Simulace poruch pro 363 v Train Simulatoru

F

FrantaVopička

Host
Nezpomaluje vám ta Bobina proto, že jste si nepovolili ruční brzdu? :D

Ano, 363 má udělané poruchy. To je pravda.
 

Dodo

Signalista
Nezpomaluje vám ta Bobina proto, že jste si nepovolili ruční brzdu? :D

Ano, 363 má udělané poruchy. To je pravda.
Vidíš Michal? na tú som zabudol .....ale samizda že som ju mal povolenú ale možno to bolo stúpaním :D .....a čo presne ak sa teda smiem opýtať dokáže simulovať za poruchy ? :D teda ak sa ti to chce napísať aj tu ...isto si to písal na railworks forum ...tam ešte niesom :D
 
F

FrantaVopička

Host
O poruchách jsem se zatím nikde podrobně nezmiňoval. Ani sem to nepatří. ;)
 
F

FrantaVopička

Host
Poruchu dobíječe ještě nemám. Otázka je, jestli to má smysl. Zatím mám takové, které se dají nějakým způsobem řešit a dojet. Myslím řešit z kabiny, ne ve strojovně.

Když už jsem to nakousl, tak povím trochu víc. Mašina negeneruje poruchy sama o sobě, ale lze je vyvolat příkazem ve skriptu scénáře. Zatím existuje jeden můj, který takovou poruchu obsahuje. A co že se může porouchat? Momentálně jednotlivé žárovky v reflektorech, kompresory a ventilátory. V plánu jsou i další jako poruchy trakčních motorů, pulzních měničů, centrálního řídícího členu nebo automatiky.
 

dem

Strojvedoucí
Michal myslel som na takú poruchu, nabíjača, že ti po nejakej vypínačke nenabehne.....Ak si to nevšimneš si dojazdil. Ak si to všimneš, stačí zase stiahnuť zberač a dvihnúť a zase nabehne. Ide len o to , aby to bolo náhodné a ty si bol nútený tú mašinu trošku aj sledovať ako v reále....
 
F

FrantaVopička

Host
To by se dalo udělat. Ale jak jsem psal, ta mašina je ve výchozím stavu bezporuchová. To mám schválně právě kvůli obyčejným hráčům. Nechce se mi řešit nářky, proč ta mašina nejede. :) I bez poruch jich je dost. Takže buď by to musel zapnout autor scénáře nebo na to udělat klávesovou zkratku, aby si to mohl zapnout každý individuálně.
 

Dodo

Signalista
Ako píše Dem tá klavesová skratka by bola top. Obyčajný hráči nech si hrajú bez tých porúch a my si budeme zapínať tie poruchy nech musíš stále sledovať mašinu pult a podobne :)
 
F

FrantaVopička

Host
Dobrá, udělám to tak. Když už tady na to máme vlákno, tak pokud máte nějaký další nápad, sem s ním. Inspirace není nikdy dost. ;)
 

dem

Strojvedoucí
Porucha unipulzu....Na ten istý spôsob.....reštart spodným tlačítkom....Občas sa ešte aj stane že po vypínačke ti odbachne HV jneď ako sa zberač dotkne troleja.....A bez signalizácie.....(myslím poruchovej) Potom budeš riešiť len, že prečo mašina neťahá....

Porucha regulácie....Nemožnosť jazdy na ruku, len na NJ. To by sa mohlo držať až do zastavenia a zhodenia mašiny vypnutia baterii a CZE a znovunahodenia.....Potom by to mohlo nabehnuť zas.....Porucha MS1, MS2 (s klasickou signalizáciou 20P)

Nadprúd vlakového kúrenia, Nadprúd primáru trafa.....(3P) to by mohlo účinkovať sporadicky...(Prevažne pri zopínaní HV)
 

Miran

Moderátor
Správce
Tak to teda má Michal co dělat.....;)
Takovejch krásnejch závad, jedna lepší než druhá, ale co kecám i třetí.....;)
 

dem

Strojvedoucí
No len musíš tam dať závady ktoré ide riešiť zo stoličky...Pretože elektronika jaksi nie je k dispozícii....Do sstrojovne tak isto nemôžeš....(takže 2A poistkuv unipulze tiež nevymeníš...) Preto som to obmedzil len na závady bežné pri jazde a riešitelné priamo na stanovišti.
 
F

FrantaVopička

Host
Howky, díky za tip. Zajímavé čtení. ;)

Jak jsem psal, musíme se omezit na závady, které lze řešit ze stanoviště. Strojovnu ani skříň elektroniky nemáme.
 

Delay

Signalista
Stierače závislé na jednom ističi? žeby sa porúchali a nahodiť by šli zresetovaním ističa (hore dole)
 
Nahoře