Trať 180+183 v OR

Dan J.

Strojvedoucí
Hele, ty ani nevíš, kdo je autor tratě 183, jak jsem vyčetl s tvých chytrých příspěvků, která pod AE MSTS normálně jela. To samé nevíš nic o týmu lidí kolem Zapadlé 1935 a drze tady vypisuješ, jak mi jde někdo na ruku. Prakticky víš jak tak pozoruji úplně kulový a laskavě si nech ty tvoje silná slova o nějakém arogantním idiotovi od cesty! I s Fandou jsem v normálním kontaktu, ale ten není autor tratě, to jen pro tvoji informaci. A napsal jsem jen vyjádření k tomu, že pokud nespustíš trať v AE MSTS, je vlastně polomrtvá a za tím si stojím, ať se ti to líbí, či nikoliv. A pokud tady někdo píše, že je to jedno a stav trať dál, tak je to dle zas mého názoru, pokud tam je tahle chyba zbytečné. A za tím si stojím taky. A pokud nemáš tucha o týmu lidí, co spolupracují zde na fóru, tak raději drž laskavě kušnu. Bo budeš akorát za blba. Nechci tě nijak urážet, ale fakt nevíš vůbec nic. Ani okolo tratí, co jsi tady bereš do huby a ani o lidech, co právě okolo těchto projektů tvoří. Asi tak. Nazdar.

Defiant70

Cestující
Hele, ty ani nevíš, kdo je autor tratě 183, jak jsem vyčetl s tvých chytrých příspěvků, která pod AE MSTS normálně jela. To samé nevíš nic o týmu lidí kolem Zapadlé 1935 a drze tady vypisuješ, jak mi jde někdo na ruku. Prakticky víš jak tak pozoruji úplně kulový a laskavě si nech ty tvoje silná slova o nějakém arogantním idiotovi od cesty! I s Fandou jsem v normálním kontaktu, ale ten není autor tratě, to jen pro tvoji informaci. A napsal jsem jen vyjádření k tomu, že pokud nespustíš trať v AE MSTS, je vlastně polomrtvá a za tím si stojím, ať se ti to líbí, či nikoliv. A pokud tady někdo píše, že je to jedno a stav trať dál, tak je to dle zas mého názoru, pokud tam je tahle chyba zbytečné. A za tím si stojím taky. A pokud nemáš tucha o týmu lidí, co spolupracují zde na fóru, tak raději drž laskavě kušnu. Bo budeš akorát za blba. Nechci tě nijak urážet, ale fakt nevíš vůbec nic. Ani okolo tratí, co jsi tady bereš do huby a ani o lidech, co právě okolo těchto projektů tvoří. Asi tak. Nazdar.
Stůj si za čím chceš, je to tvoje věc. Já jenom vyjádřil svůj názor, stejně jako ty. To, že se ti nelíbí, už není můj problém. A to je ostatně vzájemné.
A je úplně jedno, kdo je a není autorem, tady jde čistě o princip věci. Ale to evidentně nepochopíš, nemá smysl se tím tedy dále zabývat.

Měj se. :)

Venny

Průvodčí
Nosit některé názory na toto fórum, které se nelíbí určitému kruhu "zasloužilých", se rovná menší sebevraždě. Už to tady tak chodí mnoho let a není třeba v tom hledat osobní invektivy.
"Další člověk, co se "těšil" na trať do Berlína." - napsal Zbyněk, autor který svého času požadoval reakci uživatelů na každý právě dokončený úsek. Když se vedle chvály dočkal i kritických (podotýkám převážně slušných) názorů, urazil se a začal pisatele škatulkovat. O čemž vlastně svědčí i tento útržek z jeho textu v příspěvku č. 024, naprosto vytržený z kontextu.
A pane Zbyňku Šemoro, byl bych rád, kdybyste mě oslovoval přímo. Mám už snad na to věk, třebaže nejsem zastáncem názorů, které byste rád slyšel. :cool: Pokud cítíte potřebu uvést věci na pravou míru, prosím do osobních zpráv.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
A pane Zbyňku Šemoro, byl bych rád, kdybyste mě oslovoval přímo.
Ale já jsem nikoho neoslovoval, jen jsem reagoval na "berlínské šnelcukroute" a snažil se pochopit, co tím chtěl básník říci, ale nebyla to věta, která by tvořícího člověka nějak povzbuzovala k další činnosti. Musíte si alespoň vzdáleně představit, kolik volného času stojí postavit nějakou štreku a ještě do ní modelovat. A ne rovnou konstatovat, že tohle asi nikoho zajímat nebude.
který svého času požadoval reakci uživatelů na každý právě dokončený úsek
Jak požadoval? Tohle nelze nařizovat. Já jen tvrdím, že je vhodná nějaká zpětná vazba a když nebude, tak nebudou ani nové úseky tratí, či nové modely. A zpětná vazba ve smyslu "máš to ošklivé s těmi leteckými texturami, koho zajímá nějaké Německo, tam ti chybí trenky na prádelní šňůře "...atd, tohle nejsou recenze, ale jednoduché vysírání.
Vy tady mnozí hodnotíte lidi podle toho, co si o nich vsugerujete, ale realita je naprosto jiná, protože ty lidi vůbec osobně neznáte. Ale to už je nemoc sociálních sítí. Proto byly dobré sleziny, na kterých jsme se poznali osobně.

