TSRE5

lakitouch

Skladník
Ahoj.Pokial mas vsetko dobre nastavene,tak svoj vlak ( spravne consists ) by si mal mat ulozeny v priečinku Consists :)
Ale je možne,že si si ten vlak vytvoril z loko ktora je mimo sluzbu.
Skus sem hodit foto z TSree kde mas svoju zlozenu supravu a kliknute na danu loko ako je na obrazkunapr:skuška.jpg
 

Břeta

Troll a ignorant
Dobře chcete mi pomoct,jestliže umite udělat aktivituv OR,mužete se mě přidat do FB-Břetislav Feber,že by jste mi poradil?děkuji za odpověd
 

bob57_cz

Učitel češtiny
kde mam vzit složky sigcfr a sigcr ,ja je ve složce nemam s trati 321
Ono asi bude nejlépe začít se studiem základní počítačové gramotnosti a naučit se základní názvosloví, aby se ti nepletlo složka=adresář/soubor.
Na druhém místě se pak lépe seznámit se základní adresářovou strukturou simulátoru a nehledat něco tam, kde to nikdy být nemůže. Má to své pevné umístění.
 

Břeta

Troll a ignorant
Ok,dobře,v MSTS jsem začátečník,tak mi prosím normálně poraďte kde ty složky najdu nebo kde jsou, dekuji
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Dobře chcete mi pomoct,jestliže umite udělat aktivituv OR,mužete se mě přidat do FB-Břetislav Feber,že by jste mi poradil?děkuji za odpověd
Dost zmatené a odvážné tvrzení.
Bude asi nejlépe s tím učením začít ještě dřív a to opáčkem základní školy. Později pak možná bude možno přejít k náročnějším úkolům. Jinak to prostě nepůjde.
 

Venny

Signalista
Břeťo, je chvályhodné, že chceš postavit aktivitu, ale předem by ses měl drobátko orientovat, v jakých složkách jsou vozidla, proč je někde ENG, proč WAG, kde jsou tratě a proč jsou rozdělené zrovna tak, jak jsou rozdělené, zkusit si sestavit nebo editovat stávající soupravu, mít jasno, jak do vozidla přidat zvuk a kabinu, seznámit se s podpůrnými programy, které pomáhají nejen v budování aktivit atd. Ke všemu se dá najít zdroj ke stažení (programy a utility), případně jednoduchý návod k použití a především přečíst si zkušenosti dlouhodobě tvořících aktivitářů. Potom zkusit jednoduchý úkol s jízdou z bodu A do bodu B vlastní soupravou, až potom přidávat okolní provoz. O křižování, předjíždění a různých zápletkách ani nemluvím. To, co plánuješ, je hudba budoucnosti a uplyne celkem dost času, než se k tomu propracuješ v takové kvalitě, jako místní mistři.
Bob má pravdu v tom, že bez znalosti základní struktury adresářů MSTS ani nemá cenu se o něco pokoušet.
Zde máš něco pro začátek... Vydržíš a půjdeš dál? (uvedeno bez obrázků)

Návod - Jak si vytvořit vlakovou soupravu
Tento návod řeší tvorbu vlastní vlakové soupravy pomocí editoru, který je součástí MSTS.
Nejprve rozbalíte vámi stažené nové soubory lokomotiv nebo vozů pomocí programu WinRAR (např.). Rozbalenou složku (s názvem vozidla) přesunete podle vašeho systému do složky …\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\, v níž jsou všechna dostupná vozidla obsažena. Pokud nepřidáváte nová vozidla, přejděte rovnou k bodu b).
Spustíte MSTS Editors & Tools (toho docílíme tak, že klikneme na tlačítko [Start] v dolní liště, dále vybereme cestu „Programy - Train Simulator - Editors and Tools)“ a vyberete Activity Editor (druhý shora). Ve verzi s českým menu zvolte Editor úkolu. Nejjednodušším způsobem je samozřejmě vytvoření zástupce na ploše.
Otevře se editor, nahoře na panelu kliknete na „File“ a nastavíte „New …“. V české verzi postupujete „Soubor“ – „Nový úkol“.
V této fázi se provede výběr trati. Není podstatný, takže stisknutím [OK] pokračujete dále.
Editor se vás zeptá na „Activity display name“ – „Zobrazovaný název úkolu“. Necháte nominální nastavení „Nový úkol“ a opět použijete [OK].
Otevře se editační okno s plánkem trati a editačními okny.
Nyní jsou na panelu vpravo přístupné kolonky. Najdete si rámeček Player / Hráč. Zde kliknete na tlačítko [New] / [Nový].

Vlevo se vám zpřístupní další panel se třemi okny. Vás zajímá pouze okno „Service editor“, v české verzi „Editor trasy a vlaku“. Opět kliknete na tlačítko [New] / [Nový] (první shora, pod prázdným rámečkem, nad níž je napsáno „Consist“ neboli „Vlaková souprava.con“.

Otevře se okno pro vlastní editaci vlakové soupravy – Editor řazení vlaku (viz následující obrázek).

