GLOBAL

Rulda

Cestující
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli máte Global pro každou trať zvlášť ve složkách ve složce GLOBAL a nebo jinak. Já to musel mít Global trati 321 ve složce GLOBAL a Global trati BP a 310 atd. jsem měl vždy v složce té dané trati a chtěl bych se zeptat jestli bych mohl udělat ve složce GLOBAL třeba složku Global 321, Global BP atd. Jestli to vůbec jde?
 

dvacka

Průvodčí
Ahoj, v hlavním adresáři Microsoft Games/Train Simulator si vytvoříš Globaly pro všechny tratě zvlášť.
Např.: Mám tři tratě (310, BP a 321). Chci si zahrát trať 321, takže pro její Global ponechám originální název a ostatní dva Globaly přejmenuji na GlobalBP a Global310. Až si budu chtít zahrát třeba trať 310, tak používaný Global od tratě 321 si přejmenuji na Global321 a Global310 si přejmenuji na Global.
Ten stejný systém přejmenování složek použiješ i pro Routes.
Bohužel nejsem teď doma, abych ti ukázal svoji složku, ale mělo by to vypadat nějak takto:
9823-4574a8744a4e899896f55f6956e1ba11.jpg
 

Venny

Signalista
Pokud MSTS nepoužíváš, stačí si vytvořit složky pro tzv. "profily" (např. Profil-BP, Profil-321 a Profil-310) v nějaké libovolné složce MIMO adresář OpenRails. A do těchto profilů nacpeš odpovídající Global, odpovídající Routes (může jich být víc, protože používají stejný Global) a odpovídající Sound.
Nevýhoda je zde nutnost manipulace s adresářem Trains - ten pak musíš ručně přemístit do toho profilu, který budeš používat. Bohužel, zatím se nenašel nikdo, kdo by tuto záležitost nějakým způsobem ošetřil. Snad výhledově, jde o celkem významnou věc pro další vývoj OR...
V OpenRails potom v Nastavení najdeš kartu Obsah a provedeš jednoduchým způsobem vložení tzv. instalačních profilů, kde budeš zadávat jednotlivé profily podle toho, jak sis je v první fázi připravil (např. Profil-BP). Bohužel, jak bylo popsáno, napřed musíš do tohoto profilu (složky přesunout Trains.
Při hře se instalační profil vybírá, jak už jistě víš, v levém horním řádku spouštěcí obrazovky a požadovaná trať (když je jich víc) hned pod tím. Není nutné nic přejmenovávat. Bezpečné a spolehlivé.
"Jak prosté Watsone..."
 

Meda

Provozní technik
Zdravím,
osvědčilo se u mne, že adresáře GLOBAL a ROUTES přesouvám pomocí jednoduchého prográmku, vytvořeného jako x.bat, a to mezi adresářem, odkud bere OR data a mezi pomocnými adresáři. Ostatní potřebné adresáře (TRAINS,SOUND,TRACK_B) atd. mám trvale v hlavním adresáři OR, odkud se berou data. V pomocných adresářích je vždy uložen jen příslušný GLOBAL a ROUTES.
 

Venny

Signalista
Ale našel. ;) Např. bob57_cz a jeho DAFC
Tom Kanka: nevím, jakou verzi DAFC máš na mysli, ale ta, co jsem kdysi používal (03), skončila s Win7. O jiné nevim, bob ji neprezentoval. Pokud existuje, rád uvítám odkaz.
Spíš než použití nějakých pomocných aplikací bych uvítal funkci implementovanou přímo do OR.
 
Nahoře