Aktivity pro OR Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
Prosím, němáte někdo naladěnou tuhle "bestii" pro OR, aby se nechovala jak dětský vláček?
LEO.jpg
Pokud možno i s kabinou pro OR, tahle co mám, při jakémkoliv pokusu o dynamickou brzdu hlásí prokluz a brzda pod kl.: "ů" a "§" má jen dvě polohy, brzdí to jak osobní auto, skoro na fleku a povoluje běhen cca vteřiny.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak vyladěného "LEOše" pro OR s normálním chováním asi nikdo nemá, při tvorbě RJ 1003 dle GVD 2019 jsem zjistil, kolik "máme" potřebných vozidel pro toto období a tak mne napadá, naco tady někteří tlačí stavitelé tratí, aby byla místa co nejvíc podobná dnešnímu stavu, když pro toto období chybí tak 70% vozidel. :p Zaltá přednajbrtí éra.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nejsem hnidoich, ale když něco děláš a zjistíš, kolik toho chybí pro období 20017 - 19, dovolím si snad napsat, že je toho víc v období ČSD, jak v těchto letech. To bylo jen takové zamyšlení nad situací při tvorbě:
rj_upoutavka.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Vracíme se do období Čoudova superrealismu? "Je potřebné naskinovat všechna čísla krabic."
Ale vůbec né. :) Bobe, to že máme tři prdele X6X, X7X, Báček atd... To je jedna věc, ale pokud chci dělat v GVD 2019, tak čím nahradíš třeba tohle:
https://www.zelpage.cz/razeni/19/vlaky/cd-572 (poslední dva vozy Bcmz? OBB máme, chybí ČD
Proč nemáme v najbrtu 854+054+954, 943, tak bych tu mohl vypisovat dál a dál a je to pořád stejně dokola. :) Mimochodem, Čouda byl sice superrealista, ale když už, tak těch skinů neudělal zrovna málo. Díky za ně.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nebo třeba: https://www.zelpage.cz/razeni/19/vlaky/cd-1101 a furt dávám model v červeno krémové a přitom 954 v najbrtu je a už několik let.:p O 854 nevím, ale vůbec bych se nedivil. Tak mi řekněte proč není zveřejněný?! Kdyby to tak dělal každý, tak si nezajezdíte ani po tratích ani s modely a nebylo by ani co skinovat. Tenhle přístup prostě nechápu.
954 najbrt.jpg
 

dvacka

Průvodčí
Ahoj, není tomu zase tak dávno, co jsem měl na FB "zajímavou" diskuzi ohledně vydávání nových skinů. Bylo mi řečeno, že si nezasloužíme žádné nové zveřejněné kousky pro novější GVD, jelikož si prý na slezinách vyměňujeme neveřejné věci. Když jsem se zeptal, kde by tito rádoby "skinaři" byli bez modelů zdejších tvůrců, odpovězeno mi nebylo. To je asi tak vše k tomuto "žhavému, dlouhotrvajícímu" tématu neveřejných skinů.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Bylo mi řečeno, že si nezasloužíme žádné nové zveřejněné kousky pro novější GVD, jelikož si prý na slezinách vyměňujeme neveřejné věci.
Tohle může vyslovit jen děcko, nebo... nechci být sprostý. Na slezinu může přeci přijet každý, takže asi děcko, které nepustí rodiče. :) Některé názory na FB jsou fakt "výživné".
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Této situaci nahráváte všichni, kdo se jalově zapojujete do podobných debat a žadoníte neveřejné věci s tím, že vám chybí a nutně je potřebujete. Jediný lék na tyto soukromé skinařské aktivity (většinou nevalné kvality) je naprostý nezájem. Požádal jsem o toto řešení i v jedné debatě na Facebooku a místo povýšeného mlčení následovala samozřejmě hromada postů úplně nesmyslně se dožadujících zveřejnění či obviňujících neveřejné skinaře a hořekujících nad stavem věcí. Chyba přátelé, ale obávám se, že to nepochopíte, protože si myslíte, že stojíte na straně dobra a s planoucím mečem se dožadujete spravedlnosti. (Které se vám samozřejmě nedostane.)
 