Tom Kanka

Průvodčí
Tak jsem trať stáhl a spustil v TSRE, a zděsil jsem se - v Plzni mi chyběly koleje. Tak jsem stáhl i global, a totéž. Chvíli jsem čekal jestli se to třeba nenačte ale pak jsem si uvědomil, že nejsem v RW. Tak jsem začal hledat příčinu, a zjistil jsem, že jsem někde v polích u Vejprtnice. :D Jako fór dobrý, ale smysl dalšího umístění tohoto modelu nechápu. ;)

Nicméně jsem tedy trať prošel ještě v Track Vieweru. Ne že by mě zajímalo jestli tratě vedou správným směrem, ale jestli někde není něco s databází, jestli někde např. nejsou dvě výhybky hrotem u sebe, jestli někde nechybí za výhybkou kolej, a další věci, které MSTS nemá rád. A zjistil jsem, že databáze kolejí je totálně dojebaná, v mnoha místech na sebe nenavazují, apod. A to přesto, že TSRE to vidí v pořádku.
Takže zkusím obnovu databáze, ale až se vrátím domů (nemám v ntb bin a další věci pro chod MSTS). Pokud to potom editor MSTS schroupne a trať půjde otevřít, můžeme pokračovat dál. Tzn. opravit nalezené chyby v návěstidlech, atd. A už teď vidím, že to bude porod. V tom horším to bude znamenat databázi smazat, a ručně odklikat všechny koleje, natáhnout znovu nástupiště, rychlosti, atd. - už bude velmi komplikovaný porod. :oops:

Každopádně jako jediné řešení vidím to, co napsal Joska - po aktualizaci by si Fana dal chvilku volno, a mezitím by se to dalo dohromady. Co však je jisté, že všechny dosavadní aktivity budou mít nefunkční path. :cool:
Ale záleží na tom, jak se Fana rozhodne. ;)

Dan J.

Strojvedoucí
Tohle někam vede, né jak ty kindrodpovědi a napadání moji osoby, že jsem si dovolil napsat, že je trať s takovou chybou mrtvá. A broukpytlíkovská danajská rada ser na to a stavěj dál. A to je ono, ono mi to v OR jede, tak mr dup.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Ale TSRE5 má na opravy nástroj.
V nastavení se zruší zakřížkování zde:
#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
Spustí se TSRE5, Select (označit jakýkoli objekt) Pravé tlačítko myši Pointer- Stick to All. Pak záložka Tools a Errors and Messages. A objeví se sloupec všech možných špatně. Pak stačí jen SAVE a opustit editor. Po znovu načtení tam už ty chyby většinou nebudou. Ale v přehledu chyb se dá teleportovat na problémové místo. Ono to totiž i objeví objekty omylem na nízké oběžné dráze. Ale ne všechny.

Vojta365

Cestující
Zdravím, trať mi bohužel po nejnovější aktualizaci neustále padá a to buď okamžitě po rozjezdu soupravy nebo po krátké době při jízdě. Nevíte co dělám špatně? Předem díky
error_183.jpg

Kev1n

Začátečník
Dobrý den, stáhnul jsem si letošní aktualizaci tratě a nejde mi otevřít v TSRE5 v 8.005a. Před aktualizací to šlo bez problémů. Nevíte prosím, čím to muže být? Děkuju.

Nahoře