Nyní stačí vybrat „Rolling stock types“, v češtině „Typ seznamu vozidel“, a zde upřesnit, o jaké vozidlo máte zájem – Elektrické (Engines Electric), Dieselové (Engines Diesel), Parní (Engines Steam), Osobní vagóny (Cars Passenger) a Nákladní vagóny (Cars Freight), Tendry.

Seznam typů vozidel je rozbalovací – klikněte na šipku vpravo vedle nabídky.
Popis typu vozidel se může lišit – záleží na tom, který překlad MSTS používáte.
Poklepáním na název vozidla či symboly brzdy nebo spojení je možné vozidla v dané kategorii seřadit podle určitého klíče.

Sestavíme si vlakovou soupravu. Jako první vyberete vámi požadovanou lokomotivu v tabulce „Rolling stock“ – „Typ seznamu vozidel“. Jednoduchým kliknutím zobrazíte její náhled v šedivém okně vpravo uprostřed panelu, Dvojklikem levého tlačítka ji umístíte do modrého rámečku dole v okně, v němž se tvoří vaše souprava.
Nyní stejným způsobem vyberete vámi požadované vagóny (nemusíte, lokomotiva může jet i samostatně). Opatrně na délku soupravy, aby ji zvolená lokomotiva dokázala rozjet.
Umístěný vagón lze otočit kliknutím pravím tlačítkem.
Posunem při stisknutém levém tlačítku lze měnit pořadí vozů v soupravě (orientační červená čára). Posun je možný pouze zezadu dopředu.
Najetím na vagón a posunutím při současném stisknutém levém tlačítku myši na symbol pod nápisem „Spřáhla“ bude vůz vyřazen ze soupravy. Symbol je vlevo nad oknem soupravy.
Když máte soupravu poskládanou, nesmíte zapomenout vyplnit políčka „Name:“ / „Název souboru:“ a „Display Name:“ / „Zobrazený název:“ Obvykle se píše do obou stejný text – např. Os 5165 nebo Ex 140 Detvan. U samostatných lokomotiv lze použít název např. CSD350 solo apod. Nepoužívejte českou diakritiku!
Pak kliknete na tlačítko [Save & exit]. V české verzi jde o tlačítko [Zapsat a konec]. Vrátíte se zpět na okno „Service editor“ / „Editor trasy a vlaku“. Zde kliknete na tlačítko [Cancel], též [Zrušit]. Nachází se úplně dole.
A nyní můžete „Train Simulator Activity Editor“„Editor úkolu“ ukončit. Na otázku o uložení odpovězte [Ok]. Souprava je hotová, stačí spustit samotnou hru, vyhledat nové vlaky (podle zobrazovaného názvu) a vyrazit na trať.

Poznámka: vozy z různými spřáhly nelze spojovat. To je možné jen editací příslušného souboru *.wag (vagóny) nebo *.eng (lokomotivy). Symbol spřáhla pro většinu evropských strojů (řetězové – chain) je zobrazen ve třetím sloupci v okně „Seznam vozidel“. Ve druhém sloupci jsou uvedeny symboly brzd – jednookruhové či dvojokruhové. U nás jsou většinou používány jednookruhové.

Ke změně typu spřáhel lze kromě vyhledání příslušného řádku pomocí textového editoru použít řadu podpůrných programů – např. MSTS editory a nástroje (viz výše), ConBuilder (EDIT – Edit this unit – řádky Coupling), EngMexx a další.

Poznámka: jako rychlejší způsob sestavení consistů / souprav se jeví použití prográmků typu ConBuilder, Convoi apod. Ke stažení je na diskusním fóru MSTS řada odkazů. Jde většinou o volně šiřitelné programy.
 

Břeta

Troll a ignorant
Dobře a mohli by jste mi poslat i návod na vytvoření vlakové cesty?Děkuji mnohokrát
 

Frosty

Pokladník
Podívej se na YouTube. Myslím že to tam je. Občas to chce použít tlačítko hledat a poté chtít zlatý podnos.
 

Břeta

Troll a ignorant
jo a nevadí že mam Microsoft Train simulator stažený z internetu,že to není přímo original?
 

Tax

Moderátor
Správce
@Břeta : nezabudni ešte napísať ďalších 50 zbytočných príspevkov. Začni makať na sebe alebo nechaj to tak. Nikto ti nebude odpovedať na každú jednu stupídnu otázku ani ti nebude písať osobný návod.
 

Frosty

Pokladník
Samozřejmě že je to nelegální ale dneska asi Msts je již nesehnatelné. Jen tratě jako BP, 321 které tu lidi tvoří několik let a věnují tomu mnoho svého času je dobré a slušné zakoupit legálně. Menší projekty bývají zdarma a volně ke stažení třeba trať 310. Zakoupením velkých tratí podpoříš jejich další vývoj.
 

Tax

Moderátor
Správce
@Břeta : Ty si troll? Diletant? Ignorant? Venny ti tam napísal podrobný návod. Vieš čo, daj sa radšej husi pásť, to ti pôjde lepšie keď čítanie a chápanie ti robí problémy.
 
Nahoře