CZSK verze 1.7

Lazarus

Prudič
A zavřel si kohouty od průběžného potrubí? Tvoje poznámky mi připadají, jako když hraješ úplně jiný simulátor. :rolleyes:
No já nevím, ale kohouty od hadic a spřáhlo na sebe nemají žádný vliv přeci.
Každopádně, když se odvěsím, F9 a dvojklik, tak mám vše automaticky uzavřeno.
Objedu a najíždím na vozy a při najetí se jen dotknu nárazníky a to je vše. Žádneé svěšení spřáhlem se neprovede.
Ručně už vůbec ne. Žádné aktivní pole v okolí spřáhla jako např. RW nemám a v menu HV žádná možnost svěšení spřáhla není.
Po otevření řazení F9 je tam zobrazeno jen HV. Toť problém v ORCZ.

V OR žádný problém není.
Najedu, samo se to svěsí, inicializuji brzdy a mohu jet.
Pokud bych chtěl jet pro změnu realističtější simulátor, spustím např. RW.
Je mi jasné, že v OR či ORCZ je to zkrátka taková spíše pohádka s ježděním tzv. na šipky :D .
Ale i tak mě to svěšení v ORCZ trápí.

Lazarus

Prudič
Takže nevíš vůbec nic. Hm. Ani jak se rozvěšují a svěšují vozy. Snad se najde někdo trpělivý, kdo ti vše názorně vysvětlí a ukáže.
Teď nevím, jestli píšete o realitě nebo simulátoru :D
V Simulátoru F9, rozklik na spřáhlo a je vyvěšeno.
Kohouty uzavřeny. Tak to mám nastaveno já.
Bez vzduchu, tudíž vozy neujedou ani na spádu, takto to mám nastaveno já.
Ještě něco?

Martin S.

Cestující
Teď nevím, jestli píšete o realitě nebo simulátoru :D
V Simulátoru F9, rozklik na spřáhlo a je vyvěšeno.
Kohouty uzavřeny. Tak to mám nastaveno já.
Bez vzduchu, tudíž vozy neujedou ani na spádu, takto to mám nastaveno já.
Ještě něco?
Asi jo. Teď to ale, prosím, vnímej jako radu. ;) Vyzkoušel jsem to, co tvrdíš... A teda, nevím, nevím, ale kohout se mi nezavřel ani jeden. Dvojklik v ORCZ nefunguje - stačí ti jedno kliknutí a pak inicializace brzd, jestli si teda nechceš vyzkoušet lepší "vyobrazení reality". Pokud by sis ale chtěl trošku "pohrát", tak ORCZ, a snad i klasické OR (klasiku už nehraju, tak nevím, no... :) ), ti umožňuje rozpojovat hadice mnohem lépe. Já mám postup takový, že:

1) zabrzdím vlakovou na alespoň 4,5 baru
2) rozkliknu menu F9 pro loko
3) kliknu na "otevřít/zavřít zadní vzd. kohout" a pak totéž i na 1. voze za loko, akorát uzavřu přední a přidám k tomu ještě "spojit/rozpojit hadice hlavního potrubí" a občas taky ruční brzdu
4) až teď se dostávám k rozpojení spřáhla.

Pro spojení si pomůžu klávesou "••" (přehlasování) - spojení brzdových hadic a ruční brzdu taky povolím kombinací kláves - "Shift+ů".

Se spojením vozu s loko jsem žádnej problém nikdy neměl, schválně jsem to ale přece jen vyzkoušel před chvilkou na nejnovější verzi ORCZ s vyladěnou 162.053 a B249 548, rovněž s ORCZ laděním. A vše v pořádku.

Stále je pro tebe ORCZ "spíše pohádka s ježděním tzv. na šipky"? :)

Lazarus

Prudič
Asi jo. Teď to ale, prosím, vnímej jako radu. ;) Vyzkoušel jsem to, co tvrdíš... A teda, nevím, nevím, ale kohout se mi nezavřel ani jeden. Dvojklik v ORCZ nefunguje - stačí ti jedno kliknutí a pak inicializace brzd, jestli si teda nechceš vyzkoušet lepší "vyobrazení reality". Pokud by sis ale chtěl trošku "pohrát", tak ORCZ, a snad i klasické OR (klasiku už nehraju, tak nevím, no... :) ), ti umožňuje rozpojovat hadice mnohem lépe. Já mám postup takový, že:

1) zabrzdím vlakovou na alespoň 4,5 baru
2) rozkliknu menu F9 pro loko
3) kliknu na "otevřít/zavřít zadní vzd. kohout" a pak totéž i na 1. voze za loko, akorát uzavřu přední a přidám k tomu ještě "spojit/rozpojit hadice hlavního potrubí" a občas taky ruční brzdu
4) až teď se dostávám k rozpojení spřáhla.

Pro spojení si pomůžu klávesou "••" (přehlasování) - spojení brzdových hadic a ruční brzdu taky povolím kombinací kláves - "Shift+ů".

Se spojením vozu s loko jsem žádnej problém nikdy neměl, schválně jsem to ale přece jen vyzkoušel před chvilkou na nejnovější verzi ORCZ s vyladěnou 162.053 a B249 548, rovněž s ORCZ laděním. A vše v pořádku.

