16. setkání MSTS Praha

Registrácia na "Slezinu Praha 2020"

• Hlasovalo členů
    17

poison

Pomocník strojvedoucího
@alcapone Josko pro kolik zařizuješ ubytování? Víc jak šest vás stejně nebude a na bookingu je hned vedle apartmán se dvěma ložnicema za 2500,- pro šest lidí.
book.jpg

Acatus

Provozní technik
A když si zavoláš na recepci přímo, tak to může vyjít o nějakou tu stovku levněji. On si Booking za to taky něco bere. Ale jak ve které zemi. Třeba v Rusku se to dá po zavolání přímo na barák sehnat klidně i o pětinu levněji.

poison

Pomocník strojvedoucího
Když se člověk podívá na StreetView tak zjistí, že na této adrese žádná recepce není, jedná se o klasické ubytování nejen v Praze, ke vstupu dostaneš instrukce v sms a klíče jsou ve schránce u vstupu, v lepším případě přijde pronajímatel osobně. Zavolat není kam, nebo alespoň já tam žádný kontakt nevidím jen jsem to nahodil, aby bylo vidno, že není potřeba bydlet někde na palandách typu Klamovka a ještě se někam trmácet MHD.

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Ok, zamluvil jsem jej, zbytek bude jinde, ale také blízko DDM. Tam budu já pokud nás bude více, kvůli ceně.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak nějak jsem se podíval, jak mi jedou Jančurové a vidím to reálně. V Práglu před devátou a zpět po 17. hodině. Už mám jízdenky, dokud jsou skladem.
Doufám, že tam bude plodná diskuze ohledně OR. Deterio mi určitě přiveze upravené perony do Vranovic.... :)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Konečně nějaký vstup v tomto vlákně. Tady byl tak velký radiový klid, až jsem začal pochybovat, jestli se ta slezina vůbec koná. :)
A doufám, že většina lidí, kteří píší do vlákna "Potřebuji poradit" se osobně dostaví. Já jsem jeden z takových a i proto tam jedu. :)
Bude někdo cestovat Jančuraexpresem s příjezdem do Práglu 8:42 ? Budu ve voze 3.
A bude dobré datum, 22.2.2020. Třeba přinese štěstí.

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Tak te o vás, věcí co se zařízuji mimo nepotřebuji probírat zde. Jen začátek bude někde od 9, to se ještě dohodnu s DDMkem a upozorňuji, že v Praze to já dělám naposled a, že příští sraz bych chtěl dělat jinde, výhoda odpadá starost s noclehem, s pitím alkoholu a vlastně i restaurací. Co se určitě zhorší bude pro některé dojezd. Plusem bude cena.

poison

Pomocník strojvedoucího
Dobře ty Josko, aspoň se podíváme taky do jiných krajů a mravů, hlavní však je, aby tam měly pivo a ne jako onehdá na východě. :)

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
A v čem je Praha špatná? Sice jsem tam byl na slezině jen jednou, jen v sobotu a vloni. Ale nevím o ničem, co by mě tam vadilo. Pokud chce někdo něco jinak, než je nabídnuto Joskou, je tam dost možností si to individuálně přizpůsobit. Od vlastní svačiny, přes osobně preferovanou hospodu a pivo až po vlastní nocleh. To poslední jsem si třeba přizpůsobil já.
Kdyby to bylo někde v horní-dolní, kde je jediná hospoda s otevíračkou jen přes víkend a na pípě má pouze bakaláře, autobus tam s několika přestupy jezdí dvakrát denně, daly by se námitky pochopit. Sám pomáhám organizovat dva zájmové srazy a jedno školení na různých místech v republice. Takže vím, že zajistit víkendový program, stravu a nocleh pro 20 až 50 různě starých osob a s různými preferencemi není zrovna triviální záležitost. Ještě že všechny alespoň spojuje jedno - chtít se po roce navzájem setkat.

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Řekněme, že pronajmout si chalupu vyjde levněji a třeba pro Poisna, jaké pivo ji čisté na nás. Josef Praha už není zadarmo a za to si pronájmu chalupu a jsme tam od pátku do neděle a nemusíme nikam chodit.

KimiR

Signalista
Jak píše Joska.Co jsem tak nějak hledal,abych to upřesnil,byl to můj návrh.Když jsem viděl, že Joska prahu dělá naposledy,tak jsem začal projíždět chalupy.A po výpočtu vyjde chalupa na víkend cca kolem 8-10 tis.Tedy na osobu nějakých 400,- na víkend,s možností vlastního stravování, vlastního popíjení čehokoliv.Co se týká místa kde by to bylo.Někde okolí Náchoda v Královéhradeckém kraji.Kdo chodí na Olešnou, sám ví jaká tam je pohoda.Probere od simulátoru až po píčovin ala deterio . Odpočine, dobře nasytí nejen v pití,tak i po jídle.A to samé se dá udělat i na příští rok.Tedy pro vás 400,-/os/víkend se vším všudy.Sud piva se dá koupit, uvařit v místní kuchyni nějakou specialitu pro všechny.Kdo bude v Praze na slezině podám více info,kdo bude chtít.Lukáš

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
No jo, ale Náchod je trochu mimo. To už můžeme slezinu udělat v Hustopečích, když k nám budou zajíždět ta Pendolína :)
Já si myslím, že značka ideál je Praha, Brno, Ostrava, Bratislava. Tam jezdí vlaky ze všech stran. Zbytek je na auto.

Dan J.

Strojvedoucí
Čau chlapi, ta chylupa by byl SUPROVNÍ nápad. A pokud by byl i sníh, tak si vemu lyže, už dlouho jsem si nezlámal hnáty,:D

KimiR

Signalista
Tak počítejte se mnou,Letos vás vyjde Praha, něco za pronájem sálu v DDM na nějakých 400,- (nvm kolik),k tomu jídlo u topolů 300,- oběd i s večeří neli více(beru jen jídlo), ubytování dalších cca 500,- na osobu.Už jsme přes litr.A já nabízím cca 400,-/os/víkend , čím více by bylo lidí, tím cena půjde dolů,se vším na chalupě s vlastní pohodou.

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Zbyňku, pokud tam máš možnost pronájmu, klidně to uděláme tam, nikdo neříká, že to bude jen ve východních Čechách, každý rok to můžeme udělat jinde. Já vám prostě na Prahu kašlu, chalupa je pro mě jeden telefon a tím to pro mě konci. Praha je více zařizování. A já na to čas nemám. Vždy se budu snažit najít chalupu co nejblíže železnici, zbytek autem, vždy tam jedno auto bude, tak přestaň me být pohodlný.

Dan J.

Strojvedoucí
No, Joska, Kimir, Já to máme ve východních čechách u ruky... :) Ale je mně to jedno, do Bratislavy jsem taky dojel, i když po letech poprvé. :D

Nahoře