopíroval do aktualizací. Nechápu Tedy preventivně jsem tam dal i apk, kdyby něco. Pak mi tam řval jeden nefunkční Paths. Takže opravit a další hodina na chroustání nové instalačky. :) To byly nervičky. :)
Proto sleduji tady, jestli náhodou něco dalšího...

PS. Jinak Dane, na ty tvé kontejnery jsem ještě doposud neměl čas ani vůli. Ale myslím na to.

když budou soubory v balíku ORCZ, tedy v podsložce OpenrailsCZSK, tak bude balík chráněn před takovou situací
Nebude, protože ladění je v common.inc a ten je společný pro vše.

ML636

Signalista
Díky, postahuji to a pak přeaktualizuji Vectron pack a je to, asi nenastane chyba. Jinak, já mám trainset například hodně namixovaný, hlavně vozy. Co jde, mám CZSK, co nejde, jen OR nebo TBP. A vždycky se snažím to nahrazovat tím "novějším". Teď jsem například vyházel úplně všechny 8xx a Bafíky a mám je už jen 8xx pro CZSK. Pokud budou aktivity hlásit chyby, doplním chybějící motory těmi z CZSK packu.

Ali

Cestující
Proč ty věčné problémy s trainsetem? Člověk asi musí být génius, aby udržel aktivity funkční... :(

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Člověk asi musí být génius, aby udržel aktivity funkční.
Nepochybuji, že genius jsi, tedy to dáš. Ale s trainsetem tady problémy nikdo nemá. Kdo jezdí jen v MSTS může být v klidu, tam se nic už nějakou desítku let nic nemění. V Openrails od vzniku ORCZSK také ne. Jen kdo jezdí v tom nejnovějším, tak si musí hlídat, aby si nepřepsal nějaký soubor starším z OR. To je celé.

Ali

Cestující
To pěkně kecáš. Pokaždé, když si chtěl člověk stáhnout nějaké akticity od ostatních tvůrců (tvoje starší ativity totiž nebyly mnohdy funkční, Topírna Noc a spol), tak narazil na nekompletnost, nebo obtížné získávání trainsetů potřebných pro tento běh aktivit. I když byly dány odkazy na zdroje. A to byl vždycky takový opruz, že se člověk na to laborování po čase vykašlal. Stejně tak, jako u tvých nových počinů ( za ty problémy to nestojí). Je to velká škoda. Odrazuje to spoustu lidí. Při vší úctě, pane. V tomto máš velké rezervy. Mysleli jsme si, že vše bude bez probémů fungovat kdykoliv, v jakékoliv verzi.

Ali

Cestující
Vy si fakt všichni myslíte, že je to taková paráda a tak příjemné, lovit trainsety a dolaďovat funkčnost aktivit jen proto, že jste si tam navymýšleli takové kombinace vlaků, které nikdo nemá a musí si je podle vás naskládat horko těžko z ničeho?

Dan J.

Strojvedoucí
Vy si fakt všichni myslíte, že je to taková paráda a tak příjemné, lovit trainsety a dolaďovat funkčnost aktivit jen proto, že jste si tam navymýšleli takové kombinace vlaků, které nikdo nemá a musí si je podle vás naskládat horko těžko z ničeho?
Hele Ali, brzdi jo...
1. Používání trainsetu BP není povinnost.
2. To, že některé odkazy nejsou funkční, není vina aktivitářů.
3. Vozidla hráče, třeba u mých aktivit jsou všechny dostupné a jestli jsi línej si vozy AI vlaků nahradit, třeba B, za jiný B, je tvůj problém.

Jinak nic ti nebrání oslovit autory zaniklých webů a né jen tobě, ale i ostatním a vyjednat umísténí jinde, popřípadě doplnit ladění pro OR. Já jsem tohle dělal 15 let, teď už na to nějak nemám sílu ani chuť. Už jen pro tohle a jiné remcání i jiných uživatelů, kteří jinak nehnou ani brvou.

Dan J.

Strojvedoucí
Že s ním vůbec ztrácíš čas. ;)
O to by nešlo, spíš mně nasr..., že si po staviteli tratě vybral aktivitáře a s oznamem, řádně vychovaného řeznického psa. :) Jak si vlastně můžeme dovolit, skládat si nějaké soupravy mimo Aliho představy a jeho trainset, to jsme si dovolili moc. :)

Pepa z Nuslí

Průvodčí
To nemá cenu komentovat... Ty máš svojí pravdu, ale máš chování řeznického psa.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak jste to tady pěkně zanesli balastem a mnozí příchozí ani neuvidí oznámení, že už vyšla aktualizace trati.

