Kabiny do Open Rails - problémy

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Čau, fakt nejsem moc zdatný v opravách kabin, hlavně když obsahují FA na front a zadním pohledu, jako je tomu třeba u Kocoura 742, kteroužto mi poslal Icik. Kluci, když už jste teda rozhodili v ORCZ všechny kabiny mimo základní web, nemohl by se někdo kouknout na "Ušatou" ČSD 464.0 pro OpenRails od Pikka a opravit CVF soubory pro ORCZ? Ať mohu dokončit případné vydání skonu ČSD 464.0 z Liberce.
Mohu požádat o polopatické vysvětlení v čem má původní kabinav 464.0 v ORCZ problém? Měl jsem za to, že tu funguje zpětná kompatibilita :(

Dan J.

Strojvedoucí
Je rozsypaný pohled vzad a čelním si nejsem jistý:
464cab1.jpg464cab2.jpg

Podle mně ten pohled v okně na koleje vpravo by měl ten front jít níže (sklopit), zato right (zadní pohled) je v háji úplně.

Dan J.

Strojvedoucí
Já prostě nepochopím, PROČ se udělal monopol na jedny kabiny a natvrdo flákl do nastavení OR, buď měly mít kabiny co autoři chtějí dle svého mít úpravu v CVF ne v OR a všechny ostatní kabiny by jely, jak to bylo vychytané v OR klasickém. Tohle jsem psal už v prvopočátcích, nebo ať se udělá třeba zatržítko v OR CZ

- cab OR
- cab ORCZ

A pokud budu mít jinou kabinu než z webu kde je ORCZ, zatrhnu to horní. To je takový problém, než nechat uživatele přepisovat milióny CVF a staré zálohovat, když si budou chtít zajezdit jiný OpenRails?

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Hmm, to je opravdu špatně. Teď jsem to ověřoval a ve standartu to funguje normálně:

4640.jpg

A to jak v původním poměru stran (CTRL+1) s černými okraji, tak v módu na celou obrazovku 16:9.
Netěší mě to :( . S frontem jsem jsem šíboval poměrně dlouho aby táhla uvnitř kabiny opticky navazovala na pokračování venku za oknem.

Dan J.

Strojvedoucí
A tak to jsem nezkoušel, klasický OR to žvýkal v pohodě.
Tak jo, spraví se to, ale je to otřesné, zase mi to přijde natáhlé a na monitoru mám oktaje jak prase, HD rozličení 1920x1080, takto mám nastaven i OR. Starý OR to bral v pohodě a vypadalo to milionkrát lépe. Nejde s tím něco udělat, já chci tu kabinu na celou obrazovku, né kostičku uprostřed.

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Tak pozor, standardní OR to zvládá v nativním poměru stran i roztažené na celou obrazovku. Tak jsem to i napsal a na tom i trvám. S okraji nebo bez pohledy uvnitř i vně lícují jako na obrázku výše.

Dan J.

Strojvedoucí
JJ, ale OR CZ to nějak mrví. Tam jen s těmi pruhy, mám obavu, že se musí upravit ten position.

Dan J.

Strojvedoucí
Ještě trochu ten front, ať ti jdou ty táhla po oknem alespoň přibližně proti sobě.
Ahoj.
Jsou dvě možnosti.
Tahle, co je na obrázku a tam jakž takž lícuje hrana oken s hranou zásoby vody u kotle.
Druhá, že dám ty táhla přibližně na sebe,, ale pak jde ten bok do "V" okna jsou jakoby odkloněny s kolejemi vedle, což je myslím větší problém. :)

Nikolas ORTS

Začátečník
Zdravím. Dlhšie som nemal potrebu sem písať, avšak mám problém s kabínou na batoha (Reko 742). Vie neikto pomôcť s týmto problémom

Open Rails 2021-10-22 03-10-32.jpg

fajo22

Cestující
Neviem či môžem tu. Niečo som stlačil a neviem ako nastavím pohľad, aby som mal normálny pohľad na trať. Takto mi ukazuje na bok (viď obrázok). je to cabína 263 ukazuje rovnako na všetkých kabínach okrem 240ky. Vďaka za pomoc

Přílohy

• Open Rails 5. 12. 2021 11_01_44.jpg
    Open Rails 5. 12. 2021 11_01_44.jpg
    189.1 KB · Zobrazeno: 0

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj pánové.
Prosím, co by se mělo upravit, aby seděla vzdálenost pohledu z čelního okna s pohledem po výklonu ven? ORCZ:
Zde při pohledu z kabiny čumím skoro na sloup:
kabina.jpg
Ale když vykouknu z okna, je ten sloup skoro o polovinu dále:
kabina2.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
Venkovní vůči modelu je OK. Tam jde o to, že je zevnitř tak kabina celkově blíže k sloupu. Ten venkovní dole je psrávně.

Nahoře