Skiny nejen pro OR, Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
Tak jsem poslal Josefovi nějaké videa a úpravy, uvidíme jak to dopadne, určitě ale vím, že už nepustím ven žádný skin před tím, aniž bych udělal pro chystaný skin aktivitu se záteřovou zkouškou jak pojede v aktivitách. :)

Dan J.

Strojvedoucí
Hoši, co kde v eng přidat? Josef zatím nereaguje, jasně, není čas a jsou svátky... Ale já nejsem schopný odělat aktivitu, třeba z Krnova do Brantic nedám víc jak 50 km/h a to je blbost, z Krnova se pokračovalo už jen M262+2x Balm...
Takhle těžkopádne se to rozjíždí po rovině Ostrava Opava:

A takhle za tím Krnovem, polovina soupravy:

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Něco k výkonu.
Za prvé znovu předesílám, že vozidla jsou nastavena pro standardní OR 1.4, případně jeho testovací verzi T1.4.
Po vyhajání dorůžova a svátečním obědě a kávě, neboť člověk není jen ORTS živ, jsem zkoušel jsem Danovu soupravu M262.0+Balm+Balm+Balm+Balm+M262.0 na rovině (0‰) s těmito výsledky:
5. jízdní stupeň
- 80km/h (Po=147 kW, Fo=6,55 kN) dosaženo cca. 5 km po rozjezdu
- 90km/h (Po=138 kW, Fo=5,46 kN) dosaženo cca. 12km po rozjezdu
Vozy Balm mám nastaveny s hmotností 2/3 obsazenosti, tj.26,5 t. Na jeden motorák tedy vychází cca. 53 t.

V Danově videu, kdy jede se soupravou v kopcích mu v HUD osciluje stoupání 1 - 1,2%, tj. 10 až 12‰ a tedy VI až VII sklonová třída trati.
Ovšem, když se podívám do tabulky zatížení pro tuto řadu motoráku, uvidím že na rovině nebude mít souprava problém 90km/h dosáhnout, ale ve stoupání 10 až 12% prostě víc než 51 až 57km/h nedá. Je to tabulka sice jen orientační (předpis D2/1), ale že by byl výkon až tak mimo, to asi není. Parametry k jeho nastavení (motor, generátor, trakčáky a ostatní jsem čerpal z knihy Erich Zakopal - Motorový vůz M262.0 (NADAS 1965) a ČSD V 7 - Příloha 5 TRAKČNÍ CHARAKTERISTIKY A VOZIDLOVÉ ODPORY (NADAS 1982).
zatěžovací tabulka.jpg

A nyní do mě!

Dan J.

Strojvedoucí
Zádné do tebe, vážím si tvé práce a výborné spolupráce. Jen prostě to nejede. Pepo, kdysi se v MSTS muselo oproti tabulkám ubírat, poněvač byl MSTS rychlejší. Naopak v OR se musí občas přidat. Tak jak jsem psal jak jsem skonil kabinu, když jsem jel pouze podle pouček. Prostě musíme to nějak rozchodit, já za Krnovem s dvojvozovou soupravou nevytáhnu více jak na tom videu a jedu na plný výkon. Icik mi do mejla psal něco o nízké tažné síle, já nevím, co to dělá, che to prostě pocitově něco přidat. Jinak s tím neudělám žádnou aktivitu. Pikkovy diesely mi teřeba jedou exlusivně i do kopců na trati 310, ale ten Kredenc je na rozjezdu v ORCZ strašně, ale strašně línej. A do kopců mi netáhne jak vidno na videu. Tak prostě co pocitově přidat? Jde o vzájemnou spolupráci ne se tady "jeb..at", ale pomáhat si ke zdárnému cíli.

Dan J.

Strojvedoucí
Ještě stáhnu tvoje Balmy a zkusím, jinak už mně to v ORCZ jede se vším, všudy kromě toho "tahu". Já co pamatuji, tak ty vozy "lítaly" do Bruntálu pravidelně na skoro všech spojích a tam chybí jen málo, ale prostě jízdní řád z těch let nedávám ani smykem, stačilo by kdyby to táhlo do těch kopcu cca o 15% víc. Kdybych dával těch 57, ale on mi dá sotva pade... :)

Icik

Vlakvedoucí
@Josef Vogeltanz - ty lokomotivy se chovají stejně jak v OR CZ/SK tak OR1.4.
Za deště ani na plný výkon nezačnou klouzat. Jen se chvilkově dosáhne mez adheze při dešti a pak to drží jak přibité. Opravdu to potřebuje přidat. Ten jízdní řád se musel plnit a proto ty lokomotivy to musejí dávat.

