Aktivity pro OR Acatus

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Přimrzlo, a tak je potřeba odvézt lichou "Vysočinu" se zdechlou gorilou.;)
Zajímalo by mě, jak se to za komančů vozívalo? V Kolíně jsem se nevešel na perón. Musel jsem to s tou poštou vzít za konec hrany a to tam mám jen 11 vozů. V soboty vozíval i 13.
bob57_cz komentuje:

V Kolíně docházelo ještě k další kuriózní situaci v době před změnou předpisů (29.12.1987).

Rychlík od Kutné hory, který měl zastavit v Kolíně u nástupiště, musel zastavit lokomotivou před odjezdovým návěstidlem, které bylo na peroně a to i tehdy, když návěstidlo dovolovalo jízdu a nebylo na stůj, takže před mašinou bylo ještě místo na další vozy. Teprve po změně v předpisech se smělo při návěsti dovolující jízdu přetáhnout až na konec nástupiště s prvními dveřmi.

Takto docházelo k další kuriozitce, protože přetažením za klacek se tento odbavil a spadnul na stůj. Venkovní výpravčí, který neviděl při příjezdu návěst dovolující jízdu, pak čekal, až se návěstidlo přebarví z červené na zelenou. Když se tak dlouho nedělo, šel do boudy volat panelistovi. Než se dohodli, že to má odmávnout, dostal rychlík obyčejně sekeru.

b57

Kolenec

Začátečník
Ahoj, nejde mi rozjet 181.008, zřejmě nemám kompletní archiv. Dokázal by mi někdo poskytnout složku s lokomotivou? Díky! Jinak klobouk dolů před autory aktivit. :)

Acatus

Provozní technik
Dokončuji v msts editoru aktivitu Os Košice - Poprad, ladím úlohy závislé na čase a prásk. Stařičký editor spadl a danou misi už v něm neotevřu ani po přehrání záloh mise. Je to už dlouho, co jsem stavěl aktivity a úplně jsem z toho vypadl, co všechno shazovalo msts editor. Tuším, že neměl rád zvuky OR CZSK vozidel, nějaké tdb soubory v trati a dále si už nepamatuji, ale je mi záhadou, že do pádu bez problémů šlapal se stejným nastavením a trainsetem. Mám tu misi ve druhém compu, kde na OR CZ/SK bez potíží jede, ale nejsem schopen (WP, hlášky apod.) do-editovat případně v TSRE5. Zkusil jsem danou misi postavit v msts pod novým názvem, nasázel cony s trasami, ale v nějaké fázi to spadne a následně se act. už nenechá otevřít. Hned to padá. Asi to nepůjde.:confused:Sorry.

Dan J.

Strojvedoucí
Zkus si spustit přes TrainStore pouze tuto aktivitu. A pak otevřít AE MSTS. Zvuky vlaků na esitor nemají žádný vliv.

Dodo

Signalista
Tam vidím problém v niektorom trafficu ktorý si tam umiestnil. Mám všetko pre OR CZ/SK a nikdy mi neprestal ísť editor. Takže tam chyba určite nebude.
Tam skôr treba ísť vylučovacou metódou. Urobiť novú aktivitu a tam postupne po 2och trafficoch pridávať. Vypnúť a zas zapnúť editor či nespadne. Možno je to zdĺhavé ale vyradíš tak daný problém.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. Mně už delší dobu dělá pod Win10 AE MSTS to, že když mám celý trainset a tratě, tak mi naběhne nebídka a když chci otevřít záložku tvorby aktivit, tak spadne. Nusím udělat tohle:
1. Spustit přes TrainStore jakoukoliv aktivitu.
2. Spustit editor a otevřít záložku pro tvorbu aktivit.
3. Zapnout TrainStore a dát vše do MSTS
4. Otevřít aktivitu a pak dát někde na koleji umístit vlak, aby editor nečetl celý trainset.

