Skiny Nicolas

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Hlavně při každém načtení MSTS ti kontroluje všechny soubory, než se nabootuje hra. O to déle to trvá. Pokud jedeš třeba BP, tak ten rozdíl poznáš. Zkus cvičně vyjmout všechny modely a nechat jen jeden nebo původní. MSTS načtené za 2 sekundy.

Předně se omlouvám, že to píšu takto veřejně, ale nejdou mi dát screeny do SZ. Následující řádky proto neber jako veřejné "hanění" Tvé práce, ale jako rady a tipy...
- Textura "B" se nedělá tak, že pouze přepíšeš název textury "A". Ač je většina Vectronů oboustraně shodná, tak jeden podstatný rozdíl tu je, a to
na střeše, kde na druhé straně jsou jinak větrací otvory:
- Dále je škoda, že nemáš výstražné trojúhelníčky na čelech. Pravda je, že já je na prvních dvou skinech taky nemám, protože to mapování není uplně šťastné, ale když člověk přijde jak na to, tak je fajn je tam mít... ;)
- Co ovšem bije do očí, a na co je potřeba si dát pozor, jsou tyto "nedodělky" hlavně na čelnících a dalších záludných místech:
- A nakonec je tu ta komprese (nekomprese) modelu... Ale k tomu ať se vyjáří tvůrci jako Icik, nebo Jindřich, jak moc to ovlivní FPS.
On je ten rozdíl znát už při načítání modelu např. do ShapeVieweru. Ono nejde jen o "pár MB navíc na disku"...
V prvom rade by som chcel poďakovať za "feedback" ak to tak môžem nazvať. Dlhšiu dobu som rozmýšľal či sa k tomu vyjadrím, nakoniec som si povedal že áno. V pôvodnej správe som nechal asi také najhlavnejšie body ku ktorým sa chcem vyjadriť a tiež niečo napísať na obhajobu.

Je mi jasné že niektorý tieto slová budú brať len ako vzduch, nebudem ich tu menovať. Každý nejak začínal, každý sa učil, nikto učený z neba nespadol, aj keď si to asi poniektorý myslia. Tie schodíky to beriem, nedával som na to pozor a nemám ešte také "oko" na tie chyby, samozrejme sa to budem čo v najbližšej dobe snažiť opraviť.

K tomu kopírovaniu textúr z A na B by som chcel niečo povedať, kto mal možnosť vidieť nejaké fotky od @DeadFish-a tak vie že sa snaží fotiť všetko čo sa dá, aj nedá. Čiže 2 bok, čelo a časť druhého čela ak tam stojí mašina. Až na jedného Vectrona t.j. RAILL 193.688 ten má iba jeden bok a je prekopírovaný na druhú stranu. Všetky ostatné Vectrony majú každý bok vlastný, niektoré aj každé čelo vlastné.

Ak si tu chceme niečo vyčítať tak by sme si asi mali najprv urobiť poriadky u seba, ak sa tu ideme rozprávať o kopírovaní bokov na druhý, tak ak k tomu niečo môžem povedať. Neberte to ako urážku, či výsmech, alebo že chcem niekoho ponížiť, sám som teraz v niekoho očiach klesol, čo chápem, pravidelne sa skinovaniu venujem od začiatku Augusta, prvé pokusy avšak boli skôr.
Aj to tak vyzerá, myslím že som sa o niečo posunul od začiatku. No aby som sa dostal späť k tomu kopírovaniu, tak si myslím že niektoré s tvojich Vectronov majú rovnaký bok. Jeden z novšie vydaných od teba, ELL 193.743 tak si myslím že to logo tam na originále nebolo. Môžem sa mýliť no príde mi to tak. Týmto ťa nijak osočiť nechcem, alebo niečo iné, len mi to príde zaujímavé. Do nováčika je to asi ľahšie, týmto zas nehovorím že sa nejak obraňujem tým že som začiatočník.

Tie filtre na boku strechy sú preto zlé, lebo ako základ som použil jednu textúru a neuvedomil som si že na každej strane to má rovnako. A tie schodíky, to som pokazil ako som len mohol, no absolútne som si to nevšimol. Týmto sa chcem všetkým ospravedlniť koho som sklamal, alebo nejak pohoršil. Dúfam že ďalším vydaním to bude lepšie.