Icik

Vlakvedoucí
Ale adhezi vem čert. Ta se bude muset stejně upravit, aby odpovídala realitě. Ta tabulka je dobrý orientační bod. Ale nic víc. Spíš by se měla brát tak, že hodnoty zapsané v tabulce jsou minimálně a zaručeně dosažitelné a reálné jsou vždy o několik procent vyšší. Jízdní řád je při tvoření aktivity alfa a omega aktivitáře. Ale dost. Není to můj boj.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, kdo chce,, může stahovat Update ČSD M262 - ZDE. Celý balík ve vašem trainsetu samžte a stáhněte znovu.

Pánové, Chtěl bych poprosit o radu. Snažil jsem se na vůz ČSD Nsk naložit autobus ŠM11. Použil jsem vzorový vag. soubor od Josefa s autobusem RTO. A dopadl jsem takto:
ŠM11.jpg
Jak ho zvednu na vagón? Předem díky za pomoc. Dan

Ps: kdyby se našla městská Karosa B731, nenašel jsem, taky by se velmi hodila.

EDIT:
Už jsem na to přišel. Ale tu Karosu B731 nemohu najít ani u Brzdy1.

Acatus

Provozní technik
Koukám, že fušuješ SaZ ze Sázavy do dvoucestňáků:D
Nemáš jen nějak rozhozena měřítka? Ten bus je jako v TTéčku a Nsk v HO:).... a taky, s klanicemi se na to najíždí těžko a kdo by je tam jen pro přepravu vracel. Šel bych určo do vozu bez klanic.
Ale aby to nevyznělo, že ti nedržím palce. Naopak. Držím. Dobrý nápad a do ČSD provozu jasná volba do vlaku.

Dan J.

Strojvedoucí
Nejsou vozy do novějších let, na Res bych potřeboval dva autobusy, navíc nejsou z dob ČSD a skinovat se mi je nechce, na vozy Pao by taky musely být asi dva a zase dlouhý vůz. Takže tam prostě dali klánice... :) Ale furt sháním tu městskou Karosu B731 nebo jaká to je, vždyť je jako objekt v tratích, ale najít ji dle názvu...
ŠM11.jpg

Od josefa mám na techto vozech naložené i RTO a pak už by to bylo komplet pro větší rozsah do aktivit.

Dan J.

Strojvedoucí
Pánové zdravím.
Před mnoha lety, když jsem tvořil prvotinu tohoto FAKE skinu pro trať DVK, jsem se odvolával na vozý Vitkovické závodní dopravy, které jsem si velmi dobře pamatoval, právě, když jezdívaly přes ulici Ruskou v Ostravě a nebo jsem je vídával u Cementárny, kde byla zastávka. Byly to modře natřené vozy Blm a BDlm. Tehdy mi to bylo (ještě vlákno v MSTS) vyvraceno, že takové vozy nikdy na VZD nejezdily a že tam jezdily pouze rybáky, v letech 1989. Tady dávám důkaz, že jsem se nemýlil a dokonce vrak tohoto vozu pamatuji, když stál v depu v závodě 2. Sháněl jsem tehdy nějaké dobové foto. Bihužel asi nic nebude, což je velká škoda. Jo, vozy Blm a BDlm jsou i na začátku videa u nástupiště ve Svinově, veze je Hektor.

Zde je video, ve Svinově a u cementárny stojí vlak s těmito vozy.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, jako předčasný vánoční dárek a před vydáním aktivity si můžete znova stáhnut balík "Kredenců" ČSD 830, M262. který obsahuje jeden nový vůz ČSD M 262.0226 a opravu vozu ČSD 830, kde byl špatně nápis na plošinách. Stahujte ZDE
001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg008.jpg

Přeji mnoho ujetých kilometrů.
Dan J.

Macis

Skladník
Ahoj, jako předčasný vánoční dárek a před vydáním aktivity si můžete znova stáhnut balík "Kredenců" ČSD 830, M262. který obsahuje jeden nový vůz ČSD M 262.0226 a opravu vozu ČSD 830, kde byl špatně nápis na plošinách. Stahujte ZDE
Zobrazit přílohu 32636Zobrazit přílohu 32637Zobrazit přílohu 32638Zobrazit přílohu 32639Zobrazit přílohu 32640

Přeji mnoho ujetých kilometrů.
Dan J.
Dobrý večer Dane, dala by se prosím někde sehnat vaše textura kouře, moc se mi líbí, předem díky za odpověď.
Filip M.

Nahoře