Proč plně nefungují aktivity pro MSTS v OR?

Šnek

Vlakvedoucí
Takže do vyčkávacího bodu se už nedává 1200 - 20 minut, ale 31500 a v 15,00hod. ti odjede traffic z místa vyčkávacího bodu.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Přesně, už ani nepřepočítáváš pobyt vozů ve stanici, prostě dáš výchozí čas, aby si neviděl jak naskočí, a odjezd dáš oním vyčkávacím bodem. A pozor, nevydrbej se jak já, už nesmíš dávat bod změny směru a za něj koncový bod, vozy ti nezmiznou, ale klidně je můžeš poslat až za výhybky a aby se nesrazily, dáš jenomu odjezd o minutu dýl třeba 31501 a odjede 15:01, kód 2 funguje na odvěšení vozů u traffic, taky zde popsáno, myslím ve vlákně AI posunu. Ještě k těm vozům, bacha, nesmíš dát koncový bod za výhybku do trasy dalšího vlaku, pokud není na koleji návěstidlo, vozy, které návěstidlo nemají ti tak vybloknou trasu s návěstidlem, i když budou mít vyčkávací bod později, pokud není na kolejích návěstidlo žádné, je to jedno.
 

Šnek

Vlakvedoucí
Takže klasický traffic dám v 31500, když vím, že budu kolem projíždět v 15,05hod. ( myslím třeba odstavené vozy ve stanici ).
Traffic myslím počáteční bod, vyčkávací bod v upraveném čase pro OR a pak jen koncový bod.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Počkej, t nějak nechápu. :) Takto:
Stejně jako v MSTS udělaáš trasu, počáteční (výchozí) bod, pak dáš vačkávací bod (tj. do kdy chceš, aby tam traffic stál. V něm zadáváš hodnotu 3XXXX a to je, kdy se vlak rozjede. Výchozí čas daš stejně jako v MSTS takže příklad:
Já coby hráč stojím v Olomouci 14:00 - 14:30 a:
Výchozí čas traffic zadáš klasicky v editoru servisy srv. (vozy ve stanici) 13:56:00
Vyškávací bod s hodnotou 31434 = to znamená, že se vozy rozjedou ve 14:34 a u koncového bodu zmizí.
A pokud je vozů více, jako tak narozdíl od MSTS nesmíš dávat jeden výchozí čas, OR to nemá rád, takže k příkladu výš třeba výchozí časy:
vozy Olomouc 13:56:00
vozy Olomouc2 13:56:04
vozy Olomouc3 13:56:08
vozy Olomouc4 13:56:12
atd atd....
Odjezdy můžeš dát v jeden čas to je jedno, každá trasa je jinak dlouhá, takže najednou nezmizí.
 

Šnek

Vlakvedoucí
Takhle jsem to myslel. Jen v OR mám zatím co dělat, vůbec dodržet jízdní řád.:) takže s tím budu muset i počítat.
 

Klokan 35

Hradlař
Tak jsem jsi stáhnul Danovu aktivitu pro OR Os 3637 na trati 310. A jediné pozitivum je že se mi načetla, na rozdíl od BP nebo 321, ale tím to skončilo prostě dál OR třikrát velká 000 ! Je zajímavé že v MSTS nebyl v Olmiku jediný problém, ale to byl schválně pokus a dál jsem to nezkoušel. Takže za mne dokud nebude OR korektní pro normální sestavy PC tak ho neberu a nebo spíš řečeno pro normální uživatele. A můžete si říkat co chcete a to mi na kompu chodí jiné hry než MSTS.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak jsem si chtěl na 486tce zahrát novou Mafii 3 a ona mi nejede, takže hra stojí za ho..no, dokud vývojáři neudělají nejakou úpravu, abych ji spustil, tak na ni kašlu. Jiné hry mi ma compu chodí, třeba Doom, nebo Duken Nuken.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. Jestli to chodí jako hodinky, tak ti musí jet i OR, takže chyba bude asi někde jinde. Ale je fakt, že já v OR dělám aktivity dosti náročného rázu. Takže ač trať 310 není v OR takový problém, Olomouc je vozově obsazen jako ve skutečnosti a tam může být zakopaný pes.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Z webu simulátoru:

