Pomocný pojezd

vaskovy_vlaky

Pokladník
Chtěl bych se zeptat, v reálu pokud je potřeba vyjet s dieslelektrickou lokomotivou ven z depa, nemusí se startovat dieslový motor, ale dá se vyjet na pomocný pojezd nebo jak se to jmenu, prostě TM jsou napájeny z baterií. Existuje nějaký zápis do eng souboru, který by tohle umožňoval v open rails?
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
To ten Open Rails poněkud přeceňuješ. On má problém simulovat pořádně některé základní věci, natož potom tohle. Kromě toho se musí celý eng definovat na jednu konkrétní trakci. Kombinace neumí. Viz např. řada 718
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Ok, tak je-li svářečka slangový výraz, potom je ten odborný svařovací agregát nebo svařovací zdroj. Ve spojitosti s pojížděním lokomotiv je zajímavé to druhé slovo. Tedy agregát nebo zdroj.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Jak jako na svářečku? To nechápu, moc těm slangům nebo co to je nerozumím
Nepsal jsem triodynka, protože to bys nepobíral už vůbec.

Jednoduše se mašina nafoukala z rozvodu vzduchu na hale, píchnul plus svářečky do zásuvky topení vlaku na Bobině, mínus na glajzu (nebo obráceně, na polarizaci nezáleží), podložilo se relátko pomocných pohonů 400 v řízení, sepnul stykač topení vlaku, zadal směr, kontrolerem se řídil proud v motorech a mašinka jela z haly na šibinu. Jak jednoduché.
 
Nahoře