Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Když je to v rar, tak snad winrar správný program je. :D Ale zkusil jsem to znovu a stránka je zablokovaná, že je tam potenciálně nebezpečný obsah. Říká teď Eset. Jinak co mám staženo má velikost 1kb, což asi není mnoho. A druhý pokus to samé.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Pokus o stažení úspěšný, ale o rozbalení neúspěšný. Archív je prý poškozený.
U mne se to chovalo divně. Stáhnul jsem to a v tcmd pak rozbalil. Archiv má po stažení velikost 373, rozbalením se ozval zvuk chyby archivu a v nové složce OpenRails se objevily soubory s velikostí Breclav - Praha.trk 276, Sigcfg.dat 2 573 434, Sigscr.dat 193 553.
Koukl jsem znovu do archivu, ale tam nic takové nebylo. Přejmenoval jsem adresář na OpenRails1 a vykopíroval archiv znovu. Tentokrát už bez chybového zvuku se objevil nově pouze soubor Breclav - Praha.trk 276. Totéž po opětovném stažení a vybalení.

Soubor trk v archivu má editovatelný obsah
include ( "../Breclav - Praha.trk" )
ORTSUserPreferenceForestClearDistance ( 2 )
ORTSUserPreferenceRemoveForestTreesFromRoads ( 1 )
a archiv sám obsahuje modifikační skript, který provede změnu v kopírovaných souborech.
msts.jpg

msts2.jpg
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
V archivu je jen jeden soubor "Breclav - Praha.trk" s velikostí 276 B. Nic víc. Normálně jde rozbalit.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
V archivu je jen jeden soubor "Breclav - Praha.trk" s velikostí 276 B. Nic víc. Normálně jde rozbalit.
A kdo, co provedl při rozbalování tu modifikaci?
edit:
Tak už jsem to objevil, co modifikovalo. Aktualizaci bp91 jsem vůbec neměl v simulátoru a teprve nyní jsem ji rozbalil zcela mimo simulátor. Opakuji mimo simulátor. Respektive do prázdného adresáře po přesunutém celém msts jinam. Zápis registru platný, adresář prázdný.
Taktéž jsem rozbalil aktualizaci bp92 mimo vlastní simulátor, abych mohl porovnat, co se změnilo. V té bp91 byly i soubory dat v OR podadresáři. Ve vlastní trati jsem ale ten OR podadresář dosud neměl a po rozbalení toho OR archivu, který vyrobil novou složku s novým časem a datem tam přibyly najednou i soubory .dat. Dějou se divné věci mezi nulami a jedničkami.
 

Venny

Signalista
Staženo a rozbaleno v cca 17:30 - OK. Rozbalený soubor TRK o délce 276B obsahuje tři textové řádky. ;)
Rozbaleno v Total Comm. implementovaným WinRARem.
 

Roumenis

Začátečník
Moc oceňuji, že se na trati stále pracuje a chtěl bych pochválit její zpracování :) Chtěl bych se ale zeptat, proč stále chybí stanice Brno - Dolní nádraží?:) Přeci jenom, teď bude zase dlouhou dobu využívané a tak je trochu škoda, že chybí.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyňku, Roumenis má asi na mysli, že tam nejsou zadané nástupiště (označení kolejí pro výstup a nástup).
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
štědrovečerní aktualizace

Už mne ten editor MSTS dnes nebaví :D Tak posílám jen tady pro členy fóra malého Ježíška.
Máte tam v Brně Dolní ty perony s označením kolejí pro nástup cestujících. Tam jsou možné jen tři koleje. Dal jsem tam štěrkové nástupiště, aby to nebylo moc násilné. I přechody jsem tam vymyslel. :D
Jinak je opraveno vše, na co byly připomínky a na trati z Golčova Jeníkova do Světlé jsem ještě něco průběžně doplňoval a zarovnával.
A za poslední, je tam zapracovaný ten soubor trk od Icika, aby odsunul bloky stromů v Openrails, tam kde některý zasahuje do kolejí.
Samozřejmě, aktualizace navazuje na poslední veřejnou BP92. :D
RAR rozbalit jako dárek pod stromečkem a obsah archívu nakopírovat do Breclav - Praha a přepsat vše.

Přeji krásné ježdění. Připomínkovat ale můžete průběžně stále.
 

