Tvorba aktivit v TSRE 5

Kev1n

Začátečník
Zdravím, prosím o radu, začínám s tvorbou aktivit v TSRE, základ jsem zvládl, ale nevím, jak udělat, aby se po příjezdu odpojila lokomotiva a odjela? Když udělám v trati bod čekání s odpojením vozů, tak vlak chvíli čeká a potom odjede i s vozy. A dá se v TSRE nastavit, aby vlak po příjezdu do cílové stanice buď zmizel nebo zůstal jako static souprava? Děkuji. V návodech jsem nic nenašel.

Ondra.H

Provozní technik
V manuálu k tomu programu TSRE-5 jsem se dočetl
Editor zatím nedisponuje žádným nástrojem, který by umožňoval „přehrát“ situaci a otestovat správnost chodu aktivity (zejména chování okolního provozu) ve vybraném úseku a čase.
Je na tohle nějaký program? V MSTS editoru ta simulace někdy byla nepřesná, ale aspoň tam nějaká byla.

Lukash

Skladník
Co mi ale přijde neojotravnější je, že když si v tom TSER5 vytvořím servis a chci mu přiradit path vytvoření v Track viewru a consist vytvořený v Consist editoru, musím ten TSER5 restartovat, protože ten TSER5 pathe a consisty vytvořené za běhu toho programu v seznamu pathu a consistů nenajde. Mám jenom v tom TSER5 něco špatně nastaveno, nebo to skutečně jinak nejde?
Dá sa to pomocou tlačidiel Refresh list na pravom paneli v menu Paths a Activity object list.
Takže najprv vytvoríš trasu v Track vieweri a consist v Consist editore, v Activity editore dáš u obidvoch Refresh list a potom sa pri zadávaní servisu objavia aj novo vytvorené trasy a consisty bez nutnosti reštartovať TSRE5.

Ondra.H

Provozní technik
Řeším v aktivitě takový problém. Chci, aby žehlička přijela se soupravou z ONJ na hlavní nádraží, pak se vyvěsila a odjela na kolej vedle a já pak najedu na soupravu. Problém ale je, že Sv sice přijede, ale žehlička po vyvěšení nechce odjet a zůstane trčet u soupravy. V track vieweru to vypadá takhle:
Untitled 1.jpg

(Žlutá je trasa toho Sv vlaku, fialová moje)
Mám pocit, že moje trasa tu žehličku nějak blokuje, i přesto, že u mojí trasy mám vyčkávací bod. Zkoušel jsem té žehličce dát do trasy bod čekání "AI vlaku požaduje projet červenou na návěstidle" ale nepomohlo to. Když jsem ho dal před návěstidlo, tak se žehlička aspoň pohnula od soupravy a zůstala stát až před návěstidlem. Zkusil jsem ho dát i za návěstidlo, jak je vidět v obrázku, ale jediný rozdíl byl v tom, že se ani nepohla a zůstala stát u soupravy.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Pokud si nejsi jistý, používej diagnostiku, která ti napoví, co AI dělá. Ty čísla na konci ve sloupci "Trasa" zobrazují identifikátor vlaku. Typicky 0 je hráč a ty další AI. Jestli u AI uvidíš v trase identifikátor 0, tak máš jistotu, že některý oddíl cesty AI blokuje právě hráč.
1.jpg

Ondra.H

Provozní technik
V trati 321 jaksi návěst posun dovolen mít nemůže. ;) Jak už jsem psal, zkoušel jsem tam to AI vlaku požaduje projet červenou na návěstidle, ale nepomohlo.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Má tam WTS do 8:09 a nějaký sekundy. Takže čeká do tohoto času a pak se mu uvolní cesta. Žádný vlak ho neblokuje.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ale je 8:11 a pořád stojí.
Koukám, že i hráč má WTS a taky propásl svoje postavení cesty. Zkus hýbat s tím revers bodem žehličky. Nech ji projet návěstidlo a otočit až někde o dost dále od výhybek.

Dan J.

Strojvedoucí
V trati 321 jaksi návěst posun dovolen mít nemůže. ;) Jak už jsem psal, zkoušel jsem tam to AI vlaku požaduje projet červenou na návěstidle, ale nepomohlo.
AI ti ken tak červenou neprojede tam kód proti stůj nepomůže, pokud není nalinkováno a kolej je prázdná. Dej za klacek servis 2. AI tak kódem proti stůj projede, ale servis musí zmizet, jak se AI hne, aby se s ním nespojil.

Ondra.H

Provozní technik
Už delší dobu se někdy setkávám s tím, že si v Track vieweru vytvořím path a TSRE5 má pak přeházené zastávky. Tohle mě ale dostalo. V Track viewru trasa začíná za zastávkou Studénka město a končí ve Studénce, může teda mít tak 2 kilometry, ale TSRE5 tvrdí tohle. Čím to je?
Untitled 1.jpg

Pepa z Nuslí

Průvodčí
Už kdysi jsem řešil tohle: Trať 321, Ústí nad Labem, jedu od Mariánské skály do nádraží. Zastavím a vedle mě stojí rychlík, co jede do Prahy. Měl by odjet přede mnou, já mám vyčkávací bod do určitého času, rychlík taky, ale z nějakého důvodu mám volno a rychlík má stůj.

Ondra.H

Provozní technik
Dá se nějak udělat, aby AI mašina najela na soupravu a odvezla ji? Mám pocit, že jsem tu někde vidět i návod, ale fakt si nemůžu vzpomenout kde.

Davidus

Posunovač
Ahoj, potřeboval bych poradit. V Týništi jsem nabral soupravu osobáku (LC) a přijel jsem s ní do Meziměstí. Tam bych potřeboval, aby se zadní motor odpojil a pokračoval směr Broumov, zatímco já si budu řešit svoje věci (posun a pod.) Netuším, jak mu udělat trasu. Jediné řešení, co mě napadlo, je použít Servis1, který by se připojil a motor by odjel jakoby sám, ale určitě existuje nějaké elegantnější řešení.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, potřeboval bych poradit. V Týništi jsem nabral soupravu osobáku (LC) a přijel jsem s ní do Meziměstí. Tam bych potřeboval, aby se zadní motor odpojil a pokračoval směr Broumov, zatímco já si budu řešit svoje věci (posun a pod.) Netuším, jak mu udělat trasu. Jediné řešení, co mě napadlo, je použít Servis1, který by se připojil a motor by odjel jakoby sám, ale určitě existuje nějaké elegantnější řešení.
Pokud začínáš s celou soupravou jako hráč, tak sis odpověděl, vlastně i jiné případy, tohle je nejjednoušší řešení. Použij servis1. Pak jde ještě různě zcelovat a rozdělovat soupravy AI navzájem. Ale není to prdel.

Davidus

Posunovač
Prostudoval jsem si pořádně materiály a došel na to, že motor jede do depa, takže servis1 bylo to nejjednodušší řešení proti tomu, co se mi dál vyrojilo za problémy... Ale není to nic neřešitelného.

Nahoře