Tratě kolem Trutnova

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Pokud nyslíš o trati, tak ne, až se budu vytvářet krajinou, teď je to o ničem. Pak bude u mě.
 

sigi

Začátečník
Dotaz na modeláře: Učím se v inventore od autodesku. Jdou v tomto softu vytvářet např. modely budov kompatibilní s msts?
alcapone: ok, děkuju
 

Miran

Moderátor
Správce
Zkus mi poslat třeba jen nějakou kostku ve formátech co Inventor umí. Třeba to nějak půjde. 3dsMax a Inventor jsou produkty téže firmy.
 
K

Krystof

Host
kimir omlouvám se ale mam problem s odesláním fotek
zkusím to vyřešit co nejdříve.

jinak se chci zeptat jestli je prototyp téhle stavěné trati a jestli ho můžu získat dekuji
 

KimiR

Provozní technik
Marco Polo -jde všechno když se jde napojit.Jen se musí chtít.ale dělat to já určitě nebudu.Spojovat 2 tratě se dají,stačí jen vědět jak na to.Iredo je taky pospojované,021 týniště-letohrad,026 náchod-Otovice a 032 Česrvený Kostelec-Trutnov se všechny 3 tratě stavě samostaně a pak sloučily do jedné.Mezi nepojením vznikl jen jednen čtverec tedy nějaké 3 km dostavět ručně.
 

architektcz

Začátečník
Pro fanoušky vlaků je 11.9 den železnice V Trutnově tak se přijďte poďívat. Pokud se na téhle trati bude dělat depo trutnov i s vnitřkem dobrá příležitost pro modeláře si nafotit depo Trutnov ze vnitř a vymodelovat
 

Marco Polo

Pokladník
Takže se to Kimi stavělo stylem, když to zjednoduším, že se postavily tratě okolo odbočné stanice mimo té stanice, čtverce se potom daly k sobě a pak ty tratě propojilo dostavění té obočné stanice? +- mínus to myslím ke snadnějšímu pochopení ... Díky ;)
 

KimiR

Provozní technik
Marco Polo - Postavíš tratě na stejném globálu tedy v mém případě Xtraks.ty tratě které pak spojuješ,nahraješ world,shapes,textures do jednoho adresáře a pak v editoru proklikáš koleje,doplníš Dinamiky.A pak ten zbytek jako návěstidla,platform(os nástupiště),siding(nákl. kolej),rychlostníky,kilometrovníky,či zvuky.Samodřejmostí je stavět podle GPS aby ti to vyšlo dobře.Jinak to tak jednoduše nespojíš.Já dospojoval úsek Starkoč-Červený Kostelec,druhé místo bylo Týniště nad Orlicí.Ale tratě spojit jdou,klidně i s rozdílným globalem.Ale pak je piplačka s tím co jsem už psal.Tedy spojit BPčko a nějaké jiné tratě,klidně jde.Ale pak se nesmí zapomenout proklikat koleje a doplnit ten zbytek.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
KimiR:"Tedy spojit BPčko a nějaké jiné tratě,klidně jde.Ale pak se nesmí zapomenout proklikat koleje a doplnit ten zbytek."

Tím zbytkem myslíš doplnění tsection.dat hodnotami z nekompatibilních global? A co se zápisy, kde na stejných pozicích budou naprosto odlišné modely kolejiva? BP a XT tak jednoduše spojovat nelze. Co s hranicemi čtverců, které na sebe nenavazují - buď se překrývají nebo nedosáhnou?
 

KimiR

Provozní technik
bob57_cz: Kdybych to osobně nezkoušel,tak to sem ani nepíšu.A navíc jsem psal že ty tratě na spojování musí se stavět podle skutečnosti.A co se týká spojováním hranicí čtverců,tak ten 1 čtverec se klidně dostaví.To už není takovej problém natáhnout necelé 3 km kolejiva.Tím zbytkem myslím A pak ten zbytek jako návěstidla,platform(os nástupiště),siding(nákl. kolej),rychlostníky,kilometrovníky,či zvuky.Ale spojovat tratě jde.A pokud tsectiondat dělá problém,stačí smazat .tdb,.rdb,.rit a .tit a nakonec tsection.dat(Nejprve zapsat všechny Dynamiky).Pak stačí jen proklikat kolejivo na tom globalu na kterém chceš a databáze kolejiva pro danou trať se ti zapíše.Pokud toto vše se udělá,tak není problém spojit několik tratí dokupy.Ale jelikož jeden staví tamhle,další jinde.Tedy BPčko posunuté o 3 čtverce na sever.321 se staví někde ve švýcarsku podle souřadnic.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
KimiR, posunutí BP o 3 čtverce a 321 ze Švýcarska domů přece není žádný problém. Určitě je to pro tebe hračka - provést jednoduchou transpozici a spojit to dle tvého supernávodu se zrušením všeho statického kolejiva. Pod čím tedy ty spojené štreky budou fungovat, když i UniGlobal je zbytečným omylem?
 
Nahoře