Skiny Ricar

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Jednotka perfektní. Takový kosmetický a jeden provozní postřeh.
1. Kosmetická:
Psal jsem v SZ, ale nesmysl, jednotka má animovaného fíru, ale při startu aktivity, přesně naopak. Sedí v zadním voze a v předním nikoliv. Blbé je, že vzadu jej nepřesunu, aniž bych do něj nenasedl a stejně po loadu aktivity, tam bude sedět. Zajímavé je, že to má Icik v ORCZ ošéfnuto, že by se měl fíra přemístit ve směru, ale asi jen u AI.

A další jsou úplně shodná čísla mašin, setjně, jak má Josef. Vozy už jsou jiné.

2. Provozní:
Dveře by měly být ovládané úplně stejně, jako je tomu u 810 + 010. Takže, fíra pouze odjistí a cestující si pouze otevřou dveře. Po vypravení je fíra zajištěním všechny zavře.

Jinak fakt pecka.

RicarCZ

Posunovač
A další jsou úplně shodná čísla mašin, setjně, jak má Josef. Vozy už jsou jiné.
To co má Josef na webu, nemá s 560 nic společného, jsou to jen přepsaná čísla a poloupravený model z 460, tedy nemá smysl dávat do trainsetu.
To samé platí i pro tu druhou soupravu 05/06 je to původně 460.082 s přelepenými čísly.

Snad se povede ještě dát do hromady další jednotky, ale ode mě to může být už jen 27/28 na další již nemám fotky.

2. Provozní:
Dveře by měly být ovládané úplně stejně, jako je tomu u 810 + 010. Takže, fíra pouze odjistí a cestující si pouze otevřou dveře. Po vypravení je fíra zajištěním všechny zavře
To se tuším řeší ovládacím prvkem v kabině a ta je zatím původní z dob MSTS.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Hoši jednotka 560 mi nekompromisně shazuje editor aktivit MSTS, bez jakékoliv zprávy, neví něko proč?! Načte ji i ConBuilder, ale editor okamžitě spadne. Tím je pro mne nepoužitelná. :(

duuso

Pomocník strojvedoucího
To co má Josef na webu, nemá s 560 nic společného, jsou to jen přepsaná čísla a poloupravený model z 460, tedy nemá smysl dávat do trainsetu.
To samé platí i pro tu druhou soupravu 05/06 je to původně 460.082 s přelepenými čísly.

Snad se povede ještě dát do hromady další jednotky, ale ode mě to může být už jen 27/28 na další již nemám fotky.

To se tuším řeší ovládacím prvkem v kabině a ta je zatím původní z dob MSTS.
Keď treba rád poskytnem fotky ZSSK 560/060.

ASP

Cestující
Vo zvukovej zložke je v 560cab.sms chybný zápis: brzdeni_final_z, brzdeni_final a brzdeni_final_k, ale wavka sú označené dvojkou: brzdeni2_final, ...
V 560eng.sms je zase: x_brzdeni_final, ... a wavka: x_brzdy_final, ...

Spúštanie ventilátorov mi zas príde lepšie, keď to bolo viazané na hl. vypínač klávesa O. Či 460 to ma ináč ako 560?

slanour

Pokladník
Vo zvukovej zložke je v 560cab.sms chybný zápis: brzdeni_final_z, brzdeni_final a brzdeni_final_k, ale wavka sú označené dvojkou: brzdeni2_final, ...
V 560eng.sms je zase: x_brzdeni_final, ... a wavka: x_brzdy_final, ...

Spúštanie ventilátorov mi zas príde lepšie, keď to bolo viazané na hl. vypínač klávesa O. Či 460 to ma ináč ako 560?
Určitě je to jiné. 560 mají se 460 společnou akorát kastli. Jinak sou to dva rozdílné stroje. Pohon, regulace, uložení trakčních motorů, zvuky, proto je dosavadní ladění takový trochu fejk. Dokud nebudou origo zvuky a kabina, nejde s tím bohužel nic jiného vymyslet.

okoun

Provozní technik
Zdravím, rád bych požádal o pomoc. Je to problém jenom u mě, nebo je chyba někde v modelu, že se podvozky neotáčí? Vypadá to hrozně, kdysi jsem to řešil, no ale už si nepamatuju, jak jsem to vyřešil, předem díky. :)Open Rails 2025-06-10 09-14-24.jpgOpen Rails 2025-06-10 09-14-25.jpg

Martin S.

Hradlař
Nevím čím to je, ale také se s tímto problémem potýkám. Už jsem to tu, myslím, taky párkrát zmiňoval... ;)

Ale je to škoda, při jízdě po rovné trati vypadá ten model výborně. :)

okoun

Provozní technik
Jak říkáš, je to škoda, jinak jsou ty vozy super, úspěšně jsem na toto zapomněl a zařadil je do TT, ale s tímhle se moje duše duše detailisty prostě nesmíří. :D

Nahoře