Ali, to tvé škůdcovství zde, děláš svou "práci" opravdu výborně. To se fakt jen snažíš to tady co nejvíce znepříjemnit?

Prosím moderátora, označit až sem od 5385 a přesun kam taková diskuse patří. Protože tohle nijak nesouvisí s aktualizací. Děkuji.

ML636

Signalista
Trať je fakt nádherná, musím říct, že mě ty textury děsily, ale všechno se zlepšuje, takže to Německo je fakt luxusní a i Labe v ČR se nějak vylepšilo, teď je už přirozené, i se svým podstavem vody, jsou vidět kameny v řečišti. :oops: Stromy a lesy přirozeně zelené, tráva v kolejišti, různorodá pole... Klobouk dolů před fototexturami a těmi modely!
Jasně, po příjezdu do Děčína na 090 je to skok, ale teď na tom Německu vidím, že i z fototextury může vzniknout krásná trať!
Ještě jsem si neprojel upravenou Tišnovku a Prahu-Vysočany, ale nevydržel jsem to nepochválit a spravedlivě uznat, že to je veledílo. :oops: Takže paráda, takhle budu do Německa zajíždět častěji, jestli mě tedy příště nezavřou, že jsem tam za sebou rval 200 km/h, soupravu na 160.:D Ale byl to test...

Ale ty vzdálenosti predvěstníků před rychlostníky mě docela děsí, a jejich velikost. Nepochybuji, že je to podle reálií - to tedy čumím, jak to mají malé. A je to kolikrát stíhačka volnější brzdou splnit. Asi si naordinuji přezkoušení z DE předpisů.

Ali

Cestující
O to by nešlo, spíš mně nasr..., že si po staviteli tratě vybral aktivitáře a s oznamem, řádně vychovaného řeznického psa. :) Jak si vlastně můžeme dovolit, skládat si nějaké soupravy mimo Aliho představy a jeho trainset, to jsme si dovolili moc. :)
Já vám přece nic nezakazuju, dělejte si jasně že co chcete. Jen Vám říkám, co mi jako obyč. uživateli Vašich aktivit a instalací a provozování tratí vadí. To je vše. Nemějte mi to za zlé. Jen zpětná vazba.

Meda

Provozní technik
Já vám přece nic nezakazuju, dělejte si jasně že co chcete. Jen Vám říkám, co mi jako obyč. uživateli Vašich aktivit a instalací a provozování tratí vadí. To je vše. Nemějte mi to za zlé. Jen zpětná vazba.
Je to opravdu trochu "vopruz", ale stojí to za to si ty soupravy opravit. Naprostá většina těch aktivit je fakt super a ty opravené consisty se mohou vyskytovat i v dalších aktivitách i nejenom stejného autora.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já už blbnu. Úplně náhodou jsem objevil, že jsem do aktualizace nedal soubory World od 23. do 25. 11. Poslední v aktualizaci mají datum 22.11.
A je těch zapomenutých opravdu hafo, přesně 90 čtverců. To jsou vše jen drobné dodělávky osazování domečků a vegetace, kde se mi to ještě nezdálo. Tedy nic zásadního. Ale veškeré práce přes poslední víkend.
A já se divil, při kontrolní jízdě v nové instalaci, za stanicí Grossenhain na té jednokolejce byly závory položené na silnici. "Vždyť jsem to tam opravoval"
Jedná se ještě o oblast kolem Berlína, ale také kolem Štětí, kde po výměně foto textur terénu za novější letní bylo vidět, kde by se to ještě dalo zakřovinovat.

Tedy kdo chce, stahujte aktualizaci 100 znovu. Už je tam opravená verze. (soubory World musí mít poslední datum 25.11.)

A já si říkal, když jsem projížděl celou trasu v ORCZSK z Berlína do Děčína, že "tady by se ještě hodilo něco nasázet, zde také něco". A divil jsem se, že jsem si toho nevšiml. :) Ale žádné podstatné chyby, jen trochu méně křovin. :)

ML636

Signalista
Všiml jsem si, že i bez instalace zapomenutých dodělávek se o dost zlepšila krajina v úseku Lysá - Vel. Osek, je to tak? Nebo si všímám něčeho, čeho jsem si jen nevšiml? :D I Vysočany se zlepšily, teď to vypadá jako mezikus mezi zrekonstruovanou budovou a zatím nereko nástupištěm. Čekal jsem tam patinu, jako např. v Čerčanech. Ale je to mnohem lepší.:cool:

Nahoře