Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Dan J.

Strojvedoucí
Dane - proč nezkusit používat na tvorbu aktivit TSRE + Track viewer ?
Protože se v tom složité aktivity tvořit nedají, už jsemto psal několikrát, co udělám v AE MSTS za pár vteřin, tam to trvá mnohem dýl. Prostě chce to pracovně stejný editor jako byl pro MSTS a ne dělat plno kosmetických hovadin k ho.u a základ k ničemu.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Pravděpodobně aktuálně netvoří nové modely nikdo. Byl bych rád, kdybych se mýlil, ale obávám se že ne. Veškerá další činnost je soustředěna jen na repainty, úpravy tratí, úpravy definic trainsetu. Z nové tvorby potom aktivity, OR-CZ, občas nová kabina a zřejmě i nové úseky některých tratí. Prosím doplňte nebo rozporujte.
Přesně napsáno.
 

okoun

Hradlař
Dodnes jsem se domníval, že Pikku ještě stále tvoří. Ale zároveň bych se ani nedivil, kdyby to už zabalil, jeho odkaz je zcela nepřehlédnutelný.
 

Venny

Signalista
Dokud nebudou nástroje adekvátní MG-OR, OR CzSk, je to vše jen jedna improvizace: projde / neprojde. Aby se někdo zabýval systematicky vývojem lepších nástrojů pro OR (tratě, vozidla, soupravy, aktivity...) mi přijde beznadějně pravděpodobné.
 

ŽSR 160

Cestující
Dodnes jsem se domníval, že Pikku ještě stále tvoří. Ale zároveň bych se ani nedivil, kdyby to už zabalil, jeho odkaz je zcela nepřehlédnutelný.
Ty vole,ako nič proti,ja tiež staviam trať Košice - Zvolen už asi tri roky,ale taktiež mám aj iné povinnosti ako sedieť za Pc,chuť taktiež dokončovať nie je stále,čiže na obhajobu Pikku ho chápem,nechcem tu nič v zlom šíriť,len proste názor. Pikku spravil super modely,a prajem mu nech sa mu darí i naďalej,avšak ak by sa aj tí mladší chytili diela,vyzeralo by to inak.
P.S. moja trať sa dokončuje,čiže čoskoro ikeď neviem kedy bude,ale bude.
Pekný večer všetkým,a hlavne kľud na duši.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Pepo.
Prosím, zkontroluj cisterny ČD Zaes 7986-857. Po najetí mašiny se překrzjí přes sebe a docela hodně:
zaes.jpg

Doufám jen, že to není nějakým nastavením v ORCZ. :) Ale jiné cisterny z balíku se neprolínají.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, podrobil jsem to u ranní kávy podrobnému průzkumu. Bohužel ve .wag jsem na žádnou "anomálii" nenarazil. Tu jsem ale vzápětí objevil u zobrazení modelu samotného v TSRE5. Spřáhla, podvozky a zbytek modelu se zobrazují jakoby rozložené (viz. obrázek na konci textu). Tento jev je u všech repaintů na model rumunského autora Dorise Dronca (ex. trainsim.ro). Chovají se tak proto v balíku ČD Zaes vozy CD_Zaes7986-857 a CD_Zaes7985-019 a v balíku ČD Zas modrý lovosický CD_Zas7958-090.
Zapátral jsem tedy na netu po zdroji. Původní rumunské stránky MSTS již neexistují, ale modelu ještě využívají Francouzi pro repainty svých kotlových vozů SNCF zde. Stáhl jsem si tedy tento balík a vybalil jej do svého trainsetu. Tam jsme zjistil, že se vozy zobrazují v TSRE5 stejným způsobem, přičemž parametry rozměru a spřáhel v souborech .wag jsou obdobné jako ty moje.

anomálie.jpg

Zkontroluj si ten problém i zbylých dvou vozů. Pokud to skutečně souvisí s modelem, nic s tím nenadělám (pokud bych nepřišel na nějaký způsob kompenzace prolínání). Do té doby "neodrážet, nespouštět a nenajíždět".
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jo, to mně taky, ale byly jako Loose con a najela na ně mašina (prasátko) a vozy se prolnuly. A některé mám ptočené.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Zajímavé, že se ten problém projeví pouze u loose consistu. Protože když jsem vyzkoušel rozpojení a najetí v obyč. volné jízdě, nic ne neukázalo. Proto si pořád myslím, že verze OR na to nemá vliv a problém je někdy v modelu samotném. Ať je TSRE jaký chce, takhle divně mě zobrazuje jen tento model kotle. Takže tam bude něco divného. O jaké konkrétní prasátko se jednalo?