8171

Cestující
Zdravím, po nainstalování aktualizace BP92.01 mi při spuštění simulátoru vyběhne hláška: Selhalo otevření souboru: routes\..\sigcfg.dat. Soubor je tam z 12.7.2018 o velikosti 2516kB. Poraďte mi prosím. Díky.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
sigcfg.dat v aktualizaci nebylo. Tedy proto po této aktualizaci nemohlo nic selhat.
Kuš, schválně jsem spustil jak MSTS, tak OR a vše funguje.
Ale jsem rád, že jsem 4 lidem z tohoto fóra udělal na štědrý večer s aktualizací radost.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Francek mi poslal nějaké textury na přelepení nádraží Pohled na jiné stanice. Mám dotaz. Jak převedu v Tga tools obrázek BMP zpět do ace? Už jsem to 100 let nedělal a zapomněl. Nechce se mi to uložit. Dělal jsem Export- Ace (trans) Děkuji
 

Dan J.

Strojvedoucí
- Uložíš si obrázek, který sis upravil, musí být ve tejném rozlišení jako původní.
- Otevčeš si starou texturu v TGA, klikneš 2x na obrázek, ten se ti otevře v dalším programu, vybrat vše smazat a vložit ten nový.
- Pak nahoře dáš uložit jako a buď ace s alfou, nebo bez a klidně přeulož ten stávající, pokud jej máš zálohovaný jinde a hotovo.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Je možné se nějak k Bratislava-Praha dostat i bez DVD? Tj nejsou někde pro ty, co si trať zakoupili ke stažení zdrojová data? Díky za odpověď.
(Citace z vlákna o chybách v trati. Takové dotazy tam prosím nepište, nepatří tam. Děkuji.)
Jelikož jste psal, že máte verzi trati několik let starou, tak zálohu této opravdu nemám. Pomoci bych mohl maximálně s BP91, kdyby se vám poškodil nějaký soubor z DVD, mohl bych jej dodat. Tedy pro ty kteří si trať zakoupili, taková možnost je. Ale samozřejmě té verze, kterou mají.
Je pravda, že s novými notebooky, které nemají mechaniku je problém. Proto nevyhazovat starší počítače s mechanikou, protože na nich si obsah DVD s mými tratěmi můžete zkopírovat na flešku, či externí disk. Mě se v této době už opravdu nevyplatí pro těch několik málo uživatelů, co si tratě objednávají, zařizovat prodej online.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Můj pokus o omalovánku :D Poděkování patří Franckovi, že přemaloval omítkou původní cedule Pohled. Ale když už, tak cedulky s názvy jsem tam lepit nechtěl, tak že je vložím přímo do textury. Jenomže blbě mapovaný model, všude se to všelijak zrcadlilo třeba vzhůru nohama i jinam nebo všelijak deformovalo, tak na třetí pokus a omyl jsem cedule trefil takto, jak je na obrázcích. Stejně vypadá i Sklené. Trochu jsem zápasil s převodem BMP do ACE a nakonec ve starých dobrých WinXP mi funguje Acelt a pak mi to už celkem šlo.

Jinak na Vysočině mám ještě hodně dodělávek, tak jsem se rozhodl, že postupně budu vydávat miniaktualizace, něco jako na Štědrý večer a bude to vždy navazovat na BP92. Takže připomínkujte a budete vyslyšeni velmi brzy.
0301Ostrov.JPG
0301Sazava.JPG
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Z toho vyhledávání náhradních modelů nádražích pro trať Brno - Havlíčkův Brod mi pomalu začíná hrabat. :D Jelikož mnoho nádražních budov je postaveno podle stejných výkresů, nemáte někdo tipy, co dát do Brno Královo Pole, Kuřim, Křižanov, atd? Cedulky bych si už přeskinoval.
Já jsem tajně doufal ,že za ty roky tato nádraží někdo třeba vymodeluje. Před mnoha lety jsem na slezinách MSTS viděl i připravované originál modely, ale skončily někde s asi havarovaným diskem. V nejhorším případě asi budu nucený použít ty první universální nádraží z roku 2003. :D
Tady na fóru je to jen samé vlákno pro zasmání, v Odpadu :D Za ten čas by průměrný modelář, co má zkušenosti i originál vyrobil. A lepší je omalovánka, než něco, co tam nepatří. V Křižanově mám nesprávně nad perony vlaštovky. Nikdo si toho nevšiml ani po deseti letech. Určitě by to pro někoho byla brnkačka z modelu jen ty vlaštovky dát pryč a jako podchody ty dřevěné boudy, jak jsou v Říkoníně. Vše jsou modely od Romana. Na videu mám Křižanov, když ty boudy jsou právě zbourané a jak to tam vypadá současně, netuším. Nevadila by ani současná podoba. :D Jinak to tam zase budu skládat z těch malých kousků stavebnice peronů, také z roku 2003. :D
 
Nahoře