CZSK verze 1.7

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já jsem doufal, že to odstraní i ty blikající fleky na peronech, ale to bude asi problém modelu. Z dálky jsou pohledem z mašiny až do černa. A přitom je to nejlepší model stavebnice peronů. Fototextur povrchu si nevšímat, testoval jsem nově komprimované 1024, aby šla vydat aktualizace.
Ale jinak při překročení traťové rychlosti mi práskne rychlobrzda i ve volné jízdě. A ještě udělá v jednom voze bačkory. :) Tohle mám vypnuté a bylo to i u 1.7, jenomže v nastavení tato volba už není. Právě volná jízda je od toho aby se projíždělo co nejrychleji. Test z Bad Schandau až do Litoměřice horní nádraží, je to přece jen dálka.
0703DolniZleb.JPG
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Zbyňku tohle je spíš o nastavení kvality stínování a nastavení grafické karty (vyhlazování hran + anisotropní filtrování).
 

duuso

Pomocník strojvedoucího
Milí uživatelé OR CZ/SK, jen vás chci informovat o velice důležitém update 1.7.315, který řeší nepříjemné blikání textur jako světla, kolejivo, textury budov a další spojené s přechodem na 64-bit verzi.
Super počin, veľké díky. Pri tejto príležitosti by som sa spýtal...pri štarte mi už pekných pár dní vyhodí túto hlášku, aktualizáciu samozrejme nestiahne a po odkliknutí sa hra normálne spustí. Vďaka za rady vopred.Schránka01.jpg
 

mmouka

Hradlař
Dane, nemáš pravdu. Smazat celé OR není potřeba. Stačí vždy smazat ten konkrétní soubor a to jak .tmp tak Pending pak zavřít a znovu spustit a ORko si šáhne znovu na aktualizaci a v pořádku si ji stáhne.
 

duuso

Pomocník strojvedoucího
Takže ako písal mmouka...horeuvedené dva súbory som zmazal, zapol hru, dal aktualizovať, stiahlo patch 1.7.315 a ide to v pohode, díky ešte raz.
 

Dodo

Signalista
Ahojte.
Dnes vyšla aktualizácia Balíčkov pre X6X a Vectron.
Pri X6X boli upravené niektoré animácie v kabínach. Pre ZSSK 362 som doplnil animované stierače, do niektorých som doplnil chýbajúce animácie tlačidiel a prepínačov a podobne. Boli upravené zvuky na nerovnostiach. Tu je nutné mať zapnuté vibrácie minimálne na úrovni 2.. Viac info v Changelogu.
Pri Vectrone bola upravená kabína kde boli pridané bočné pohľady tak ako by ste sa dívali z kamier. Bohužiaľ bočný pohľad z CAB2D nevidí model a preto si v kamere neuvidíte bok mašiny. Časom sa to upraví.
Ďalej boli upravené zvuky pre TM a doplnené zvuky na nerovnostiach. Tu je nutné mať zapnuté vibrácie minimálne na úrovni 2. Tak isto viac info v Changelogu.

update-x6x-xc64.jpg
Vectron-cam.jpg
 

mikulda

Průvodčí
Správce
Bohužiaľ bočný pohľad z CAB2D nevidí model a preto si v kamere neuvidíte bok mašiny. Časom sa to upraví.
Pro začátek by stačilo pootočit kameru tak, aby tam souprava jen tak tak nebyla vidět.
V reálu taky každá kamera míří jinam, jak se jim to povede na dílně natočit.
 

Jares

Začátečník
Ahoj, nainstaloval jsem aktualizovaný balík Vectronů a po výběru některého z nich se při spuštění OpenRails objeví tato hláška. Nevíte, kde by mohl být problém ?

Výstřižek.JPG
 

Lazarus

Prudič
Zdravíčko.
Mám dotaz: jak se svěšuje v ORCZ 1.7? v nastavení jsem o tom nenašel ani zmínku.
Rozvěsit umím. F9 a dvojklik na spřáhlo.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Rozvěsit umím. F9 a dvojklik na spřáhlo.
Neumíš, nejsi v MSTS:
1. Zavřít kohouty
2. Rozpojit hadice
3. Zatáhnout u vozů ruční brzdy (1. a poslední vůz)
Pak až tato funkce co popisuješ.

Přípojíš se tak, že najedeš na vozy, šroubovka se ti svěsí sama, pak musíš spojit hadice, otevřít kohouty, povolit brzdy u vozů a popřípadě vozy odvzdušnit.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Neumíš, nejsi v MSTS:
Dane, ale já to tak také dělám. F9 a klik na spřáhlo a následně Shift a podtržítko. Po najetí to samé. Protože kdo by se s tím babral. Zavírat kohouty je hrozně nepřehledné. Protože jakmile objedeš soupravu je vše naruby a už nevíš, kde ti to letí ven. Takto jsem jednou stál půl hodiny, než jsem dal vzduch dohromady. Pokud chcete aktivovat podobné hračky, tak to musí být jednoznačné a ne tápat jestli jsem správně.

Vždyť v reálu je zavření kohoutů a rozpojení hadic otázkou 10 vteřin. Ne, mnohem rychleji. Na raz zavřu oba kohouty mezi vozy a na dva hadice rozpojím a na tři je zavěsím, aby neplandaly do pražců a na čtyři vyvěsím šroubovku na pět zavěsím na háček, aby také neplandala do pražců a na šest vylezu z kolejí. :) Dělával jsem to hodně často. V této hře to ale hledáš celé minuty.
A když objíždíš soupravu, tak žádné kliky neutahuješ. Jen odfoukneš trochu vzduchu z potrubí, aby ti to neujelo. Klika se utahuje když vlak někam odstavuješ na dlouhou dobu.
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
To je inak dosť otravné, keď nabehnem na 20 vozovú súpravu, ktorá je síce zvesená, ale na každom voze musím spájať hadice a otvárať kohúty. V reále sa taká súprava ťažko hľadá, možno niekde na spádovisku pred spúšťaním z hrbu :)
 
Nahoře