Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dan J.

Strojvedoucí
A já doplním něco, čeho jsem si nevšimnul a už to musí být v trati dlouho. V Nýmburku na předjízdném, stojí na přejezdu barák.
nymburk predj.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, ten barák tam jednoduše nevejde. Já doufal, že to někoho praští do očí a vymodeluje něco, co by tam vlezlo. Ta cesta má vést ne rovně přes koleje, ale vede kolem toho baráku. Ale je možné, že to tam mám i trochu kolejově užší, mělo by tam být asi víc místa, ale takové šílené kolejiště, byl jsem vůbec rád, že to nějak vyšlo. Ale bohužel modeláři už nejsou, tak s tím nic dělat nelze.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Čau. A to není jina hranatá budova menší? To by furt vypadalo líp, jak přejezd a cesta pod barákem. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, ten samý problém, jak v Ústí nad Orlicí, je v Lýsé nad Labem. do výtažné z nákladních kolejí:
lnl1.jpglnl1b.jpglnl2.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Ještě pár kosmetických, kde jsou dráty:
Nymburk předjízdné u depa:
NYMBURK DEPOa.jpg
NYMBURK DEPO.jpg
Lysá nad Labem, vlečka KŽC:
vlecka KZCa.jpg
vlecka KZC.jpg
vlecka KZC2.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyňku, to je v pohodě, jen prosím, pokud bude oprava, budu potřebovat pracovku, kterou buď drbnu k aktivitě, poněvač to jinak neohláškuju a nedodělám, ale hlavně třeba vyzkoušet. Jinak se objevil animovaný model točny od Howkyho. Co tak vyzkoušet? Na tu Masaryčku bu se moc hodil. A neobracely se jen parní lokomotivy, ale i třeba 742, pokud se dává do dvojice a je opačně, taktéž motoráky 830, pokud se chtělo, aby jel hlavním stanovištěm vpřed. 854 se taky obrací, pokud se na ně dává vagón 054 a je potřeba je spojit, aby byla souprava průchozí. Je fakt strašně možností, jak tohle použít v aktivitě. A je to velký posun oproti MSTS.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jeeee, málem bych zapoměl, na hlavni trati (namburk Pčedjízdné v těch místěch, jak je na obrázku značka, že troleje přebývají, tak tam zase chybí. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Zbyňku, tohle už píšu así poněkolikáté, co dělám aktivity přes Nzmburk a musí se to vyřešit, dojíždí tam spousta nákladních vlaků a vždy zůstanou stát na odjezdovém v Nzmburce hlavním:
Zde končí trasa = Stůj na odjezdovém v hlavním
Zde je na odjezdovém směr Poděbrady blok, nebo kód blok pro stůj = Shozeno na stůj na odjezdovém už z Hlavního a vlak do koleji nevjede
Pokud je trasa jen na průjezd směr Poděbrady, vlak tam normálně vjede a projede.
namb predjizdne.jpg
namb odj zhl.jpg
 

mikulda

Průvodčí
Správce
Vypadá to, že si vlak na předjízdném zablokuje cestu až za odb. Babín a návěstidla z odjezdové skupiny se rozsvítí až s postavením na odb. Babín, což není možné, protože je to zablokováno od vlaku na předjízdném. Je to tak?
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, já už opravdu nevím, je v tom chaos. Máš to moc překombinované. Vždyť od těch návěstidel normálně jezdily vlaky mé tehdejší aktivity Topírna noc. A žádný problém. Od té doby se tam nic neměnilo.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyňku, nic tam není chaotické, ani komplikované, je to stejný problém, jako kdysi v Bohumíně. Udělej si trasu z Nymburka hl.n. od budovy z jakékoliv koleje do těch dvou nákladních na předjízdném co jsou na obrázku v tom červeném rámečku, ukonči ji před odjezdovým do Poděbrad a všude bude svítit červená. Volno se postaví jen v případě, že trasa vede z těch dvou kolejí přes ta odjezdová dál směr Poděbrady. Pokud ale do té trasy umístíš blok před odjezdové směr Poděbrady v těch dvou kolejích předjízdného, je situace stejná a červená už svítí na odjezdovým v hlavním. Takže tam nevjede žádný náklad s čekačkou a že jich tam jezdí. Všechny zůstanou viset v hlavním.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, díval jsem se tam a všechna návěstidla jsou nalinkovaná správně. Zkusil jsem změnit linkování do skupiny na jednotlivé koleje, jako jsem to zkusil v Lysé, ale nemyslím si, že to pomůže. Chyba byla spíš na odbočce Babín, kde kolej na nadjezd, jak je návěstidlo do Babína, měla propadlý provaz databáze. Opravil jsem to zrušením a obnovením databáze nad tímto kolejovým dílem, ale mělo to za následek rozbití vjezdového návěstidla, které MSTS editor odhalil a doporučil smazat. Už je to tam opravené. Ale to se jednalo o jízdy z ranžíru, tedy mimo tvou trasu.
Nepamatuji se, co jsi měl za problém v Bohumíně a co jej vyřešilo. Tohle je stejně neviditelné, jako že nevidím v editoru, kde je trolej a kde není. Něco ale může být i nad možnosti této hry. Když jsem dělal aktivity, také jsem někde musel měnit scénář, protože některé kombinace jízd nešly.

