Vaše nejoblíbenější lokomotiva

H

Hex

Host
Každý ma oblíbenou nějakou lokomotivu. A jaká je to u vás?
 

Ikarus280.08

Cestující
Lokomotíva to síce nie je, ale nepoznám na železnici nič krajšie, ako graffitmi nepoškvrnený, relatívne čerstvo nalakovaný, zelenokrémový panťák.
ŽST Košice, 7.5.2016
460.054.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jako dítě jsem miloval Hungárii. Motorovou jednotku M298. Pravidelně jsem jezdil na kole do Šakvic na její čas a kochal se jejím průjezdem a tajně doufal, že se s ní alespoň jednou svezu. Sen se mi splnil až v 16. letech. Vyhráli jsme nějakou hudební soutěž, kde jsem hrál na cello a cestou z Prahy to vycházelo na čas Hungárie. Tenkrát jsem se modlil, když jsme stáli frontu na místenky, aby se na nás ještě dostalo. A byl to pro mě velký zážitek, protože to byl jediný vlak, který mezi Prahou a ČT směl jezdit 130 km/h. Pak jsem se s touto jednotkou svezl ještě jednou a to když jsem cestoval z vojny domů, v úseku Karlovy Vary - Praha, kde to jezdilo jako Krušnohorský expres. Ale to už nebyl takový zážitek, byl už to jen to takový loudavý rychlíček.

Z lokomotiv se mi líbili nejvíc laminátky. Pak člověk dospěje a už je mu to celkem jedno. Zjistí, že každá lokomotiva má nějaké kouzlo.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Ano, ano Hungária. Kdykoli jsem byl v Brně, byl jsem se na ni podívat. Okolo jedné odpoledne odjížděla na Prahu. Svezl jsem se jen jednou z Brna do Prahy. Jela to bez zastavení. A jak píše Zbyněk, když jsem zestárl (říct, že jsem dospěl se mi zdá dost troufalé), tak Hungárku zrušili a již jsem favorita neměl. No a dnes s obdivem koukám na všechny parní lokomotivy.
 

Venny

Signalista
Parní: Šlechtična, Papoušek
Diesel: Pomeranč
Motor: 854 (ne nadarmo jim mám na obrázku v profilu)
Tramvaj: Laminátka
 

MERIDIAN

Pokladník
Mám veliké štěstí,že se mi splnilo,co jsem si vysnil jako kluk a můžu ty krásné velké stroje řídit. Ale to nejsou stroje, je to živý organismus. Během služby s každou navážu takový zvláštní vstach. Povídáme si beze slov. Já jí chválím, případně se omluvím, když kvůli zpoždění jí musím "víc pobídnout" a ona mi dá svou řečí najevo,že do toho jdem a nebo že dnes není úplně v kondici a tak se snážíme najit tu správnou rovnováhu. Nebo v dobách turnusových leštěnek, když jsem dostal letmo popelku a dal jsem ji naší řečí najevo, že si jí vážím a že se mi s ní bezva jede, dokázala věci, že jsem koukal. Když končíme,tak jí poděkuju a pozdravím. A která je nejlepší? Jsou jak ženy (Né nadarmo je v češtině lokomotiva ženského rodu). Kolegové říkají - dobrá je každa, která vás doveze, ale já vím, že krásná je každá. A pokud někdy nedoveze - přece i my býváme někdy nemocní.
 

duuso

Pomocník strojvedoucího
No čo to asi bude u mňa...ich rodokmeň číta bezmála 8000 jedincov a vyšli z dvoch pôrodníc skoro do polovice sveta...1435/1520CóCó990
 
Nahoře