Aktivity pro OR Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
Opravená starší aktivita pro ORCZ 1.9.162:
plagat2.jpg
Sobotní letní den roku 2004. Nastoupili jste do práce a přišli ke stroji ČD 809, který stojí v depu a čeká na doplnění nafty, pak jej musíte připravit k jízdě a po svolení k posunu pojedete pro přívěsáky BDtax. Dnes výjimečně povezete do Lednice dva vozy. V Lednici je velká cyklo akce: "Na kole po Lednicko Valtickém areálu“ a tudíž velká účast milovníků cykloturistiky. Tam, jeden vůz necháte, pojede zpět až v podvečer. Zpět do Břeclavi se vrátíte s jedním vozem. Díky složitějšímu posunu v Lednici holt naberete "sekyru", kterou se samozřejmě budete snažit (ač marně) dohnat.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.

Dan J.​

Více zde

@Icik jak budeš mít čas, někdy prosím projeď.
1. Pack ORCZ 810 pro ORCZ v aktivitě u bodu směru, otvírá u perónu dveře na 2. straně. Jiné vozy, třeba manuální v pohodě. Takže chyba bude někde v packu.
2. Nálet mimozemšťanů bohužel trvá, příjedz do Břeclavi z Lednice a opět ten stejný problém, první se vyřešil.
3. když chcípne 742 z packu ORCZ, tak jede zvuk motoru (část zvuku).

Tohle se musí asi fakt vychytat v aktivitě, bohužel. Ale na hru to vliv nemá. :)

TrainDriver

Cestující
Zdravím Dane, môžem sa opýtať čo znamená táto chyba pri načítaní aktivity s tou 560 pre BP. Už začínam byť zúfalý.. Všetko prekontrolovane pomocou TRSE a vždy to vyskakuje. Ďakujem pekne.

1000003338.jpg

TrainDriver

Cestující
Skúsil som aj znovu stiahnuť ešte openrails verziu z 20.12.2024 teda tú základnú a problém sa opakuje, tak si tento určite skvelý skvost nezahrám. Škoda. Diky aj tak.

Dan J.

Strojvedoucí
Na základní ti to nepkjede na 100%. Nevím, nad napsat do vlákna ORCZ. Navím, jestli to padá i ostatním?

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, marně gůglím, poradí někdo číslo Pn, NEx vlaku, cisterny, z Parama do OV Kunčice? Rok 2018, chci udělat vlak s novým modelem kotlů, z chemičky v Pardubicích pro Mittal.

Dan J.

Strojvedoucí
plagát2.jpg
Podzimní ráno pracovního dne roku 1989. Nacházíte v depu Zadov, kde jste nastoupili na svoji pravidelnou směnu na motorák ČSD 810, který pendluje mezi Zadovem a Lopovicemi.
V aktivitě musíte nejprve naftou dozbrojit a oživit motorový vůz 810, se vším co k přípravě lokomotivy patří. Pak začnete směnu na odbočné trati ze Zadova do Lopovic. Nejprve jako zaměstnanecký vlak na vlečku v pískovně, pak ze Zadova, kde doberete přívěsné vozy ČSD Blm do Lopovic a zpět.
Dan J.​

Velký dík @Icik, který přepracoval cestující a stanice, bez toho by aktivita nevyšla a taky @JiříkTK a @mmouka, za update tratě DVK a doplnění (zaznačení) stanic na vlečce do pískovny. Update tratě DVK zatím u aktivity.

Více podrobností zde.

ivořidič

Pokladník
Zobrazit přílohu 42708
Podzimní ráno pracovního dne roku 1989. Nacházíte v depu Zadov, kde jste nastoupili na svoji pravidelnou směnu na motorák ČSD 810, který pendluje mezi Zadovem a Lopovicemi.
V aktivitě musíte nejprve naftou dozbrojit a oživit motorový vůz 810, se vším co k přípravě lokomotivy patří. Pak začnete směnu na odbočné trati ze Zadova do Lopovic. Nejprve jako zaměstnanecký vlak na vlečku v pískovně, pak ze Zadova, kde doberete přívěsné vozy ČSD Blm do Lopovic a zpět.
Dan J.​

Velký dík @Icik, který přepracoval cestující a stanice, bez toho by aktivita nevyšla a taky @JiříkTK a @mmouka, za update tratě DVK a doplnění (zaznačení) stanic na vlečce do pískovny. Update tratě DVK zatím u aktivity.

Více podrobností zde.
Helou mistře stvořiteli starší ale určitě báječné akt. ale jeden zase blbej dotaz ty jsi tam dodal mimo jiné i balík DVK update 19-4-25 to je asi nějaká nová verze jak můj chabý mozek pochopil ale ptám se když tu starou verzi DVK (je hodně stará myslím že i původní) přepíšu budou mi tam fungovat i starší akt. třeba od Blažováka (mám jich hafo schovaných a uložených a jsou taky bezva a ještě neprojeté)????

