Josef Vogeltanz
Pomocník strojvedoucího
bob57_cz komentuje:Přimrzlo, a tak je potřeba odvézt lichou "Vysočinu" se zdechlou gorilou.
Zajímalo by mě, jak se to za komančů vozívalo? V Kolíně jsem se nevešel na perón. Musel jsem to s tou poštou vzít za konec hrany a to tam mám jen 11 vozů. V soboty vozíval i 13.
V Kolíně docházelo ještě k další kuriózní situaci v době před změnou předpisů (29.12.1987).
Rychlík od Kutné hory, který měl zastavit v Kolíně u nástupiště, musel zastavit lokomotivou před odjezdovým návěstidlem, které bylo na peroně a to i tehdy, když návěstidlo dovolovalo jízdu a nebylo na stůj, takže před mašinou bylo ještě místo na další vozy. Teprve po změně v předpisech se smělo při návěsti dovolující jízdu přetáhnout až na konec nástupiště s prvními dveřmi.
Takto docházelo k další kuriozitce, protože přetažením za klacek se tento odbavil a spadnul na stůj. Venkovní výpravčí, který neviděl při příjezdu návěst dovolující jízdu, pak čekal, až se návěstidlo přebarví z červené na zelenou. Když se tak dlouho nedělo, šel do boudy volat panelistovi. Než se dohodli, že to má odmávnout, dostal rychlík obyčejně sekeru.
b57