Dan J.

Strojvedoucí
To jsme se ale nepochopili, já nežádám neveřejné skiny, pokud se někdo kochá tím, že to cpe do screenů a pak se tím baví, tak ať se tím třeba zadáví. Mně jde o to, že tu máme kupu kvalitních skinařů, co věci vydávají, ale bohužel se skinují jen mašiny pár druhů a přitom chybí tolik jiných potřebných vozidel. Neberu čísla mašin, ale typy vozidel a nátěry. Sám jsem se pustil do pár skinů z období ČSD, která chyběly a snad bude i něco navíc. Třeba bych zkusil i tu 854 + 054 + 954, ale nemám fotky.
 

Plexi

Signalista
Dane, je super, že ti jde o to, aby aktivita byla pestrá a hráč si ji co nejvíce užil. A že se snažíš vše dotáhnout tak, abys to měl "pünktlich". Jenže tohle opravdu nikam nevede. Už jsem to jednou psal. Snažit se najít přijatelnou náhradu za to, co není a když se nenajde, tak tam nedat žádný vlak a pokud by to bylo příliš pusté, tak to zahustit nějakým nákladem. Pokud to není někdo, kdo ví, že "teď má potkávat Vsacana", tak si toho stejně nevšimne a pravděpodobně se v tom nebude ani rýpat.

Jinak pokud jde o to, už jsem se setkal i s tím, že autoři nezveřejňují své skiny, protože mají strach, že by v dnešním světě plného hate a nenávisti a společného nepřítele sklidili neúspěch a stali by se terčem kritiky. Ovšem ty skiny byly v tom daném případě natolik povedené, že by se to dalo považovat jen za blbou výmluvu.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dane, je super, že ti jde o to, aby aktivita byla pestrá a hráč si ji co nejvíce užil. A že se snažíš vše dotáhnout tak, abys to měl "pünktlich".
A vždy se snažit budu. :)
Snažit se najít přijatelnou náhradu za to, co není a když se nenajde, tak tam nedat žádný vlak a pokud by to bylo příliš pusté, tak to zahustit nějakým nákladem.
Tak toto je pro mne naprosto nepřijatelná varianta,
Pokud to není někdo, kdo ví, že "teď má potkávat Vsacana", tak si toho stejně nevšimne...
Ale já si toho všimnu a nemám z toho pak ten správný pocit, zrovna teď při testu RJ 1003 jsem v Pardubkách u hradeckého perónu postavil místo Pantera Regionovu a byl jsem z toho pěkně skopřený, když jsem do Pardubic vjížděl. :)
 

Venny

Signalista
Jistě máš Dane svým způsobem pravdu. Vsacan musí jet, i když to většina hráčů zaregistruje jen jako protijedoucí rychlík. Ovšem proč v soupravě je zaseknutě bazírováno na nedostupném vozu Bflmpsvz a nelze použít Bflmpszv, který je navíc volně k dispozici i když v jiném nátěru, to už mi nebere. Zejména když se jako traffic mihne okolo a nikdo není schopen zaregistrovat, co za vozy a jaká mašina (dom. depo) jej v rychlosti 250km/h míjí. Pokud mám dotaz, ve kterém balíku se nějaký vůz skrývá, nebývá mi odpovězeno. O pochopitelné nechuti k registraci na různých maďarských nebo rumunských stránkách MSTS, abych z nich stáhl mohutný balík a z něj použil 1-2 vozidla, jsem tu už psal dřív. Aby bylo pochopeno: nemám proti Maďarům a Rumunům nic, ovšem jazyk se kvůli tomu učit pochopitelně nebudu... Aktivity jsou pěkné a s inteligentními zápletkami, ovšem strávím-li minimálně půl dopoledne jen vyhledáváním a stahováním nějakých vozidel, případně nahrazováním za stejný typ jiného dopravce (pokud ho náhodou mám), dost otráví. Proto - Danovy aktivity ANO, ovšem jen některé a jen když je na přípravné práce (vyhledávání, stahování, úpravy ve směrování zvuků, kabin atd.) dostatek času.
 
Nahoře