Matěj B.
Cestující
Zdravím vás všechny. Mám takový dotaz ohledně zabezpečovače LS90 a LVZ. Kdykoliv v Open Rails CZ/SK řídím ČD Eso (362) nebo ČD Peršana (162) a dám si v nastavení možnost: "Odstavená lokomotiva (Lokomotivu je nutné oživit)", tak narazím na tenhle problém. Normálně vím, jak Eso či Peršana nahodit, ale když se snažím během procedury zapnout LS90 a ťuknu levým myšítkem na jeho spínač (napíše se mi "LS90 On/Off" do info panelu), tak ať hýbu myškou jakkoliv, vypínač se ani nehne a LS90 se ne a ne zapnout. Samozřejmě že jsem tohle fórum prohledal, ale nikde nepadla ani zmínka o tomto problému. Také jsem zkoušel kombinaci kláves "Ctrl + ." "Ctrl + ," ale ty nezabraly. Navíc od té doby, kdy vyšel diesel pack pro Open Rails CZ/SK, se potýkám se stejným problémem i u ČD Kocoura (742) s jeho LVZ. Zajímavé je, že u RJ Peršana a u ZSSK lokomotiv tento problém nemám. Tam MIREL nahodím bez problémů a nahazovací proceduru dokončím, ale u ČD lokomotiv, to je jako kdyby si z nás dělal vývojář dobrý den, a záměrně nám nahazovací proceduru u ČD lokomotiv znemožnil (Toto je pouze nadsázka! Rozhodně nechci vývojáře Open Rails CZ/SK nijak urazit!). Existuje vůbec nějaký způsob, jak donutit vypínač od LS90 se pohnout a tím LS90 zapnout? Lze toto také provést s LVZ u Kocoura?
Pár detailů, které vám mohou pomoct.
Pár detailů, které vám mohou pomoct.
- Eso a Peršana mám stažené z balíčku X6X z msts-rw.cz. Kocoura mám z Diesel packu taky odtamtud.
- Abych se tomuto problému vyhnul, tak nechávám možnost "Odstavená lokomotiva (Lokomotivu je nutné oživit)" vypnutou, když hodlám jet s ČD lokomotivou.
- Nejsem v Open Rails nováček. Jezdím v něm už od ledna 2022, ale na tomto fóru jsem nový.
- Většinou jezdím v Explore módu. Důvod je ten, že aktivity neumím udělat a návody na tomto fóru jsou pro mě španělská vesnice. Sice jsem párkrát zkusil pár vyrobených aktivit, ale většinou nefachaly správně nebo házely errory, a já nemám tušení, jak je fixnout.
- V době, kdy toto píšu, je moje verze Open Rails CZ/SK: 1.6.176. Nicméně vývojář je neuvěřitelně aktivní a vydává aktualizace denně (to teda klobouk dolů! Takové vypětí bych osobně nedal!) takže až tohle budete číst, tak už můžete mít jinou verzi.