Icik
Pomocník strojvedoucího
V tomto tě bohužel zklamu. Nevím, jak bych tohle udělal.Ale víš co by se mi Iciku líbilo? Kdyby k ORCZSK šel připojit gamepad.
V tomto tě bohužel zklamu. Nevím, jak bych tohle udělal.Ale víš co by se mi Iciku líbilo? Kdyby k ORCZSK šel připojit gamepad.
A kde a kdy a hlavně někoho místního. Nejspíše někdy o vejkendu. Jenže už vidím jak hostinská kouká na to co tam Dan dává za mašinu.Jak říkám, potřeboval bych s vámi i s Danem zajít na pivo a tam vše probrat a pak se mi rozsvítí ta pomyslná žárovka nad hlavou.
Ale jen tak mimochodem, vždy kontroluji nárazníky a opravdu je to všude na dotek. Máš to vychytané.
Směrem od stanice Nymburk město bys nechával končící vlak na vjezdovém nádraží (po levé straně vedle osobního nádraží) a pro nový vlak směr Všetaty by ses přestavoval na „ústecký odjezd“ (levá skupina kolejí v ranžíru vedle směrových kolejí). Na předjízdné nádraží se z vjezdu musíš trochu krkolomně přestavovat přes obvod stavědla s ručně stavěnými výměnami, z něhož se zároveň vjíždí do depa (ovšem dráty tam jsou), a dále osobní nádraží. Z těch dvou kolejí na předjízdném nádraží, co nejsou kolejemi hlavními, se ovšem nelze ve směru Všetaty dostat na barvu, tedy z těchto kolejí vlaky v tomto směru neodjíždějí. Běžně se však z vjezdu na předjízdné nádraží jezdí odstavovat mašinky do šturců...Od Prahy Buben přivezu náklad do Nymburka ranžíru a pak jsem hledal zkratku jak se dostat od vlaku do předjízdného nádraží, kde se napojím na nový vlak do Všetat.
Na screenshotu vidím „nic moc“ (v reálu ovšem krásné) stanoviště řady 122.Minule byl Sergej, ale ten nemá moc pěkné stanoviště. Asi dám zamráču, ta je osvědčená. Ale ta lokomotiva 130, také nic moc.
V době vzniku aktivity Topírna noc neexistoval ranžír, tedy vlak bylo nutné odstavit na předjízdné nádraží. Když se jelo do Nymburka podruhé a přes Sadskou, tak jsem tehdy odstavil náklad někde ve stanici. Ale po novu, když už ranžír existuje, tak od Sadské přijedu do ranžíru a tam vlak odstavím. A pak pokračuji dál a vrátím se do Nymburka osobní, abych najel na ten odstavený odpolední vlak na předjízdném nádraží. Teď se znovu dívám na letecké mapy a máš pravdu, trolej tam je. Tak proč ji tam já nemám?Směrem od stanice Nymburk město bys nechával končící vlak na vjezdovém nádraží
To se přímo nabízí balík ČDC 130 na msts-rw pro ORCZ a další Hrbaté ze stránky "ostatních" elektrických lokomotiv na témže webu...Ta lokomotiva 130, zvolil jsem nějakou vykopávku, protože se tam zvedají jen oba sběrače. Asi z dob, kdy býval funkční jen jeden sběrač. Proto musím najít něco lepšího. A ta kabina, denní byla OK, ale u noční mi vadí ten bíle svítící volant a dost rozmazané budíky. Ale co by šlo opravit je pohled.
To ano. Píši si poznámky. Ale těch modelů, co by to opět chtělo.Aspoň takhle projde trať pořádnou revizí.
Jo, to mi připomnělo! Běchovice odjezd směr Blatov z 1. koleje je ve volné jízdě problém postavit cestu skrz a odjezd je tam na stůj skoro vždy, resp. nedaří se mi podchytit postavit si to tak, abych neodjížděl na stůj, ale 40 a volno.V Nymburce jsem odjížděl na bílou.
Ano, udělal jsem si consists a opravdu moc pěkné, stálo by za to tuto mašinku otestovat v aktivitě. Jenomže jsem opět narazil, že na tuto nemám zákonité. Popojíždím po nádraží a najednou mi začal houkat asi živák, než jsem jej našel, chvíli to trvalo, ale nic nepomohlo, stále houká, stále houká i když mám vše povypínané i HV. Nevím jak dál. V aktivitě bych asi skončil. Byla by nějaká rada, co to tam nepřetržitě může houkat? A čím se to dá vypnout?To se přímo nabízí balík ČDC 130 na msts-rw pro ORCZ
Nerozumím otázce, ale když jsem jezdíval tenkrát z Prahy domů, tak kolikrát expresy brali na nultou už na vjezdu do Běchovic čtyřicítkou vlevo a pak už to mydlil po nulté až do pryč. Ale nejčastěji se tam najíždělo na Blatově.ale nultá kolej v projektu BP v Běchovicích není a začíná tuším až na Blatově
To se tak občas stane. Nemáš kód, mačkáš živák a najednou to začne řvát, ale žárovka na barvičkovači svítí. Jediné co mi na to pomáhá, tak počkat pár vteřin na zhasnutí žárovky a až pak stisknout tlačítko bdělosti. Proč to dělá, nevím. Možná by to @Icik zvládl opravit...Popojíždím po nádraží a najednou mi začal houkat asi živák, než jsem jej našel, chvíli to trvalo, ale nic nepomohlo, stále houká, stále houká i když mám vše povypínané i HV. Nevím jak dál. V aktivitě bych asi skončil. Byla by nějaká rada, co to tam nepřetržitě může houkat? A čím se to dá vypnout?
Dane, už jsem to pochopil a poté už něco na praseti funguje. Ale jen směr. Pak mne napadlo jen tak zkusit ctrl-K jako u peršana a ejhle, už jedu. Já už jsem do aktivity zařadil jak peršana ORCZSK, tak na hlavním najedeš na CZC130 ORCZSK. Tak uvidím, jak se zadaří.Pokud na ni najíždíš a pak přestupuješ, dej před přestupem, zapnout napájení.
Tohle někdy dělají i Peršingy a Esa při namáčknutí živáka při zastavování, houkačka se zdvojí a ta na pozadí už nepřestane houkat. Pomáhá mi tam obsloužit OBE-1 a lehce nabrzdit, asi i odbrzdit. Zmlkne to.To se tak občas stane. Nemáš kód, mačkáš živák a najednou to začne řvát, ale žárovka na barvičkovači svítí. Jediné co mi na to pomáhá, tak počkat pár vteřin na zhasnutí žárovky a až pak stisknout tlačítko bdělosti. Proč to dělá, nevím. Možná by to @Icik zvládl opravit...![]()
Vyzkouším. Asi si linkuji nějakou blbou kombinaci mimo povolené vlakové cesty a nebude to chyba nastavení. Já už takhle staré Běchovice zažil jen v dětských letech, pak dlouhá pauza od vlaků a najednou... trojkolejka už z Libně.Nerozumím otázce, ale když jsem jezdíval tenkrát z Prahy domů, tak kolikrát expresy brali na nultou už na vjezdu do Běchovic čtyřicítkou vlevo a pak už to mydlil po nulté až do pryč. Ale nejčastěji se tam najíždělo na Blatově.
Ne, já jsem uváděl jenom příklad, jak se jezdilo v reálu. Jestli něco nefunguje ve hře, je nutné sem dát obrázek trasy a pak se mohu podívat, jestli mám správně nalinkovaná návěstidla.Vyzkouším. Asi si linkuji nějakou blbou kombinaci