Aktivity pro OR Dan J.

Plexi

Signalista
Pod to, co napsal Venny, se můžu podepsat. I když Dan píše, že v aktivitách používá stále stejný trainset, pořád do něj musím něco doplňovat.

Ale já si toho všimnu a nemám z toho pak ten správný pocit, zrovna teď při testu RJ 1003 jsem v Pardubkách u hradeckého perónu postavil místo Pantera Regionovu a byl jsem z toho pěkně skopřený, když jsem do Pardubic vjížděl. :)
Dane, ten "obyčejný" hráč to stejně nezaregistruje. Jeho zajímá vesměs jen JŘ, rychlost, návěstidla a to, že něco stojí okolo, je vedlejší, on nebude zkoumat, co to je, hlavně když není prázdno. Já z toho taky nemám nejlepší pocit, ale to je jen kvůli tomu, že vím, co tam má jet, protože jsem tu aktivitu tvořil a viděl jsem ten GVD. Kdybych to nevěděl, tak mi to stejně bude jedno.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dan píše, že v aktivitách používá stále stejný trainset, pořád do něj musím něco doplňovat.
Ahoj.
Základ furt stejný, ale přei kvůli tomu, aby mohla banda jezdit bez stahování nepřestanu používat nové skiny, takže ano, furt se bude doplňovat. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Já ne, to admin, včera jsem se tomu taky zasmál. :) Nevím, kde to Joska nabral, když je to odvozenina od Detvy. :) Neměl jsem čas mu to napsat, měl jsem odpolední.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jedna mimořádná událost za zastávkou Lísková. (Slovensko) V chystané aktivitě RJ 1003, GVD 2019
vu_liskova.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak se zpěvem písně "Pochod Praha - Prčice" Ivana Mládka s mou upravou textu: "Mne láká nejvíce expres Praha - Košice, obuji si střevíce a žluťákem vyrazím..." jsem dodkončil komplet celou projížďku trasy aktivity Ex 1003, GVD 2019 z Prahy do Košic:
RJ_PHA.jpg
RJ_Kos.jpg
Teď už jen dodělat "pár"drobností, ale trasa hráče a veškterý traffic hotov.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Pánové, kdyby se chtěl někdo spolupodílet na chystané aktivitě RJ 1003, tak může. Poněvač je aktivita z přítomnosti (jaro 2019), velice rád uvítám, co ve které stanici aktuálně stojí ne jen zajímavého zajímavého, hlavně v Žilině, které odstavené soupravy rychlíků, expresů by tam stály v pátek ve 12:37 - 12:38 během pobytu vlaku 1003. Klidně pište zde do vlákna, řazení si už dohledám. :)
Dan
 

Plexi

Signalista
Abych to správně pochopil - jde Ti o to, že když uvidíme na nádraží něco zajímavého stát, tak Ti to máme napsat a Ty to pak dáš do aktivity?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Abych to správně pochopil....
Přesně, o nákladní vozy ani tak nejde, tím, že je to aktivita z roku 2019, tak těch vozů moc nebude, ale jde mi o ty zajímavosti a Žilinu, kde nemám tucha, co tm v konkrétní čas mého pobytu stojí za odstavené osobní vozy z R, EX atd... Třeba šrotiště v Třebové jsem si natočil minulý týden při cestě z Ostravy. Škoda, že není, nebo je? Vysílání z kabiny na této trati, podobně jako to bylo na nějakém TV kanále. :)
 

Plexi

Signalista
Podívej se na toto video. Posuň si ho na čas 48:14 - tam začínají věci pro Tebe podstatné. Je to sice z loňského listopadu, ale víceméně je to stejné i letos. Není to úplně nejlepší, ale určitě to bude nejjednodušší. Záleží taky na tom, jestli jsi někdy v Žilině byl a pokud ano, tak před jakou dobou. Já tam jezdím pravidelně, tudíž pro mě je zaplnění Žiliny v aktivitě úplně triviální věc, v Pardubicích, Třebové, Ústí nebo Brně už bych si nevěděl rady.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Dík, nějaké další soupravy do Žlilny ve 12:27 jsem si dohledal v obratech vlaků (plachta jř.), ale v těch plachtách jsem marný, to je taková změť čar, že se v tom skoro neorientuju. Už tak mám co dělat, abych viděl na editor a tohle je fakt mazec. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj pánové. Chtěl bych poprosit znalé provozu. Co se děje se soupravou po příjezdu do Košic? Zakončení směny, posun.
Dan
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jinak zde je malé nakouknutí do stanice Česká Třebová, do Košic ještě kousek chybí...
trebova.jpg
 

Acatus

Provozní technik
Dane, 1003 přijíždí v Košicích zpravidla na 11. kolej, tedy tam kde ji zjevně dle screenu máš. Tam po výstupu cestujících a stevardů, kteří ještě rychle uklízí a berou odpad do popelnic (zhruba 15 minut, TLko ti příjde zahlásit, že jsou vši venku) se zahlásíš do dopravy, že jsi pohotový k posunu do rajónu (odstavné koleje na "Bajzovej"). Nafasuješ posunovače, který ti příjde dát pozdrav k loko nebo někdy jen ve vysílačce a ten už ti pak hlásí postavení posunové cesty ve směru zpět do ranžíru. Zpravidla za tebou dojede na 9. kolej 605ka, takže většinou to vychází až po jejím příjezdu. Sune se to zpravidla přes 1. kolej, tedy v trase kudy jsi přijel, za sjízdnou je hned rozjízdná vexle do rajónu...(je to tam, kde má Martin v 321ce postaveného statického Vectrona se soupravou žlutého) číslo koleje na fekálkách ti příp. povím, až budu doma u Microsoftího compu. Tomu rajónu, odstavným, fekálkám se říká na Bajzovej.....asi podle ulice poblíž. Je tam angličák, na kterém je Vmax 10 km/h, jestli chceš. Tam to zasuneš a už se na tebe vrhne team čističek, fekálještěrka a ty čekáš do sedmi na vystřídání. Já to v aktivitě 1003 zasunul natvrdo do té statické žluté soupravy, dveře na dveře. Dvě soupravy se tam v tom čase potkávaly jen v dobách bratislavských RJéček, a i to jen na perónech.
 

Acatus

Provozní technik
Už jsem doma a koukám do poznámek a ještě jedna mejlka. Nejmenuje se to Bajzová, ale Stromová! Na Bajzovej je?/byla? tuším nocležka. Takže pro použití do hlášek suneš na Stromovů nebo do rajónu.:D A na 11. koleji většinou stojí 612ka.
 
Nahoře