Stále je pro tebe ORCZ "spíše pohádka s ježděním tzv. na šipky"? :)
Tak opětovně to vyzkouším a dám vědět.
Děkuji za radu. Alespoň někdo je tu cajk :D
Ozvu sa

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Tak jak jsem psal v SZ, dávám sem video z přestupu v Přerově. Je zajímavé, že na videu to neudělalo, ale stává se mi, že po vypnutí tlačítka závěru tlačítkem "Shift+Insert" už nejde zpětně zapnout. Stalo se mi to fakt několikrát a asi na 10 pokus, což jsem točil video jsem z Přerova odjel.
Lokomotiva je vlastně AI trasa na niž hráč přestoupí. Musí se taky oživit kompresor, ale to není podstatné. Nechal jsem tam i tabulku brzd. A další věc, všimnu si 163 AI, která najede na vozy, ale ťuknutí nárazníků není slyšet. Další zajímavá věc a to předtím nebylo, je, že když vlezu do Bobiny a brzdy je v závěru, ukazuje měřák tlaku hodnotu 0, neboli čára ukazatele je spadlá úplně dolů.

Snad z toho něco vykoumáš a já jdu testovat aktivitu. Jo, to s tím nezapnutím závěru se mi vlastně už stalo v Bohumíně, když jsem testoval poprvé, ale přelezl jsem a vrátil se na stanoviště a najednou to šlo. Ještě si říkám, jestli nemá vliv vypnutí ORCZ a nahrání. Fakt netuším, ale vyřešit se tohle musí, neboť tohle je opravdu nestabilní. Připomínám nejde o rovnou nadefinovanou loko hráče, ale AI vlak a trasu hráče mám samozřejmě v nastavení AI v editoru aktivit MSTS při tvorbě AI path zatrženou.

Ps: Ještě jedna věc, nevím, proč "czetko" mi po přestupu hlásí, že dojde k poškození mašiny a odpočítává, je to strašně mystifikující. :)

Dan J.

Strojvedoucí
Tak a tady je ten BUG v plné parádě.
Bohumín odstavné odvěsím soupravu a vyjedu do šturcu. Tam musím přejít na 2. stanoviště a čekat na volno k dalšímu posunu, takže:
- Přímočinná do 0
- Průběžná do Max. Brzdný účinek
- Chci použít závěr a mačkám kl. "Shift+Insert" a níc, žádná reakce, klávesy vůbec nereagují, jako by ta zkratka nebyla.

Dan J.

Strojvedoucí
Tak vážení, zkusil jsem vše a příšel jsem na to, pokud se tohle stane, stisknout kl: "Shift+Podtržítko", tedy reset brzd a klávesa "Shift + Insert" začne fungovat.

Dan J.

Strojvedoucí
Tak a chystám se hláškovat a hned teď v testu jsem si vyzkoušel zprávu dovézt vlak na pozici. Proč, když dotáhnu vozy ne lokomotivou hráče, ale AI lokomotivou, do které jsem přestoupil a odvěsím soupravu, tak ORCZ nereaguje a zpráva se nezobrazí? Vozidla jsou ze soupravy hráže, jen je přetahuji AI mašinou. Tohle ale nevím, zda fungovalo v klasickém OR, tedy když to dotáhne AI loko.

dovezt vlak.jpg

Teď budu zkoušet poziční události a ty zabíral i AI vlak, když v něm sedí hráč, tak uvidím. :)

Dan J.

Strojvedoucí
K té tabulce dovézt vlak, ještě kouknu, jestlibjim AI mašina nezmění čísla vozů, jiný důvod nevidím.

Dan J.

Strojvedoucí
Tak ne, číslování je stejné.
dovezt vlak2.jpg
Takže ono mu ORCZ fakt vadí, že jsem to dovez na tu kolej s AI loko. :(

Icik

Vlakvedoucí
Tak a tady je ten BUG v plné parádě.
Bohumín odstavné odvěsím soupravu a vyjedu do šturcu. Tam musím přejít na 2. stanoviště a čekat na volno k dalšímu posunu, takže:
- Přímočinná do 0
- Průběžná do Max. Brzdný účinek
- Chci použít závěr a mačkám kl. "Shift+Insert" a níc, žádná reakce, klávesy vůbec nereagují, jako by ta zkratka nebyla.

Už jsem to opravil v kódu. Chyba se projevila při načtení hry, kdy nebyla iniciována správně jedna proměnná.

Icik

Vlakvedoucí
Proč, když dotáhnu vozy ne lokomotivou hráče, ale AI lokomotivou, do které jsem přestoupil a odvěsím soupravu, tak ORCZ nereaguje a zpráva se nezobrazí?
Trasa a události v ní bude svázána s konkrétním HV a to je zřejmě neměnné po celou dobu simulace. Takže, pokud jedeš s původně AI loko, platí pro tebe jeho cesta. Aspoň si to myslím a dává mi to logiku.

Dan J.

Strojvedoucí
Jj, tam si nejsem jistý, musel by jiný aktivitář říct, jestli to fungovalo. Klasizké poziční hlášky bral i AI, pkkud jsi v něm seděl. Uvidím. A aby toho nebylo málo v aktividě budou dvě varianty přebírání vlaku v Přerově.

Dan J.

Strojvedoucí
Čau.
Tak všechno je super, jen jedna věc mně fakt štve, když loadnu na trati, tak mi okamžitě práskně u 130 ochrana. Já vím, že před uložením stačí sjet z výkonu, ale člověk občas zapomene.

Nahoře