Zobrazení povolené rychlosti v Open Rails

es499.0

Začátečník
Zdravím, rád bych se prosím zeptal, jestli je ve hře Open Rails stále možnost průběžně zobrazovat povolenou rychlost? V nastavení jsem nic takového nenašel.

Tohle je ukázka toho co myslím z jednoho videa na YouTube:

or.jpg

Předem děkuji za případnou radu. :)
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Na monitoru trati (F4). Limit v horní části zobrazuje povolenou rychlost (nebo max. konstrukční vozu, je-li nižší než traťová). A ve spodní části potom očekávanou povolenou rychlost. To co myslíš podle videa, nesplňuje tvůj požadavek "možnost průběžně".
 

es499.0

Začátečník
MT znám a používám ho. Proč by můj požadavek to neměl splňovat? Hra průběžně zobrazuje (vypisuje) informace o povolené rychlosti v určitém časovém intervalu v závislosti na konkrétní trati. ;)
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Proč?
Stále předpokládám, že se bavíme o OR, nikoliv MT (soudím podle názvu vlákna).
Tvůj požadavek je jasně formulován: "Možnost průběžně zobrazovat" . V OR průběžně zobrazovat informace umí akorát traťový monitor (F4) a/nebo HUD (F5).
Je tu ještě další možnost, ale na tu se neptáš: Varování při překročení povolené rychlosti. To zařizuje tzv. OverSpeedMonitor definovaný v .engu. Ten ale není pro nově nastavovaná vozidla pro OR doporučován. V reálu totiž lokomotivu neřídí rychlostníky u trati, ale mozek a ruce strojvedoucího. Není to jako navigace v autě, která začne ječet když se po městě řítím 70km/h.
Kromě výše uvedeného traťového monitoru (TrackMonitor) nevím o ničem jiném, kde by byla průběžně zobrazena aktuální povolená rychlost. Nemluvě o tom, že i tento traťový monitor je berlička, která nemá s reálem nic společného. Tam funguje jen sešitový jízdní řád a hlava. K vychytávkám typu ETCS je zatím ještě daleko.
 
Nahoře