Úzkorozchodka ve Ztracené_old nepotřebovala pro OR takřka žádnou úpravu. Bylo to dáno tím, že jsem se snažil už při její nedávné stavbě co nejvíce eliminovat problém spočívající v tom, že v MSTS se zobrazují koleje nad terénem. Pak ty centimetry, o které OR ještě zvýší výšku kolejí nad terénem oproti MSTS nijak zvlášť nevadily a je vše takřka OK. Jenže tato drážka je skoro v rovině.
Včera jsem se pustil s nadšením do Žarnovičky. Prošel jsem cca 5 km a po projetí výsledku v OR jsem to vzdal. Místy jsou koleje 30-50 cm nad terénem, čehož si v případě dvoukolejné trati "necvičené" oko ani nevšimne, ale v případě úzkorozchodky je to sakra vidět. Dodatečně pozvednout terén nebo snížit výšku kolejí v tak velkých sklonech a kopcích okolo je takřka nemožné. Jedinou možností, jak upravit úzkorozchodky je podnásepování. Jenže nemáme modely úzkorozchodných náspů. Takže v případě Žarnovičky a pravděpodobně i JZD_760mm se budete muset (zatím?) spokojit s verzí MSTS.
Co se týče Dvoukolejky, tu si nechávám až na příští sezónu (tj. na příští dlouhé podzimní a zimní večery). A nejjednodušší řešení bude z ní úzkorozchodku smazat.
PS: Ventiluju ten problém zde, nechtěl jsem zakládat vlákno Úzkorozchodly pro OR