Aktivity pro OR poison

poison

Pomocník strojvedoucího
V rámci testování OR na menších projektech, které má sestava skousne vznikají první úlohy nové doby a hned mám jeden dotázek pro znalejší OR tvůrce aktivit. Vše co jsem zkoušel mi šlape v rámci začátečnických možností, ale jeden problém nemůžu vyřešit a to odstavení loko do šturcu.
Přijedu do Jeseníku od Hanušovic, zalomcuju s kličkama u brzdových kohoutů a odvěsím se od soupravy, vyjedu na krnovské zhlaví, kde se chci otočit a zaparkovat stroj vlevo do šturcu, když však projedu přes TAB kolem klacku, zastavím a přejdu na druhé stanoviště tak mám natvrdo zabržděno a F4 píše mimo řízení STAD. Poradí někdo jakým způsobem to projet až do cíle? Dík

905_010.jpg 905_011.jpg
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Vítej a doufám, že se ti bude dařit.
Co se týká úkolu, když zůstaneš na stanovišti, můžeš do šturcu. Páč te nějaká novinka, přecházím normálně ze stanoviště na stanoviště a ještě se mě to takhle nekouslo. Nejsi u návestidla, výhoda OR, že ti TM ukáže reverz na 1 m přesně. Pak by jsi musel do manuálního režimu návěstidel a odbrzdit.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
@bob57_cz
Bobe já normálně odjedu ze stanice sice na volno, ale odjedu, za vjezdovým zastavím, přejdu a na výstrahu vjedu do šturcu. Problém bude asi v tom, že sic je za zhlavím trpaslík tak není linkován, proto až za vjezd.
 

Šnek

Vlakvedoucí
Tohle mám na 183 v Klatovech to samé. Mašina od vlaku musela být nasměrována až za vjezd a pak šlo normálně přepřáhnout vlak.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
@bob57_cz
Není, trpajzlík v trati je, ale není linkován.

@Lukyn-CZ
Ledy stále drží, jde jen o testy na menších projektech, které mi v OR chodí, BP a 321 stále pouze MSTS. Šlo mi jen o zkoušku, abych věděl co a jak a pokud pojedu do Prahy, abych měl představu na co se zaměřit.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Zdravím chlapci. Tak si zase nevím rady, stanice Klatovy, žehle jede na jednu kolej mimo perony pro dva vozy, zapřáhne a vyjede na Janovický zhlaví, sune zpět pro další tři vozy, ty připojí a opět vyjede na zhlaví, obrat a sune k peronu kde jsem vložil reversní bod a hned vedle něho následně vyčkávací bod s kódem 40115, vlak přijede, zastaví kde má, je slyšet zvuk odvěšení, ale žehle neodjede ani přesto, že má další práci. Byla by nějaká rada?
Pokud tu simulaci vytvořím v testu s tím, že žehle od zhlaví jede pro vozy, zpět na zhlaví a na jinou kolej nasune, zastaví a normálně se odvěsí a odjede, v tomhle případě ani boha. Díky
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Pokud není špatně nalinkované návěstidlo, tak dej nejdříve kod a pak reverz. Pokud ani to, zkus dát kod na průjezd okolo červené.
 

Šnek

Vlakvedoucí
Venco, to jsou Klatovy? Napiš mi jak jsi to tam dokázal. Mám tam taky nějaký problémy s trafficem.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Honzo ono se to tak nějak povedlo po dlouhých laboracích, ale mám problém s esem po obratu u vjezdu a následným najetím na přistavenou soupravu. Viz. mail
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Zdar chlapci ÓEráci, opět jsem narazil na jeden problém ve tvorbě. Nezobrazují se mi ve hře zprávy umístěné jako Událost na místě, nebo spíše zobrazují, ovšem jak chtějí a to hlavně zprávy, kde je zaškrtnuto povinné zastavení. Možná to souvisí se zadáním jak velký poloměr zobrazení mají, nechtějí se mi zobrazovat události s poloměrem větším než 50m. Má někdo podobnou zkušenost? Díky
 

bobeksoft

Pokladník
Mně tohle dělají v případě, že jsou za bodem obratu (bílá šipka) a nebo nemají střed na projížděné koleji (MSTS obě možnosti akceptoval).
 

Jacek

Průvodčí
Zatím jsem jen ve fázi objevování, ale vypadá to, že hlášky, stějně jako zastavování trafficu na WP je posunuté. Teď není podle středu vozidla, ale podle jeho čela.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Jacku to si nemyslím, upravil jsem hlášku z 50m na 10m s povinným zastavením, a usadil ji na střed loko přesně podle soupravy a jelikož je u hráče vyžadováno zastavení s koncem peronu tak už se mi zobrazila, když byla na 50m a zastavil jsem v kružnici tak nic. Je to nějaký divoký.
 

Dan J.

Strojvedoucí
WP zastavení podle čela a pokud je bod změny směru a za ním má být zpráva po zastavení, musí jít do čela lokomotivy v cestě zpět. Souprava se otočí, i když se sune, je poslední vůz v soupravě jako 1. jako by se v MSTS přešlo na stanovišti. Je to jako u jedné verze binu, ony se tak otočí i světla v soupravě traffic a nevypadá to tak blbě, jako když jel AI vlak červenými světly vpřed. :)
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Tak jsem vypustil do světa první vlaštovku pro OR. Jedná se o jednoduchou úlohu rychlíku z Hanušovic do Jeseníku kde jsou využity možnosti tohoto simu jak v dynamickém počasí tak v posunování traffic vlaků. Problémy můžou nastat právě v Jeseníku při zastavení, které je potřeba dodržet dle pokynů ve zprávě před stanicí. Pokud se vám po zastavení u peronu nezobrazí zpráva s dalšími pokyny, tak pomocí F9 a kliků na čísla vozidel uzavřete zadní brzdový kohout na mašině, přední na prvním voze, odpojte se od soupravy, kousek poodjeďte a vyčkejte na další instrukce. Snažte se zastavit napoprvé.
Pokud se vám tato zpráva nezobrazí napište zde o tomto problému a zda jste zastavili napoprvé nebo jste upravovali požadovanou polohu vlaku opětovným rozjezdem. Díky
V balíku jsou přibaleny soubory soupravy hráče, které jsou upraveny pro OR pro správnou funkčnost úkolu.
 
Nahoře