Jaký hardware vyžaduje Open Rails?
  • Processor : 2.0 GHz (32 or 64-bit)
  • Memory : minimum = 0.5 GB, recommended = 2 GB
  • Hard drive : 40 MB (but models require lots of space. The 6 routes in Microsoft Train Simulator require 1.4 GB)
  • Graphics Hardware : minimum = 128 MB dedicated video RAM with Pixel Shader 2.0, recommended = 256 MB RAM with Pixel Shader 3.0
  • Graphics Software : as provided by Windows. Open Rails currently uses DirectX® - version 9.0c
  • Sound : compatible with DirectX® - version 9.0c
Tohle myslím splňujeme všichni s velkou rezervou a 321 si nezahrajeme, takže přirovnání x486 a Mafie 3 je trošku mimo. ;)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
No ono ja to myšleno s velkou nadsázkou, mně se totiž strašně líbí, jak se tady rýpe do vývoje něčeho, co je fakt super a hlavně pokrok vpřed. Typicky české. Jeden rýpne dalších pár zastánců MSTS to okamžitě lajkuje. Já samozřřejmě chápu, že když mi OR na compu nejede, tak jedu MSTS. Ale garantuji jednu věc, pokud někdo časem postaví nový comp a OR rozchodí, pochopí o co mi jde. Zanedlouho dám do svého vlákna video z chystané aktivity a tohle je další věc, ketrou v MSTS nedocílíš, i kdyby ses rozkrájel.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Dane já tě plně chápu a pokud se podaří tak si v Praze o OR ještě pokecáme dosytosti, ale jak ty do lesa voláš tak se z lesa ozývá, musíš pochopit, že ti co jim nejdou v OR velké projekty, budou si hájit to co jim funguje a tím je, tebou pohřbené MSTS. Je spousta uživatelů, kterým zatím nic jiného nezbývá. ;)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Souhlas, ale nemusí nadávat na OR, že stojí za prd, stačí napsatr bohužel mi OR nejede a tady začal "do lesa volat" Klokan 35:
Tak jsem jsi stáhnul Danovu aktivitu pro OR Os 3637 na trati 310. A jediné pozitivum je že se mi načetla, na rozdíl od BP nebo 321, ale tím to skončilo prostě dál OR třikrát velká 000 !
Dan
Ps: slibované video z chystané aktivity je zde: https://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/5227/page-9#post-194341
 

Klokan 35

Hradlař
Ale stojí jelikož tu samou aktivitu v MSTS bez jakéhokoliv problému rozjedu. Takže určitě není problém u mne !
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Dane, ale to je stejné jako tvé pohřbení MSTS, také si nebereš servítky. Necháme hlavy u ledu, a my co nám v OR nejdou oblíbené projekty, budem nadále sledovat tvou OR euforii. ;)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale stojí jelikož tu samou aktivitu v MSTS bez jakéhokoliv problému rozjedu. Takže určitě není problém u mne !
Os 3637? Tak jestli ji v MSTS rozjedeš, nikdy ji nemůžeš dohrát. Neklapne ti křižování, posuny v Zábřehu, v MSTS nemožné, neumí to.
Dane, ale to je stejné jako tvé pohřbení MSTS, také si nebereš servítky.
Já třeba někdy do MSTS něco udělám, ale po vychytávkách a posunech co dokáže OR to prostě dává nové možnosti v aktivitách, tak se nediv. Jinak, já na MSTS nenadávám, jen píšu, co už mne štve delší dobu a to jsou neskutečně nesmyslné pády v aktivitách, kdy ti na širé trati shodí aktivitu jeden vlak, poněvač to nezvládne přehrát v 7čkách regulerně zvuk, který se musel mimochodem na některých PC srážet i ve Win XP. Tam to aspoň šlo a MSTS nepadal tak často.
Dan
 

Klokan 35

Hradlař
Taky jsem to myslel tak, že v Olomouci je plná stanice vlaky přijíždí odjíždí a MSTS normálně bez problému naběhne. Tím nechci říct že bych aktivitu pro OR jel na MSTS tak blbej ještě nejsem. Tady naskočí kabina brejlí a potom vyskočí takových chybových hlášení.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zatím bohužel ne. A brzdy související s FPS taky ne, což je základní kámen úrazu OR. A pozor, pokud dáš jakýkoliv vlak s výchozím časem 00:00:00, v ten moment ti OR nezobrazí traffic žádný.
 
Nahoře