Icik
Vlakvedoucí
Když jsem si trochu bedlivě pročítal manuál k OR, zjistil jsem, že mají nadefinované funkce pro zjištění třecí síly v obloucích. To by se dalo využít pro zvuk okolků v oblouku a měnit tak hlasitost nebo dokonce zvuk dle odečtené síly. V tratích se to řeší obecným zvukem, ale to je pro každou loko stejné a není vždy všude, kde to má být. Typický zvuk motoráčku 810 vyjíždějícího z oblouku by tak mohl být jako v reálu. Teď jen sehnat pořádné zvuky skřípání a může se ladit. Myslím si, že o tomhle by si TS2018 mohl nechat jen zdát.
Výňatek z manuálu:
• CurveForce, in Newtons when the rolling stock is in a curve. Can be used for curve flange sounds,
with two volume curves: one is SpeedControlled, which makes the sound speed dependent too, and
CurveForceControlled. Of course CurveForce_Inc_Past, and CurveForce_Dec_Past are also available
for activating and deactivating the sound.
Sestavil jsem jednoduchý Stream, kde je využita velikost třecí síly v závislosti na hlasitosti.
Stream (
comment ( **** Skřípání okolků v oblouku **** )
Priority ( 6 )
Triggers ( 2
Variable_Trigger ( Speed_Inc_Past 0.01 StartLoop ( 1 File ( "D://Train Simulator//SOUND//okolek742.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection) ) )
Variable_Trigger ( Speed_Dec_Past 0.01 ReleaseLoopRelease () )
)
FrequencyCurve(
SpeedControlled
CurvePoints ( 2
0.0 20050
20.0 24050
)
Granularity ( 100 )
)
VolumeCurve(
CurveForceControlled
CurvePoints ( 3
0 0.00
50 0.25
1000 1.00
)
Granularity ( 10 )
)
)
Můj první pokus najdete zde na lokomotivě řady 742.
Výňatek z manuálu:
• CurveForce, in Newtons when the rolling stock is in a curve. Can be used for curve flange sounds,
with two volume curves: one is SpeedControlled, which makes the sound speed dependent too, and
CurveForceControlled. Of course CurveForce_Inc_Past, and CurveForce_Dec_Past are also available
for activating and deactivating the sound.
Sestavil jsem jednoduchý Stream, kde je využita velikost třecí síly v závislosti na hlasitosti.
Stream (
comment ( **** Skřípání okolků v oblouku **** )
Priority ( 6 )
Triggers ( 2
Variable_Trigger ( Speed_Inc_Past 0.01 StartLoop ( 1 File ( "D://Train Simulator//SOUND//okolek742.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection) ) )
Variable_Trigger ( Speed_Dec_Past 0.01 ReleaseLoopRelease () )
)
FrequencyCurve(
SpeedControlled
CurvePoints ( 2
0.0 20050
20.0 24050
)
Granularity ( 100 )
)
VolumeCurve(
CurveForceControlled
CurvePoints ( 3
0 0.00
50 0.25
1000 1.00
)
Granularity ( 10 )
)
)
Můj první pokus najdete zde na lokomotivě řady 742.