 

Dan J.

Strojvedoucí
Pepo, ne, těch modelů je více a je to jen programem TSRE. Třeba u vožů ČD Aee, Bee od Ondry J. zobrazuje rozsypaný interiér. VOR, ORCZ v pohodě.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Ačkoliv je jednadvacátý srpen spojován s tragédií invaze sovětských vojsk, nabízím invazi daleko příjemnější. K té došlo do dílen VŽD. V sekci motorových vozů přibylo několik předválečných i poválečných motorových vozů s dvěma poháněnými nápravami. Ve většině případů se jedná o vozy s diesel-elektrickým přenosem trakčního výkonu a v jedno případě i diesel-mechanickým (nově zavedená funkce u Open Rails). Všechna nastavení jsou na modely od Taxe, kde na ně už pomalu sedal prach a nebyly nikde vidět, jeden model s repaintem pochází od Ondřeje Janiše.
Konktrétně se jedná o tyto vozy ČSD: M232.1, M234.0, M242.0, M262.0(KŽC), M275.1(Ganz), M284.0 a M284.1
motoraky.jpg
Současně byly aktualizovány i vozy stejné skupiny, které jsou už na VŽD nabízeny. A to jak verze ČSD, tak i ČD: M240.0/820, M274.0, M286.0/850, M286.1/851, M296.1/853 a M475.0/860.
 

Meda

Provozní technik
Zdravím,
při používání TSRE5 se mi stane, že do soupravy omylem vložím např. víckrát Servis1 nebo 4. Ani jeden pak už neumím smazat. Jde to vůbec a jak ?
 

Vojta365

Začátečník
Zdravím,
při používání TSRE5 se mi stane, že do soupravy omylem vložím např. víckrát Servis1 nebo 4. Ani jeden pak už neumím smazat. Jde to vůbec a jak ?
V liště nahoře klikni na "view" a pak "consist units" a vymaž to v té tabulce
 

Meda

Provozní technik
Zdravím,
problém je v tom, že popsaný postup od Josefa smaže vše, ale nesmaže Servisy. Postup podle příspěvku č. 654 ano.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Pro sichr ještě slovně:
Když máš dole v okně zobrazen consist (dodělaný, načtený, rozdělaný, to je jedno) ,můžeš s ním i jednoduše manipulovat:
  1. Chceš smazat vůz v soupravě? Klikneš na něj myší, udělá se kolem něj červený rámeček, což značí "vybráno". Klávesou DEL jej pošleš "do depa". Nezůstane ale po něm v soupravě díra, celý zbytek consistu napravo se posune doleva ke zbytku soupravy vlevo od mazaného vozu.
  2. Tohoto jde využít i jinak. Chceš vymazat poslední tři vozy v consistu? Označkuj klikem třetí vůz od konce a zmáčkni 3x DEL. Tím jak se vozy posouvají doleva na místo vymazaného, je na stejném místě mažeš bez dalšího značkování. Asi jako když si ve psané větě umístíš kurzor a DELem odmazáváš vše zprava. Tento trik si vyzkoušej a zapamatuj, souvisí s "likvidováním" servisu (popsáno dále).
  3. Chceš přidat vůz? Vyber si jej ve sloupci se seznamem vozů v trainsetu. Dvakrát na něj klikni a on se ti usadí na konci consistu (soupravy). Zároveň má kolem sebe červený rámeček, tj. je označen.
  4. Chceš-li jej na jiné místo v consistu? Není nic jednoduššího. Levou šipkou jej posouváš tam, kde jej chceš mít. A pravou zase opačně, ke konci.
  5. Chceš-li vůz otočit (reverzovat)? Označ jej a stiskni klávesu F.
  6. Chceš-li se zbavit neuchopitelného servisu (nedá se označkovat klikem), vzpomeň si na chování podle bodu 2 výše. Našíbuj před servis cokoliv z trainsetu, co je vidět. Označ to klikem (červený rámeček) a 2x stiskni DEL. Smažeš tento "pomocný vůz" i servis po něm a zbytek se sčuchne.
 
Nahoře