Editor tratí do Open Rails

Rogers

Pokladník
Zdravím. Tak jsem osadil druhou popelovou jámu do depa Rudoltice západ. Bohužel otvor v terénu zasáhl i sousední kolej. Snažil jsem se to zamaskovat transfer souborem a keři. Na první pohled to nevypadá špatně, ale chtělo by to ještě nějak doladit. Přemýšlel jsem obarvit terén v editoru TSRE5. Bohužel nevím, jak se zachová, když tam je otvor v terénu a přes něj je položen transfer. ;)Depo Rudoltice západ 2.jpgDepo Rudoltice západ 3.jpg

Tygy

Provozní technik
Transfer neobarvíš, musel by sis vyrobit transfer v barvě přesně akorát. Nebo tam musíš vložit model určitým typem barvy. Případně si svůj nějaký vlastní upravit, případně od sousední kolej vlož násep.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dávejte si bacha, pokud označujete už položené koleje, například pro změnu textury pražců. Občas se stane, že neopatrné kliknutí na kolej tuto odsune mimo svou databázi. A nefunguje funkce "zpět". Tedy jedině "Z" a odebrat databázi a kolej myší přiskočit na své místo. Ale běda, jak tam jsou nějaké databázové objekty. Tímto se odeberou z databáze. Obnovení není velký problém, ale já tam měl rychlostník, který tímto odletěl o kus dál a při pokusu o smazání, tedy kliknutí pro editaci, tak milý TSRE5 vždy padne. A neexistoval způsob, jak tento rozbitý bod odstranit. Tak jsem zkusil stařičký MSTS, tam to po načtení začalo všelijak řvát z otázkou "smazat objekt" a po odklikání a uložení bylo čisto a mohl jsem opět v TSRE5 napravit odstraněná návěstidla a rychlostníky. Opravdu, oba editory existují v symbióze a každý stavitel potřebuje oba.

mikulda

Vlakvedoucí
Správce
Ano, koleje označuju zásadně tak, že najedu myší, pustím myš z ruky, kliknu tlačítkem na touchpadu a pak zase chytnu myš. Už se mi taky povedlo si takhle posunout kolej a pěkně jsem se zapotil.

Rogers

Pokladník
Chtěl jsem se zeptat, zda jde nějak nastavit rozsah zvuků v trati. Jedná se mi například o zvukový sloupec vyzvánění přejezdu. Přijíždím k přejezdu a slyším vyzvánění, to je v pořádku. Po průjezdu vlaku je ale slyšet vyzvánění , ještě na kilometry daleko. Hledal jsem nějaké nastavení v editoru, ale nic tam není, nebo jsem to přehlédl. Poslední věc by byla, upravit sms soubor. Jestli si matně vzpomínám, tak by to měla být položka DISTANCE.

Tr_SMS (
ScalabiltyGroup( 3
Activation (
ExternalCam ()
Distance ( 100 )
)
Activation (
PassengerCam ()
CabCam ()
Distance ( 100 )
)
Streams ( 2
Stream (
Priority ( 2 )
Triggers ( 2
Discrete_Trigger ( 3
StartLoopRelease ( 1
File ( "g15_station.wav" -1 )
SelectionMethod ( SequentialSelection )

Rogers

Pokladník
Tady je celý zápis ze souboru sms:
Tr_SMS (

ScalabiltyGroup( 5
Activation (
ExternalCam ()
PassengerCam ()
CabCam ()
Distance (30)
)
Volume ( 1.0 )
Streams ( 1
Stream (
Priority ( 2 )
Triggers ( 2
Variable_Trigger ( Distance_Dec_Past 30
StartLoopRelease ( 1
File ( "sig_AZD.wav" -1 )
SelectionMethod ( SequentialSelection )
)
)
Variable_Trigger ( Distance_Inc_Past 5
ReleaseLoopRelease ( )
)
)
)
)
)
)
Jestli jsem to pochopil správně, tak před řádek volume dát Deactivation Distance 30 ? Jsou to mechanické závory s předzváněním. Takže po sklopení břeven by měli přestat vyzvánět. Ještě je tam použit zvonek AŽD. Bohužel jiný vhodný zvuk jsem nenašel.

Dan J.

Strojvedoucí
Přesně a navíc opravdu, když byly šraňky dole, zvonek, mimochodem mechanický, přestal zvonit. Takže zvuk přejezdu je zde opravdu zbytečný.

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Ono neviem prečo je v mnohých tratiach ten nezmysel, že mechanické závory idú dole 100m pred vlakom.

Dan J.

Strojvedoucí
Ono to bode asi i simem. I třeba když zastavím v zastávce, tak se zvednou a po rozjezdu jdou dolu.

mikulda

Vlakvedoucí
Správce
Závory v MSTS se sklápí před vlakem podle času, ne podle vzdálenosti (podle amerického vzoru).

Dan J.

Strojvedoucí
Závory v MSTS se sklápí před vlakem podle času, ne podle vzdálenosti (podle amerického vzoru).
To nevím, ale kolikrát i na Dvoukolejce, zastavím u perónu zastávky a závory se zvednou. Někdy jen jedna a když zastavím těsně u nich zůstanou dole. Tak nevím, stavbě a nastavení tohodle nerozumím. Jen popisuju, co je v aktivitách.

mikulda

Vlakvedoucí
Správce
No to je přesně ono, zastavíš, simulátor spočítá, že tam teda za těch x sekund nebudeš, tak závory zase zvedne. Akorát když stojíš moc blízko, tak už je nechá dole. Každá závora se chová extra, má svůj databázový bod, takže občas to může jedna vyhodnotit tak a jedna tak.

Dan J.

Strojvedoucí
No to je přesně ono, zastavíš, simulátor spočítá, že tam teda za těch x sekund nebudeš...
Dík za objasnění situace, chtělo by to předělat na náš systém, pokud je vlak v zastávce, stanici, šraňky jsou vždy dole. Viz. Čeladná atd...

Rogers

Pokladník
Tak nevím , kde je chyba, ale v editoru TSRE je vše zadáno správně. V editoru aktivit se však zobrazuje úplně něco jiného. Zbrojení nafta Kamenice 2.jpgZbrojení uhlí Kamenice 2.jpgZbrojení voda Kamenice2.jpg

Nahoře