Dodo

Signalista
Ak si tu chceme niečo vyčítať tak by sme si asi mali najprv urobiť poriadky u seba
Nepreháňaš to trošku? Lukyn ti to napísal v dobrom slova zmysle. A nejak mi príde z tvojej vety že sa ťa dotkla pravda ktorú ti dosť jemne napísal. Ako autor treba mať troška sebakritiky a zobrať si z toho ponaučenie nikto ti nechce zle. Nový skinari tí idú rýchlo rýchlo na kvantitu. Bohužiaľ narazíš na nás starších ktorý si dáme troška záležať. A áno ani moje skiny nie su tak kvalitné ako zas tých starších odomňa clčo sa venovali začiatkom MSTS. Ale vždy som si dal povedať a neuražal sa. Nevadí každý sme nejaký a časom popracuješ na tom my ti veríme. :)
Ja som ti to už spomínal dávnejšie keď si mi poslal prvý Skin ktorý som zavesil len s odretymi ušami. Tam namiesto toho aby si naozaj si dal povedať ako Simon a opravil tie chyby poriadne si sa zas urazil (tak ako aj teraz) a dal si si skiny inde ale to ti nevycitam ako ich autor máš plne právo si ich dat kde uznáš za vhodne. Len ide o to že radšej zverejním 100 skinov ako jeden poriadny. Áno Deadfish mal veľmi dobre fotky vždy o tom žiadna. Práve preto sa čudujem že si niektoré tie skiny tak odflákol a je to obrovská škoda.
Tiež ti to píšem v dobrom duchu a myslím že sa nájde viac ľudí čo mi dá za pravdu. Ale aj nie :) a ja to rešpektujem. Radšej popracuj prosím na kvalite nie na kvantite. Myslím si že CZ/SK komunita bola vždy na špičke modelov a skinov už za čias MSTS.

Lukyn-CZ

Průvodčí
Ahoj!

Bohužel jsi to vzal za špatný konec a recipročně začal hledat chyby u mě, což mě trochu mrzí.
Ale prozradím Ti malé tajemství, naprostá většina mých Vectronů je dělaná z fotek jen jednoho boku a čela, dva jsem dokonce fotil za jízdy, takže tady u sebe žádný "pořádek" dělat nemusím. Co se týče toho 193.743 PKP, tak tam jsem samozřejmě vycházel z již hotového skinu a jen dodělal logo PKP (plus pár dalších drobností). Dokonce to mám ve svém vlákně napsáno, že jde o aktualizaci již vydaného, takže opět u sebe "pořádek" dělat nemusím. Ono i v reálu tu mašinku nelakovali celou znova, ale jen dolepili polem s logem, takže nějak nechápu, co ti na tom přijde zajímavé.
Já chtěl jen upozornit na to, že je potřeba hlídat si ty odlišnosti, které textura "B" má oproti "A". Rozhodně sem Ti nechtěl nic vyčítat! I to "půjčování" textur bez dovolení jsem přešel mávnutím ruky. Jen jsem napsal, že slušnost je se zeptat. ;)

Máš pravdu v tom, že každý dělá chyby a žádný učený z nebe nespadl. Zrovna včera jsem posílal Dodovi opravu Vectrona, vydaného před rokem, kde jsem měl špatně označená stanoviště, čehož si všiml jeden bystrý uživatel (hnidopich jeden :D ) a na chybu upozornil.
A další díky němu na podobnou opravu čeká.
Jak už jsem psal, je dobré mít někoho, kdo ještě nevydaný skin "zkoukne" a na podobné chyby upozorní. A když i on chyby přehlédne, tak to máš alespoň na koho hodit! ;)

Jinak není namístě psát, že jsi tu v očích někoho klesl, nebo někoho pohoršil. Naopak, každý kdo chce něčím této komunitě přispět, tak zaslouží obdiv a poděkování.
Tady na fóru člověk většinou klesne akorát tím, co napíše a ne tím, co vytvoří... ;)

Věřím, že další tvé skiny už budou jen lepší a lepší!
Pokud do budoucna budeš potřebovat pomoct, či poradit, rád nabídnu pomocnou ruku.

Teyr

Začátečník
Jenom bych chtěl dodat další chyby, co jsou na zveřejněných skinech od Nikolase. S jeho chováním k ostatním skinařům bych se v jeho kůži zahrabal hluboko pod zem a tam zůstal.

K chybám:

163.042-5
  1. Použit špatný model peršinga (SK verze, dá se poznat podle stupačky pod náv. světly)
  2. Chyby v přechodech z boku kastle na bok kabiny
  3. Špatné světla (PL peršingy mají kvůli polským normám jiná poziční svělta)
  4. Na okrajích čela kabiny je zásah jiné textury do okrajů, které mají být bílé
KŽC M262.0124
  1. Zrcadlově otočené popisky (KŽC cedule, popisek na podvozku)
  2. Špatně naskinovaný přechodový můstek na čele vozu
  3. Divně zúžené číslo na čele vozu
Určitě je tam více skinů, které mají celkem velké chyby, které tu ještě nejsou. Opravdu je to škoda a navíc bych řekl, že si autor po sobě nekontroluje práci, kterou tu předvádí.

