Točna v Open Rails - Beta verze

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jenomže bohužel, default točna MSTS je u všech nádražích ČD nepoužitelná, pro její velké rozměry. Bylo by třeba vyrobit mnoho různých točen na míru a ta původní by se musela z modelů dep vystříhat. Ale opět to by musel autor daného modelu, pokud má ještě zdroják.
Ale i tak je to průlomová záležitost v Open Rails.
 

Rogers

Cestující
Zdravím
Jestli jsem to pochopil dobře, tak lze použít jen defaultní točnu z MSTS.Jakou verzi OR musím mít a čím ji mohu ovládat ?Z videí jsem moc údajů nevyčetl.:(
 

Howky

Průvodčí
No momentálně se dají ovládat pouze defaultní točny a ještě k tomu musí být točna animovaná.
Jinak ovládání je ctrl + c a alt + c . A je potřeba to trošku nastavit. Víc se možná rozepíše Mouka M.
Ale asi bych ještě počkal, až tvůrce vydá aktualizaci. A možná bude i jedna česká točna :)
 

RtepZIP

Začátečník
Zdravím,

nemá někdo postup jak na kolejivu BP rozchodit animovanou točnu? Na fóru http://www.elvastower.com/ jesem vše našel, ale nedaří se mi to rozchodit na BP kolejivu. Jako ideální by pro mne byla varianta modelu a1t27mturntable.

Díky moc za pomoc.
 

RtepZIP

Začátečník
... a ha, tak to mnohé vysvětluje.. je to obrovská škoda ale... :confused:
Díky moc za info, a já si pořád lámal hlavu, co dělám špatně.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já s tím dokáži žít a ani mne nenapadlo přání, kdyby se tak otáčela točna. :) Protože k čemu točna, když modely všech rotund mají jen jedny otevřené vrata. A navíc, každá točna je jinak veliká. Například v depu na Masaryčce i když jsem tam měl šichty i jako posunovač v depu a jezdil jsem s přesuvnami, tak točna vzadu, nepamatuji se, že by se někdy používala. Ale ani mne to v depu moc nebavilo, raději jsem jezdil na trati. I když jezdit s těmi starožitnostmi, to se člověk vžije do let před první světovou. I šatny v depu vypadaly jako z dob francouzské revoluce.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyňku, třeba k otáčení rychlíkových parních lokomotiv s tendrem, právĕ na Masaryčce.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, věřím, ale já s párou jel naposledy někdy před 18 lety. :) Dál mne to už nebralo, protože je blbě vidět dopředu na štreku.
Ale ruku na srdce. Jaký je ten funkční model. Předpokládám, že je to na točnu, co byla v kolejích Xtrack. A tato točna, bohužel nevejde do žádného depa ČD. Je moc veliká. Tedy se hodí jenom na fiktivní tratě. Tedy tečka a konec snění. Vlastně jsem to psal o něco výše už v roce 2016. A nic se od té doby nezměnilo. Tedy debata jen o snění.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Přesnĕ tak. Když animovaná točna pro OR spatřila svĕtlo svĕta, myslel jsem, jak se toho třeba chytí nĕjaký modelář a vytvoři model pro naše tratĕ. Bohužel zůstalo jen u toho snĕní. :)
 

Howky

Průvodčí
Tak to vypadá velice slušně... je možné se o ni podělit a přidat pár info např. na jakém Globalu funguje a pod...? Díky moc.
Rád bych ti dal odkaz, bohužel nemohu najít stránku, kde je točna ke stažení, ale origoš točnu bys měl sehnat v trati Alfold 7.3 :)
 
Nahoře