Skiny nejen pro OR, Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
To jsem ale pěkný .... Podařilo se mi poslat blabý obrázek na propagaci a ještě navíc jsem ten správný smazal. Takže jdu udělat opravu.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. Prosím, kde může být zakopaný pes? Když chci přeskinovat Pikkův model vozu ČD Bdmtee (i třeba skin od Ricar cz na Pikkův model Bdmtee), otevřu soubor v TgaTool, vše funguje, ale když jen přeuložím beze změn, skin se rozsype. Čím to může být? S tímto jsem se setkal poprvé.
bdmtee.jpgBeze jména2.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ps: Napsal jsem to trochu hotentotsky:
Vše funguje, ale když přeuložím přes TgaTool, tak se testura rozsype, i když neudělám žádné změny na voze. Jiné vozy mi to nedělají. Jako by se obrázek posunul o několik pixelů.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak koukám, že když se fakt vyskytne problém, tak se tu asi odpovědi jen tak nedočkám. Nemůže být nějaká potíž s velikostí rozlišení obrázku pro soubor ACE? Teď jsem zkoušel skinovat jiný vůz, tam je vše OK. Ta textura pro Bdmtee má 4096x4096, dám uložit jako Ace Alpha:
bdmtee3.jpg
Takto vypadá model před přeuložením:
bdmtee4.jpg
Takto po přeuložení, samozřejmě i s tím rozsypaným interiérem na obrázku výě:
bdmtee5.jpg

Jsem už fakt zoufalý a nevím co se děje.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak skinařů je tu mraky, ale buď se s tímhle nikdo nesetkal a nebo na mě každý... Tak nějak ztrácím chuť cokoliv dalšího tvořit. :(
 

VíťaCh

Začátečník
Nejspíš máš posunutou texturu. Vlevo je asi 8 pixelů z pravé části, takže to stačí posunout a ten pruh dát doprava. Ten poznáš podle těch barviček nahoře.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale já nechápu, proč se to posune?
- Otevřu Tga Tool
- Otevřu obrázek a uložím na disk.
- Beze změn kopie obrázku na disku otevřu Tga Tool a otevřu obrázek s texturou, smažu a vložím obrázek s disku a uložit jako ace alpha
A výsledek je ten posun. U jiných modelů se mi to nikdy nestalo, já právě myslel, že jsem udělal chybu u skinování a tak jsem začal znova a zjistil jsem tenhle bordel. Otázkou je jestli mám i dobře nastaven ten Tga Tool na obráku výš.
 

VíťaCh

Začátečník
Proč se to posune netušim, ale mělo by to jít opravit pomocí Aceit. Tgatool jsem vždy používal jenom na otevírání textury.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak problém byl mezi klávesnicí ažidlí, neboli, soubor Bdmtee byl kódlý. :)
No, já už se nemohu dívat na některé omalovánky z TBP, některé vozy mažu, ale do pracovních vlaků a na odtsavné jsem zatím opravil tohle a posílám Zbyňkovi:
nahled.jpg


Ni víc se s tím zatím asi už dělat nedá. Je to přeci jen "praděda" provozu virtuálních železnic.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Čau, neexistuje někde nějaká fotka tohodle ubytováku? Jde mi o ty modré linky u oken, jestli nebyly dokola, nebo jestli tam nebyly vůbec. Zatím mám bez.
 

Lukyn-CZ

Průvodčí
Tak koukám, že když se fakt vyskytne problém, tak se tu asi odpovědi jen tak nedočkám. Nemůže být nějaká potíž s velikostí rozlišení obrázku pro soubor ACE? Teď jsem zkoušel skinovat jiný vůz, tam je vše OK. Ta textura pro Bdmtee má 4096x4096, dám uložit jako Ace Alpha...
Ahoj Dane, teď jsem si všiml tohoto dotazu. S tím jsem se už také setkal, dělalo mi to, když jsem v TGATools chtěl převést texturu do DXT1. Proto to dělám tak, že v TGATools to převedu do -trans a poté ten soubor převedu do DXT1 v AceIt... ;) To TGATools to prostě jakoby ustřihne a dá na druhou stranu...
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Ahoj Dane, teď jsem si všiml tohoto dotazu. S tím jsem se už také setkal, dělalo mi to, když jsem v TGATools chtěl převést texturu do DXT1. Proto to dělám tak, že v TGATools to převedu do -trans a poté ten soubor převedu do DXT1 v AceIt... ;) To TGATools to prostě jakoby ustřihne a dá na druhou stranu...
Napadá mě proč ten převod neudělat rovnou celý v AceIt. Tj. načíst .ace v RGB+alfa a uložit jako .ace DXT1.
Často taky volím postup pro případ, že chci texturu editovat: v TGATool načtu a uložím jako .tga. Tga načtu do grafického editoru, uložím bokem masku, provedu potřebné úpravy, načtu masku zpět a uložím. Tga potom načtu v AceIt a uložím jako .ace (RGB+alfa), případně .ace (DXT1).
 

Dan J.

Strojvedoucí
A už jsi smazal ten vůz s tankem? :) Jak tady někoho před lety provokoval?
Čau, on neprovokuje, ony ty vozy, né jen stankem, ale s traktory a Tatrou jsou opravdu poplatné své době a jako z Mateřidoušky, nebo vystřihovánka ze Sluníčka. Hele vojenské vozy jsou, Jsou ČSD Pao, ČDC Res a u německých kolegů jsou dokonce taky s období NDR. Tohle bych fakt z trainsetu vymazal, tyhle předělávat nebudu. Tyhle vozy byly poplatné fakt prvopočátkům MSTS, ale už i v pozdějších dobách MSTS byly tak na zadní koleje někam do kopřiv a v éře OR jsou opravdu nepoužitelné.

Co se toho kódovéní ace. týká, já jsem udělal chybu, on byl zabalený jako DTX1, ale vizorem nebyl rozsypaný, když jsem to projel Acletem, tak už to jde normálně.
 
Nahoře