Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
No, jsem zvědavý, co tam dají za vlaky. Tipuji, že tam nasadí nějaký vyřazený starý plecháč se Syslem a budeme rádi. Když nové vlaky ještě nemají vyrobené. Ale upřímně, na pendly jen do Šakvic k rychlíkům by to stačilo. A sem tam nějaký přímý courák do Brna, které dřív končily v Šakvicích.
 

efko3

Začátečník
No, jsem zvědavý, co tam dají za vlaky. Tipuji, že tam nasadí nějaký vyřazený starý plecháč se Syslem a budeme rádi. Když nové vlaky ještě nemají vyrobené. Ale upřímně, na pendly jen do Šakvic k rychlíkům by to stačilo. A sem tam nějaký přímý courák do Brna, které dřív končily v Šakvicích.
Boudou jezdit přímé vlaky Žďár nad Sázavou - Hustopeče u Brna, Tišnov - Hustopeče u Brna a zatím jsou v plánu 242 + 4 Bdmtee + 242
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Máš pravdu, předsedo. Tohle dělá s radostí editor TSRE. Osadí ti desítky kilometrů vzdálený, bez Tvého vědomí nějaký objekt. Já nedávno objevil mechanickou předvěst v Rakvicích. :) Ale já ji tam nedával. A sranda je, že když to smažeš v MSTS, tak je to tam po znovunačtení opět. Musí se to smazat v TSRE. Ach jo. Ale často se mnohé objekty objevují i na nízké oběžné dráze. Tak kdyby jsi na nebi viděl poletovat nějaký panelák, či most, tak piš. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
No, tratě nestavím, ale podobné kousky dělá TSRE Activity Editor a Con Editor, to je to, co jsem psal o dětských chybách.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jinak předtím Brno vyždy na 1. dobrou pod OR MG od Icika, dneska po aktualizaci BP pád, teď jsu nahrávat z pozice, tak uvidíme....
brno.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
A kdo je Carlo? Nerozumím Tvé řeči. :)
V Brně se nic nového nedělalo. V Heršpicích ano, tam jsou nové šedesátkové výhybky.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Čau Zbyňku, tak jiný problém, nevyjedu z Bratislavy, ale chyba může být v rozsahu BA - PHA, dle chyby v OR je něco ve čtverci popsaném na obrázku, dělal jsi tam něco. Píše mi Francek, že je to chyba v databázi nějakého objektu Cituji:
"To je chyba objektu ve čtverci 5486/14798. X/Y/Z jsou jeho souřadnice ve čtverci. Podle toho se dá zjistit, co to přesně je."
V SZ ještě dodal:
"V editoru tratě se zadají ty souřadnice čtverce a pak se najede na ty souřadnice místa (X,Y,Z). To vypadá spíš na databázový objekt. Podle toho textu. A to by mohl opravit jen autor. Kdyby jste v databázi dělal změny sám a poslal to zpět autorovi, rozbije mu to celý projekt. Na to je třeba brát zřetel. Jestli je to TBP, otevřu to a prohlídnu v klasickém MSTS. A dám vědět."


OR mi vyhodí tohle:
error r17.jpg

Takže se dál nehnu.
 

Fana Staněk

Hradlař
Když zadám souřadnice kamery X,Y,Z v editoru tratě, objeví se mi tento obrázek: (viz TBP1_LI). Když se otočím vpravo, je tam jen kilometrovník s číslem 121. (viz TBP2 a TBP3). Otázkou je, jestli v tomto místě, v aktivitě, "nečíhá" nějaký traffic, kde by bylo nějaké "nepřizpůsobivé" vozidlo.TBP2.jpgTBP3.jpg
 

Přílohy

  • InkedTBP1_LI.jpg
    InkedTBP1_LI.jpg
    923.2 KB · Zobrazeno: 7

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já se na to večer kouknu.
Já chtěl včera vyzkoušet Railjet Brno - Hustopeče a nepustí mne to z Brna hl.n od 1. nástupiště. Odjíždím na výstrahu a dál je stůj a nelze nijak projet. Dal jsem to tedy v MSTS a také červená. Tak jsem v editoru vykopal komplet koleje včetně angličana až po následující oddíl, dal uložit, zařvalo to něco o značce přejezdu, jestli smazat, tak ano. Koleje jsem vrátil zpět, uložil a vyzkoušel jízdu z Brna znovu. A to samé, nekompromisní stůj. Tak jsem to samé načetl v práci na XP v MSTS. Udělal si aktivitu Brno - Hustopeče, vyzkoušel v editoru a projede. Tak jsem zkusil ten začátek si zahrát a normálně jsem z Brna odjížděl na Volno a projel. Tak ještě vyzkouším večer doma. Snad to už bude dobré.
Nikdo jiný takový problém neměl?
Z Brna 1. nástupiště směr Břeclav.
Nechápu, kde se to z ničeho nic vzalo. Vždyť to tam normálně fungovalo.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, dívám se do toho čtverce a ten je naprosto čistý. Nemá žádný databázový objekt. Když otevřu world tohoto čtverce, tak tam mám jenom několik bříz. Ale vlaky tudy v žádném případě nejezdí ani náhodou. Popošel jsem dál do nejbližší civilizace a přišel jsem do Hrušovan u Brna. Takže kdysi dávno tudy koleje vedly a bylo zde asi nádraží Hrušovany. Ale vše už je dokonale promazané. To co tam má Francek, jak sem dal obrázky, je už minulost.
 

Fana Staněk

Hradlař
Já jsem Danovi psal, že mám jen poslední veřejnou aktualizaci (takže zase až taková historie to nebude). Ovšem v tomto místě se asi s kolejemi nehýbalo, protože po zadání všech těch souřadnic se mi otevřel obraz přímo na koleji. Kdyby se zde hýbalo s kolejemi, byl bych s nějvětší pravděpodobností někde na louce. A čisté to tam je. Taky jsem nic nenašel. A když už tam ten kilometrovník teď není, tím líp. Ale píše mu to chybu konkrétně na této pozici, takže si myslím, že ta chyba bude přece jen nějak spojena s tou vytvořenou aktivitou.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Chlapi, já mám na KM 121 konec pomalé rychlosti 30, jestli tohlse shazje OR, blížíme se k anomálii u MSTS, když jste zadai vyčkávací bod blízko tankovacímu, tak jste nenahrali aktivitu. Jdu to zkusit.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Takže záhada hlavolamu vyřešena. Díky tomu kam mne navedl Francek, jsem věděl kde začít a za vše může moje nevědomí, že když Zbyněk hýbnul kolejemi, nesmazala se stará pomalá rychlost 30 zadná v AE MSTS mezi kilometry 119 a 121 a opačně. Editor je poze nezobrazil a zůstaly tam viset, ručně jsem je smazal ze souboru act. a je po problému, aktivita najede. Šly by smazat i AE MSTS, ale musel bych vymyzyt všechny pomalé a mám je vychytané dle objektů a byla by s tím strašná práce. Ale jedno je jisté, při opravách chybných tras, kde se hýbylo s kolejemi se musí smazat pomalé rychlosti zadané v editoru aktivit MSTS a osadit je znovu.
 

Dan J.

Strojvedoucí
A jedem dál...
Zaječí od Břeclavi, na vjezdu bliká výstraha (na obrásku zrovna zhaslo :) ) A i když mám přes nádraží rovně, je na odjezdovém směr Šakvice 60ka. Test v OR.
Zajeci001.jpgZajeci002.jpgZajeci003.jpg
 
Nahoře