A vůbec celé situaci nepomáhají nezabalené s soubory. AE MSTS totiž žádbé zvuky, ani kabiny nenačítá. Pracuje pouze s eng, wag a s soubiry. Ty eska, pokyd se to nastřádá do mamutích rozměrů, začnou při zadání umístit vlak shazovat editor taky. Jrnže i když jsem už o tom psal, tak se na to stejně tvůrci skinů vykvajzli.

Acatus

Provozní technik
postupne po 2och trafficoch pridávať.
Dobrý nápad, ale editor spadne i při tvorbě zcela nové mise bez vazby na ten osobák, a to ve chvíli, kdy stlačím v okně editace vlaku hráče či trafficu tlačítko nový .con. Zkusil jsem novou misi i v jiné trati a shodný problém., použil jsem různé složky trainsetu, cosistů, prázdné i s a bez vozidel ORCZSK, tratě s mirelem i bez.
Nevyřešeno ani přeinstalací hry. Chová se to stejně i po ni.
Do doby pádu to šlapalo, takže když jsem nic neměnil, v trainsetu CZSK to nebude. Spadlo to, když jsem editoval úlohu závislou na čase, kdy jsem měl úlohu odloženu (tzv. zrušenu) aktivací 0 a volbou nic a znovu jsem se ji rozhodnul použít, tak jsem ji přepsal čas a v tom to spadlo. Od té chvíle editor padá při volbě nového consistu jak u editace hráče, tak stejně i u nového trafficu. Otevřít se editor nechá, zapíšu vlastnosti, ale consisty to shazují.

Acatus

Provozní technik
A ještě pro doplnění: V originálním MSTS bez českého prostředí mi AE jede bez pádu.
V tom s českým prostředím je editace trasy hráče i trafiku v pohodě, padá to vždy u consistů.

Pátrat budu dál. Kdyby někoho z vás něco z výše popsaných potíží trklo, budu vděčný za radu. Díky předem.

Acatus

Provozní technik
Jasný že nee. To teď jen pátrám od základů desatera a postupně dál a dál, kde se co mohlo podělat. Hrabu se v tom jen proto, že tam to "drhne".
A taky jsem ještě nezkoušel ten tvůj postup přes TrainStore. Tento prográmek je dost pravěk, takže ho ani nemám. Ale pamatuji, že mi dát vše do msts jednou pomohlo, takže si s tím ještě pohraju. Tedy jestli v tom stále vidíš potenciál?

Dan J.

Strojvedoucí
TrainStore žádný pravěk není a he to veljý pomocník, když chystám aktivitu k vydání. Spustím a mám ve složkách u traté v consist jen to, co potřebuju k aktivitě. Aktivity totiž nebalím do apk.

Dan J.

Strojvedoucí
Hele, ale to co píšeš vypadá na poškozaní v registru AE. Byl na to poravný program, tuším se jmenoval registr fix, kdyžtak mne někdo doplňte. Už fakt přesně nevím.

Rudman

Začátečník
Jindřichův ARR, byť ve vývoji, dává prostor pro pohodové zvládnutí jinak nudného nákladu, kde si moc "nezakvedláš", ale pro poznání jiné dynamiky jízdy, jsem si nakonec dal práci s dokončením 3h50m mise reálného Pn 54038, který si můžete projet na peršingovi z Polanky nad Odrou do České Třebové. Mise pro trať 321 (aktualizace 29) je testována na experimentální X4158, ale i na jindřichově testovací ARR verzi 0.4, kde to doporučuji projet právě kvůli ARR.

Náhled zde, na vyvěšení se pracuje.

Zobrazit přílohu 21015Zobrazit přílohu 21017
Zdravím mohl bych poprosit o tuto aktivitu? Třeba na úschovnu prosím

Acatus

Provozní technik
Nakonec jsem tu misi Pn 54038 našel ve starém compu, ale nejde mi otevřít ani v msts editoru, ani v OR. Šlo tehdy o verzi ARR a šachovalo se tam nějak s tdb soubory. Jejich zálohy jsem sice taky našel, ale bez úspěchu ji rozjezdit a zkontrolovat funkčnost.

Nahoře