Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jojo. Už to vidím. Zkusím návěstidlo smazat a znovu osadit. Jestli to nebyla nějaká anomálie, když se editovala scripta před x lety a muselo se asi 50 návěstidlel všude smazat a osadit znovu.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak jsem se do HB podíval, návěstidlo je nalinkované správně, ale jsou tam nějaké nové neznámé zatržítkové volby, jak to Deterio kdysi editoval, aby šlo změnit pořadí světel. A to bude ten problém. Zkusím to vyměnit za normální pravé návěstidlo.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ale já jej mám volný, nezatržený. To není link, ale zatržítko. A on právě Deterio vymýšlí takové 3.14čoviny, že těmi zatržítky změní pořadí barev podle místních poměrů, které já stejně neznám. A musí se zatrhnout přesně podle nějakého jeho klíče, jinak se návěstidlo chová nepředvídatelně.
Tedy ta poslední volba musí být zatržená? Ale to by měl vysvětlit Deterio.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Deterio už vysvětlil po telefonu. Ještě že to funguje i takto. Tedy spodek zatrhnout, aby tam nebyla zelená a ještě něco nahoře zrušit. :)
 

bobeksoft

Pokladník
Jen malá poznámka: opravoval jste správné návěstidlo? Obrázek říká, že hráč jede po koleji 1. To návěstidlo s dvěma červenými je na koleji 4 (a má zatržítko), stejný typ návěstidla je však i na koleji 1 (bez zatržítka).
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Už je to ok. Ta návěstidla jsou vyměněná někdy před pěti lety, tedy už jsem zapomněl, ty jeho klíče k aktivování, ale je to jednoduché. Musí se zatržítkovat jenom jedna volba z těchto dvou Nepamatuji si přesné znění, ale je tam "základní návěst" To to znamená, že návěstidlo umí i zelenou anebo úplně dole jak jsou vypsány začátečními písmeny barvy, které návěstidlo bude ukazovat. Tedy nemá tu zelenou a to je případ toho cestového návěstidla. A právě ta červená je jinde a proto v základní poloze návěstidlo ukazovalo červené dvě, pokud jsou zatržené obě volby.
 

MajkCajk

Začátečník
Zdravím,
mám menší problém, respektive dva. První z nich je ten, že odjezdové návěstidlo z Maloměřic seř. n. na Židenice má stůj (a to pokaždé, je jedno z které koleje chci jet) a následující návěstidla problikávají mezi stůj a třeba 40 a výstraha. Všechno se po projetí onoho odjezdového návěstidla vrátí do normálního stavu.
Problém druhý je ten, že pokud chci jet do Slatiny z Židenic přes tu spojku nebo jak to mám nazvat, tak návěstidlo před ní má stůj a následující návěstidla opět problikávají. Po projetí stůj, vše ok, opět a zas.
Při jízdě na Dolní nádraží v Brně, návěstidlo na tu spojku funguje normálně. Opravdu nevím jestli je chyba u mně v hlavě nebo v mapě. Open Rails 2021-04-22 11-16-47.jpgOpen Rails 2021-04-22 11-32-55.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
První z nich je ten, že odjezdové návěstidlo z Maloměřic seř. n. na Židenice
Včera jsem to prověřoval a máte pravdu. Do Slatiny vždy červená a z Maloměřic proti stůj. A když zmačknu TAB, tak vyskočí zpráva, že v cestě není žádné návěstidlo. Nepomohla ani jejich výměna.
Návěstidlo dál u trianglu, zase to bylo to problémové vyosené návěstidlo. Vyměnil jsem za jiné (s tabulkou 30/50, ale bez zatržené tabulky) Pak to projel s natrasováním do Slatiny a už je to OK. Ale z Maloměřic stále červená. A jak jsem tam laboroval, že zkusím návěstidlo vyměnit, tak jsem si rozbil trať viz vlákno trati. Zkoušel jsem tam dát i návěstidlo klasické AŽD a také bylo vždy na stůj a to jsem zkoušel i natvrdo nastavit rychlost 40 bez linku. Pak jsem zkusil i vytrhat koleje mezi návěstidlem a výhybkou do výtahu, ale nic neřvalo, tedy jsem na chybu nepřišel. Toto je příčina problémů. Dal jsem i vyhledat toto návěstidlo ve čtvercích, které se přes víkend změnily. A toto se vyskytuje jenom ve třech tady v okolí. A nic jsem nenašel. V TSRE se totiž osazené návěstidlo poslušně zarovná a není poznat, že se osadilo proti vůli stavitele. :)
BrnoMalomerice.JPG
 

MajkCajk

Začátečník
Tak to jsem netušil, že to bude problém až takto kulantní. Dokonce jsem si trať pro jistotu přeinstaloval aby jsem si vyloučil to, že jsem někde při tvorbě aktivity klikl někam jinam než jsem chtěl.o_O Nicméně mě překvapuje, že to nezjistil už někdo přede mnou a to jsem si toto vlákno prošel komplet celé než jsem to tu napsal. Holt se bude víc jezdit a testovat no. :D
Děkuji, že jste se na to koukl. Člověka to potěší když vidí, že se na mapě něco dělá. ;)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Člověka to potěší když vidí, že se na mapě něco dělá.
Ale ne to, že si zbrklým jednáním rozbije celou trať. :) To by mne Dan zabil, kdyby mu u této trati přestal fungovat MSTS Activity editor.
Já to neposlušné návěstidlo musím najít. Vždyť jsou to jenom čtverce ze dne 25.4. :) Jinak bych musel Jihlavu stavět znovu a to by bylo peklo. :)
V těch Maloměřicích, testoval to m61 a psal, že návěstidla jsou v pořádku, ale musí tam být nějaká jiná anomálie. Ještě mne napadlo useknout za zhlavím trať, jestli se návěstidla rozsvítí. Ale většinou to pomohlo rozebrat koleje za návěstidly a znovu po uložení naskládat. Ale to bych musel znovu nalinkovat těch 100 návěstidlel. Proč to musí být zrovna Brno Maloměřice? Ale je pravda, že tohle je tak přeplněný úsek, že mi editor u osazování padal a i tohle může být příčinou této anomálie.
Asi tedy rozebrat zhlaví za návěstidly. Někde bude lom kolejnice. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Zbyňku. Prosím tě, zkontroluj návěstní tabulky rychlostí v Praze Malešicích. Když jedu od Běchovic, je tam za vezdovým 40, ale tabulku 60 už nevidím a na vedlejší koleji dále směr Hostivař je 80 do poloviny utopená.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Vyfoť obrázek, protože jsem tam nic podezřelého nenašel. Skryté rychlostníky tam jsou, ale připadaly mi dostatečně pod zemí.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nee, nemyslel jsem skryté, ale postrádal jsem za rychlostníkem 40 zvýšení na 60. Jedu z Běchovic přes Malešice do Vršovic.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Hned pod mostem máš rychlostník 60. Otázkou je, jestli se zruší omezení rychlosti návěstidlem. Ale nejpozději na odjezdu by jsi měl těch 60 mít.
malesiceRychlost.JPG
 
Nahoře