Aktivity k trati Trenčín - Nitra

Lukash

Skladník
Aktivita: Os 5001 / REx 1722
Úsek: Šurany - Nitra - Topoľčany - Prievidza - Topoľčany - Zbehy - Leopoldov
Vozidlo: 757.008
Dĺžka aktivity: cca 6 hodín
Verzia trate: 1
MSTS: nefunkčné
Iné vozidlá: Áno (odkazy v pribalenom .txt)
Download: lh_5001_1722_OR

Popis: Dnes som si pre Vás pripravil aktivitu pre OpenRails na tejto novej trati, na ktorej prevetráte rušeň 757.008. Keďže model jednotky ZSSK 861, ktorá sa v týchto končinách bežne vyskytuje zatiaľ neexistuje, traffic je vyskladaný zo všelijakých náhrad:D. Pre správny chod aktivity si nezabudnite nakopírovať upravený súbor sigcfg.dat, ktorý je pribalený k aktivite. Aktivitu som skúšal na verzii OR ARR 0.6. Verím, že sa Vám aktivita bude páčiť. Na záver ešte pár obrázkov z jazdy:
Os 5001_1.jpg
Os 5001_3.jpg
Os 5001_5.jpg
Os 5001_7.jpg

matus727

Začátečník
Aktivita: Sv 5390/ Os 5324/ Os 5430/ Os5433
Úsek: T. Teplá - Trenčín - Chynorany - Trenčín - T. Teplá - H. Sŕnie - T. Teplá
Vozidlo: 813 039/813 027
Dĺžka aktivity: cca 5 h 30 min
Verzia trate: 1
Iné vozidlá: Áno
Download: https://uloz.to/file/f1w8Il0M3pkP/5390-5324-5430-5433-rar

Popis: Z dôvodu neschopnosti bagety jazdiacej na Myjavu ju nahradíš v obehu s 813 039. Z depa pôjdeš do Trenčína ako víkendový Sv 5390, odkiaľ dokončíš obeh na 5324/5430/5433. Ďakujem autorovi trate Lubo M za trať a testovanie aktivity. V aktivite sa môžu objaviť drobné chyby.

0a.jpg0b.jpg0c.jpg0d.jpg0e.jpg0f.jpg

Lubo M

Začátečník
Aktivita: Os 5304/ Os 5048
Úsek:
Trenčín - Chynorany - Nitra
Vozidlo: 813.027/861.001
Dĺžka aktivity: 3 h 7 min
Verzia trate: 2
Iné vozidlá: Áno
Download: https://uloz.to/file/Nfm4OsyMwmmP/os5304-os5048-zip

Popis:
Aktivita sa skladá z dvoch riadených vlakov.
1. Os5304 Trenčín - Chynorany (813.027)
2. Os5048 úsek Chynorany - Nitra (861.001)
Pre správny chod aktivity pozri prílohu jpg: nutné nastavenia pre OR.

cetoš

Cestující
Cawte !
Začnem citatom "Tak sem si dovolil, pár švestiček ze své zahrádky" s jednej kultovej československej komedie :)
A teraz k veci, prešiel som si tieto aktivitky a pačili sa mi, klobuk dole pred aktivitarmi a zvlast pred tvorcom trate, ja osobne rad jazdim neelektrifikovane trate a toto tu proste chybalo, mne sa "traťka" velmi pači :)
A teraz naspat k podstate veci, nešlo mi do hlavy, čo robi na tejto trati nemecká motorová jednotka 628 vo farbach nemeckých dráh :D
Tak som trošku zapatral a vlastne nahradzuju 845ku vo farbach dopravcu Arriva, tak som si dovolil maličký skin, snad ma za to nikto neukrižuje, skin je robeny na starší model do Msts, DB 628.4 od nemeckych tvorcov, nie je dokonalý, model je plne funkčný, ale neotvaraju sa dvere, určite by potreboval vyladit aj po motoristickej stranke, vyladit detaily.... myslienka bola taka aby nahradila tie nemecke mašiny v ramci AI vozidiel....
Bol by zaujem o niečo take alebo si to mam radšej nechat pre seba ?

Přílohy

• Open Rails 2020-01-04 05-01-19.jpg
    Open Rails 2020-01-04 05-01-19.jpg
    270.4 KB · Zobrazeno: 123

Tax

Moderátor
Správce
A narovinu, on ten DB byl taky hodně stařičký model. :)
Aj na staručký model sa dá urobiť pekná textúra, teda keď človek chce. Ale Nemci majú na modeloch na naše pomery a zvyklosti troška divné mapovanie textúr.
Na druhú stranu slovenská 861 sa v aktivite tiež vyskytuje, ale model na to nie je. V aktivite je nejaký fake od kindermafiánov. Pokiaľ si pamätám dodnes mi nikto neposlal vhodný výkres ani vhodné fotky :p
Arriva je pomerne jednoduchý model. Ja ju fotiť nebudem a na slušný výkres či fotky budem čakať márne :p
Ale Dane, mám pre Teba dobrú správu, v mojom PC začína vznikať zaujímavý model pre Tvoju a moju krvnú skupinu :)

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
@Tax: Klidně ti tu 861 vyfotím, ale musíš ji poslat do Kladna :)
Pokud chceš tu Arrivu 845, tak ti ji dokážu vyfotit také, ale chce to čas.

Tax

Moderátor
Správce
@Tax: Klidně ti tu 861 vyfotím, ale musíš ji poslat do Kladna :)
Pokud chceš tu Arrivu 845, tak ti ji dokážu vyfotit také, ale chce to čas.
861 môžem vyfotiť aj ja, chodí sem na kolesový sústruh. Ale to by mi musel niekto poslať avízo že je tu. 845 môžem fotiť v Nitre alebo niekde na okolí, ale kvôli tomu tam nebudem cestovať. Kľudne sa môže posnažiť aj niekto druhý.

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Mě německý motorák řady 628 nepřijde až tak mimo mísu. A to i s přihlédnutím k jeho stáří. Textury jsou sice obyčejné omalovánky, ale šly by nahradit solidní fototexturou. Šikovný skinař by si s tím určitě poradil. Kromě animace dveří si nedokážu představit čím by byl novější model dále. Tento motorák (reálný) množstvím detailů zrovna nehýří.
628.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
Čau, pokud mi někdo pošle pořádné fotky, zkusím to přeskinovat, ale chci jen říct. Všichni tady stavitelé tratí tlačíte do koridorů a nejnovějších verzí stavu tratí v ČR a SR, ale není po nich čím jezdit, chybí mrtě skinů poplatných roku 2018 - 2020 né li staršího roku a když někdo nějakou mezeru vyplní, tak se tu na něj sesypete a spražíte jej jak malé děcko. Jinak Pepo, ano, to je ten lepší model, existují daleko horší a myslím, že to Němci něřeší jak my tady.

Nahoře