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. Dopiručuji ti stáhnout trať z odkazu a pak tam dát ten update. Kolejema se nikde nehýbalo, takže by ti měly jet i starší aktivity. Ale znova. Ivoši, pokud chceš udržovat pravěk starých aktivit. Na novém ORCZ ti asi moc korektně nepojedou.

ivořidič

Pokladník
Ahoj. Dopiručuji ti stáhnout trať z odkazu a pak tam dát ten update. Kolejema se nikde nehýbalo, takže by ti měly jet i starší aktivity. Ale znova. Ivoši, pokud chceš udržovat pravěk starých aktivit. Na novém ORCZ ti asi moc korektně nepojedou.
Jo dík za info.Pravěk nechci udržovat ale je mi trochu líto dobrých a ještě funkčních a nevyzkoušených věcí.No já si ji uložím pro případ a když tak bych je v případě že by ty staré na novém jet nechtěly tak je prostě přehodím. Ještě jednou dík a měj se

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj chlapi, týká se to aktivit, tak si to dám do svého vlákna. Neberte to jako nějakou výtku, nebo tak... ale ladiči os. vozů, proč děláte z 80% wag. aoubory povinně místenkové? Všimli jste si tohodle někdo? Ve vlacích mohou cestující i stát v uličkách. Většina vozú, má ale nastavenou kapacitu pouze na počet sedadel. O nic nejde, ale v ORCZ holt pak musí cestující čekat na další spoj. :) Nemohu to upravovat, poněvač by se ostatním chovaly aktivity jinak.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, poprosím o radu.
Jak probíhal posun, kdy stály v roce 1980 dva vozy M131 spřažené dokupy v depu.
1. Vozy vyjedou za výhybku
2. Vyjedou za výhybky zhlaví
3. Zastaví u boudy, kde jsou vypraveny coby Sv

Jde mi o to, že vysílačky asi v té době nebyly, takže jak se sebou komunikoval dva strojvedoucí, kdy je jeden vůz vždy jako postrk?

Jak byl označen jízdní řád smíšeného vlaku? Mn, nemo klasicky Os?

Předem díky.

Tom Kanka

Průvodčí
Smíšené vlaky měly druhovou zkratku nákladního vlaku - Mn, Pv, v případě že byly vedeny motorovým vozem potom MMn, MPv, a atd. Pod zkratkou a číslem vlaku byla poznámka "S přepravou cestujích".

Dan J.

Strojvedoucí
Smíšené vlaky měly druhovou zkratku nákladního vlaku - Mn, Pv, v případě že byly vedeny motorovým vozem potom MMn, MPv, a atd. Pod zkratkou a číslem vlaku byla poznámka "S přepravou cestujích".
Takže, když jedu na vlečku se zaměstnanci, tam vykopnu v 6 rádno lidi, to jsem dojel jako MOs (M131.1 sólo)
Na vlečce vemu 3 vozy, bez cestujících dojedu do 1. stanice (Káčov), tam naberu lidi a jedu jako MMn s přepravou cestujících do Křížan. Tam mi posun odebere nákladní vozy a M131.1 pokračuje dále sólo Křížany - Netomice, v Netomicéch najede M131.1 na M152+Blm a pokračuje do Kamenného Újezdu. Jak by tedy byl vlak označen dál, po odvěšení.

2x M131,1
Křížany - Káčov Sv 23400

2x M131,1
Káčov - Křížany MOs 23401 (v Káčově zástává 1 vůz M131.1)

M131.1 sólo
Křížany - Káčov - Vlečka pozemní stavby mám MOs 23402

M131.1 + Nsk + St + Vte
Vlečka pozemní stavby - Káčov bez cestujících Káčov nabírá lidi - Křížany, MMn 23403 s přepravou cestujících?

M131.1 sólo
Křížany - Netomice, MOs 23403? Stejné číslo jako MMn?

M152 + Blm + M131.1
Netomice - Kamenný újezd dále v trase veden pod stejným číslem MOs 23403?

M131.1 sólo
Kamenný Újezd - Křížany MOs 23404

M131.1 + Zsr + Paov + Stz + Faccs + M131.1 (obě M131.1 s cetujícími)
Křížany - Káčov MMn 23404 s přepravou cestujících?

Z Káčova jede na vlečku celá přední část a hráč se vrací do Křížan s M131.1 sólo, který jel na postrku. Tady je to jasné, MOs 23405

Dan J.

Strojvedoucí
Ne. :) Jako MOs přijedeš do Káčova, cestou posunu na vlečku a zpět, a z Káčova jako MMn s přepravou cestujících. ;)
Dík.

No a abych mohl začít hláškovat aktivitu a nepsal pí.....y.

Jak by probíhala tahle situace, dva fírové a jak jsem psal, vysílačky by 100% neměli, jak by vůbec probíhal celý posun z depa až k boudě?
posun.jpg

A v poslední řadě, Káčov obrat, to bych vlastně postrkoval já, ale přstupuje se do 2. M131.1, ale tam je výprava píšťalkou, takže by věděl fíra postrku, že má zabrat.... Ale hlavně fakt nevím, jak s tím začátkem.

Tom Kanka

Průvodčí
Dane, 2x M131.1 na Dvoukolejce, kde největší stoupání na celé trati je 10 promile - tam fakt zadní motor strkat nemusí! ;) :D

Dan J.

Strojvedoucí
Dane, 2x M131.1 na Dvoukolejce, kde největší stoupání na celé trati je 10 promile - tam fakt zadní motor strkat nemusí! ;) :D
U toho nákladu musí a s M152 + Blm taky, jinak zkusím schválně, jestli budu stíhat jř bez připojení postrku, jinak bude muset strkat taky, bo scénář už je hotový. :)

Nahoře