Nové zvuky v OR

Jacek

Průvodčí
Dám to do nového vlákna, aby se připomínky k novým zvuků neztrácely na deseti místech. Na stránkách je nový balík zvuků pro vozy. Nové *.sms soubory mají v názvu "-OR", to je potřeba změnit ve směrování.

Tady je video:
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
V balíku chybí soubor "spalky_dobrzdeni_k.wav". Jinak super, ty zvuky to pěkně oživuje.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Jacku, klobouk dolů, ty zvuky jsou fak luxusní, nemohu se dostatečně nabažit, jak mi zastavuje a rozjíždí se traffic ve stanici, to je posun jak hrom. Díky. Dan
 

Jacek

Průvodčí
Ahoj Dane, dík. To byla jen 810 a zvuky vozů na vyzkoušení. Ale je to taky snad první reakce po půl roce od zveřejnění. Čekal jsem nějakou zpětnou vazbu od lidí hned, chtěl jsem předělat všechny motory a diesly. Ale odezva nulová, tak z toho sešlo. Aspoň zatím. Pokud nebudou vyladěné engy pro OR a nejlépe přímo součástí skinů, je to spíš ztráta času, když to nikdo nepoužívá. Sám jsem dnes jen velmi občasný uživatel, když něco stáhnu, chci aby to fungovalo. Nechci trávit několik večerů nad nějakými úpravami a přepisováním, bádáním a zkoušením kvůli jednomu modelu. A 99% uživatelů asi taky ne.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Jacku, no já jsem nové zvuky vyzkoušel až jsem rozchodil OR. To je tak měsíc a teď se nervuju s aktivitama. Ale je fakt, že v OR se tvoří skvěle a vychytávky jsou taky parádní.
Dan
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Jacku, ono nebylo co kritizovat. Mám i připravenou aktivitu na 310 s 751, kde se bude chcípat a startovat do aleluja. Pokud bys přijel na sraz bude o OR řeč. Modely pro OR vznikaj i u nás, viz tvorba Dem, i RicarCZ už dává složku OpenRails do tvorby.
 

Jacek

Průvodčí
Na stránky jsem dal nové zvuky pro dvaašedesátky a jeden skin s doplněným chováním pro OR, aby to bylo vůbec na čem zkusit. OR mi nejde spustit, tak snad tam nebudou žádné chyby.

Alcapone:
ono to ani tak není o slezině, ale o konkrétních krocích. Je potřeba např. u všech vozů upravit směrování na nové zvuky, všude připsat za název "-OR". Ale kdo to udělá? Měl bych pro začátek engy pro 830, komu to poslat?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Jacku.
Tak dnes jsem měl tu čest vyzkoušet zvuky 843 na trati 310, 831 až budu dělat další dílko. Musím hluboce smeknout, tak to je opravdu nebe se zvuky, co přehrával MSTS. Parádička a děkuji. To je hned jiné poježděníčko. Dan
 

Jacek

Průvodčí
Ahoj Dane, dík

však taky zvuky 831 jsou zcela nové, u 843 jsem víceméně doplnil jen starty a stopy kromě potřebného nastavení pro OR v celém sms. Zvukově to hraje stejně i v MSTS, i pro něj jsou nové sms. Rozdílem u OR je ozvučení trafficů, ty fungují v celém rozsahu jako ovládané vozidlo a tam je to paráda, když přijede traffic a opravdu brzdí.

Jedna nedokonalost tu je, misi nikdy neukládejte se stopnutým motorem. Při načtení je stopnutý, ale zvuk běží. Chtělo by to nějaké rozpoznání stavu nebo vůbec nějaké vzorové soubory, na youtube jsem viděl video s minutovým startem včetně mazání.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, tak 831 je úplně bezkonkurenční. Jinak se chci zeptat, co způsobuje jeden bug, bylo tomu tak v MSTS a je tomu tak i v OR. Vnkovní zvuky jdou u některých lokomotiv, zrovna u 831 pozadu. Zahoukám, po chvilce (cca pár vteřin) kouknu na vlak zvenku a vlak zahouká.
Dan
 

Jacek

Průvodčí
Ahoj, takových zvuků jako 831 bude více, zvlášť když jsou takové mise pro trať 310, pak je motivace :)
OR přehraje jakýkoliv formát *.wav, ale tato chyba podobná chybě z MSTS s tím asi nesouvisí. Při změně pohledu se někdy něco přehraje znovu. Někdy zas ne. S mojí sestavou, kterou zde označili za šrot, toho moc nevyzkoumám. Jsem rád, že to vůbec spustím.
 
Nahoře