Jinak jsem musel projít jak Lysou, tak Nymburk pěšky (ve hře) a na vedlejší obrazovce spuštěný editor TSRE5. A tam těch cancourků troleje, kde nemá být bylo. V Nymburce je trochu chaos, sám nevím, které koleje jsou za perony bez drátů, tak jsem to tam trochu sjednotil dle výchozí značky pro EP. U depa ranžíru to bylo také chaotické, na jedné spojovací koleji chybělo asi 200m drátů a vedle té haly, jak jsi dal obrázek jsem doplnil sloupy TV na obě koleje, protože by to tam bylo problematické, pokud je trolej jen nad tou jednou kolejí.

Dříve jsi mi posílal jednoduché demo v aktivitě s vozidlem BP, kde jsem problém viděl. Protože pak to mohu i otestovat.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, já jsem tím směrem přelinkoval všechna ta cestová návěstidla z osobního nádraží. Napadlo mne, jestli tam nehapruje jak jsou dva linky do odbočky do stejné koleje za sebou. Teď už ne. Víc tam asi už nezmůžu.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Zbyňku, a zkoušel si v OR CZ/SK tu funkci, kterou jsem dělal hlavně pro tebe? V jednom okně TSRE budeš "odznačovat" trolej a ve druhém okně OR CZ/SK, kde pomocí klávesy Shift+Ctrl+Alt+F1 si znova načteš objekty čtverce a hned vidíš jak to vypadá ve hře a na co si zapomněl.1.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dane, já už opravdu nevím, je v tom chaos. Máš to moc překombinované. Vždyť od těch návěstidel normálně jezdily vlaky mé tehdejší aktivity Topírna noc. A žádný problém. Od té doby se tam nic neměnilo.
Ahoj, super, pošli kdyžtak a zkusím, musím tam dodělat 4 nákladní vlaky, které tam jedou během mého pobytu v Nymburku.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
zkoušel si v OR CZ/SK tu funkci
Iciku, já nikdy nepoužívám současně hru a současně editor. Až nyní, když jsou nějaké nahlášené zbytečné dráty, tak si to projdu pěšky.
Je to takové nepohodlné, že je nutné se vždy teleportovat a vyhledávat místo, kde je něco špatně.
Víš co by bylo značka ideál? Když pojedu kontrolní jízdu a něco někde bude špatně, tak nějakou klávesovou zkratkou spustit TSRE5, který se načte v místě, kde se zrovna nacházím. Nebo by stačil jen skok v již spuštěném TSRE5 Ale i tak, já když stavím, tak mám jenom editor, video a mapy. Při pokládce kolejí ještě profil trati se sklony a poloměry. Ale i tak to úplně nepomůže, protože pokud někde najdu chybu v terénu, tak je nutné spustit editor MSTS, protože v TSRE5 nemám tušení, jestli jde pohnout nahoru/dolů s bodem terénu. Funguje jenom zarovnání pod kolejemi nebo objekty, které ale často rozbije vše kolem a je nutné opravovat bod po bodu.
Ohledně trolejí, myslím si, že už těch nadbytečných pozůstatků už moc nebude.
 
Nahoře