Tvorba aktivit v TSRE 5

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane, na druhou stranu, já si myslím, že jednoduchou aktivitu pro vlak z bodu A do bodu B by měl zvládnout každý uživatel. Nahází si tam nějaký traffic, nějaké odstavené soupravy a může jezdit.

Ale když už jsi na drátě... v dobách MSTS jsem využíval úlohu, netuším, která to byla, jestli odpojit vozy na pozici a tam bylo parádní, že zpráva vyskočila přesně v moment, kdy poslední vůz vlaku minul hranice. A když jsem tohle jel v Openrails, tak ta zpráva vyskakuje když jsem na té koleji už se začátkem vlaku. Tak jsem to všude musel změnit na dovézt vlak na pozici, hranice si hlídám sám a zpráva vyskočí, až ty vozy odpojím.
Tohle by bylo dobré prokonzultovat, jak každá událost jako úloha funguje v OR. Respektive, co se dá využít. Je pravda, že by to šlo vyzkoušet na nějaké testovací krátké aktivitě. Zatím se mi pokus a omyl nechce. :) Ale i tak by mne zajímaly zkušenosti od těch, co aktivity pro OR dělají delší dobu a před tím byli aktivní i v MSTS.

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyňku, i v MSTS to blblo. Já odjakživa používám, dovézt vlak na pozici a zastavení většinou ošéfuji zprávou, kde zastavit.

Frosty

Pokladník
Jen vás ubezpečuji, že pokud takto zapisuje počasí TSRE aktivity, tak už nikdy nespustíte AE MSTS.
Ahoj, předpokládám že to máš vyzkoušené? Případně jak jsi na to přišel? Dokážeme přijít na příčinu a co by s tím šlo dělat aby zůstala kompatibilita? Jedno řešení je klasický ruční zápis počasí tak jak jsem se to naučil tady na fóru. Pro někoho to může být ale složité.

Dan J.

Strojvedoucí
Už když koukneš na závorky v počasím mezi odstavci z TSRE, je věc jasná. Tohle AE MSTS neotevře, už se to tady řešilo. Editor MSTS potřebuje mezi odstavci závorky dvě:
Zápis poćasí
)
)
Zápis dalšího počasí.
A pokud přeukládáš, zálohovat ACT bokem, poněvač to uložení to smaže a musí se to do ACT znova vkopírovat. Koukni do ACT souboru v nějaké moji aktivitě, jak vypadá zápis poćasí.

Ruční zápis je stejně nejlepší, pokud děláš dynamiku pičasí a už máš zmáklé hodnoty, tak se s tím dá nádherně vyhrát a když to spojíš s WAv, uděláš i nádherně bouřky. Škoda, že nejdou sázet i blesky.

Dan J.

Strojvedoucí
A tady je výsledek, proč je v con editoru TSRE problém, kosmetický hezký, zobrazuje i FA, le dělá zásadní chybu, kdy musím stejně otevřít ConBuilder a opravit a zkontrolovat všechny consist vytvořené v programu TSRE Con Editor.
cb.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
Ty to nevidíš?! 4x vozy a 2x stejná čísla souoravy. To, že ti taková souprava naskočí v OR, neznamená, že nemáš zaděláno na chybu v aktivitě. Zkus u třeba takové soupravy navolit zprávy. Prosté TSRE dává vozům stejné číslování. Mně se fakt líbí, jak tu házíte chyby programu za hlavu, s přístupem, chuj s tím, v OR to jede. Místo třeba, jak tu chybu odstranit. A další mistři tvorby aktivit to olajkujou. Fakt pecka. :)

Nahoře