Přílohy

• image.jpg
    image.jpg
    19.5 KB · Zobrazeno: 0
  • image1.jpg
    image1.jpg
    20.7 KB · Zobrazeno: 0
  • image2.jpg
    image2.jpg
    24.6 KB · Zobrazeno: 0
  • image3.jpg
    image3.jpg
    74.4 KB · Zobrazeno: 0
  • image4.jpg
    image4.jpg
    96.9 KB · Zobrazeno: 0
  • image5.jpg
    image5.jpg
    38.4 KB · Zobrazeno: 0
  • image6.jpg
    image6.jpg
    28.1 KB · Zobrazeno: 0
  • image7.jpg
    image7.jpg
    51.9 KB · Zobrazeno: 0
  • image8.jpg
    image8.jpg
    33.2 KB · Zobrazeno: 0

DamoCZ

Začátečník
Každý nejak začínal, každý sa učil, nikto učený z neba nespadol, aj keď si to asi poniektorý myslia.
To je pravda pravdoucí, ale z toho co předvádíš za chování třeba na Discordu by dost lidí řeklo že nováček nejsi, když tam někdo shání textury, ty mu tam pošleš jako výsměch náhled fotek od DeadFishe jen abys ukázal že toho máš dost, a že máš něco co on mít nebude. Přijde ti tohle chování v pohodě?

Dan J.

Strojvedoucí
Já, když jsem vytvořil svůj první veřejný skin, tak jsem se klepal strachy, jestli mi jej vůbec mistr modelář schválí. Byly to vrakybrybáků a vozu Bai, model od p. Starého. Samozřejmĕ do MSTS a poplatné tehdejší dobĕ. Jsou i jako objekt v trati DVK. Než jsem jej odeslal, nejmíň 100× jsem jej ohlížel přímo ve volné jízdĕ, zda vše sedí. Třeba skin M131. Na model od Mirana mi autorem schválen bebyl a vůbec hsem se neurazil, naopak, vzal jsem si ksrdci výtky a pak udĕlal patra a ta schválená byla. To jen tak za sebe. Ano, nikdo učený z nebe nespadl. Ale chce to skin i zkontrolivat přímo v simulátoru a dotahovat drobné chybky. Jaki třeba ty kliky u M262, jak jsem psal výš. Ale to už bych se vracel k uzavřené záležitosti.

Aby to tu nezrelo prázdnotou a neaktivitou tak sem niečo pridám. Včera večer nám bol vydaný model ČSD E479.0 takisto prezývaná ako Hrbatá a aby sa do aktivít nemuseli pchať niekoľkokrát rovnaké mašiny tak som sa rozhodol že sa jednej v korporátnom nátere ČDC ujmem. Za fotky ďakujem @DeadFish-ovi Avšak model má tabuľky čo už je v štádiu nejakého provizórneho riešenia. Či to vyjde na svetlo sveta je otázka, teda ak po tomto všetkom je o niečo záujem z mojej dielne, pri tomto si už dám pozor na nedostatky a chyby...
SFCAN686.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, prosím tě, opravil jsi ty kliky u té KŽC M262.0124? Pomalu chystám vydání jedné velké aktivity a chtěl jsem ji zařadit.
Dan

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, prosím tě, ve vozech ČDC Laails 031, TSRE vidí všechny vozy pojmenované stějně (name). Nevím proč, v name to pojmenované je.
laails_name2.jpg

Sranda je, že ConBuilder je vidí správně. Takže, kde je problém netuším.

Nazdar, záujem je, hlavne o tú ZOSZV 740...
Keď už o nej hovoríme tak aspoň ukážem aktuálny stav, pomerne dlho bolo z mojej strany o nej ticho. Nechýba už veľa veci na dokončenie, podstate iba drobnosti, ako zladiť pruhy do jednej výšky aby to sedelo. To isté ešte s ODC 742.540, ak sa podarí tak myslím že v priebehu budúceho týždňa by mohli uzrieť svetlo sveta, avšak toto je len orientačné obdobie kedy by to mohlo byť. Môže to byť skôr alebo neskôr. SFCAN693.jpgSFCAN694.jpg

Ahoj, prosím tě, ve vozech ČDC Laails 031, TSRE vidí všechny vozy pojmenované stějně (name). Nevím proč, v name to pojmenované je.
To netuším ani ja, pomenovávanie nákladných vozov ide zatiaľ tak trochu mimo mňa. Ako to zobrazuje ConBuilder neviem, od začiatku používam len TSRE5. Tak neviem či to je problém TSRE5 alebo z mojej strany.

Nahoře