vláčkař Jenda
Pokladník
Tak ale to musím dát panu Šemorovi vskutku za pravdu. Trať 321 mě například fakt potěšila, protože byla občas jakýmsi zmodernizovaným "protějškem" ke trati BP - tedy je fakt super mít možnost si zajezdit postaru i ponovu. Nicméně vozový park skutečně chybí, ještě bych přidal nové InterJety a například Push-Pully na Ostrava - Frenštát pod Radhoštěm. A když tu máme takové hezké tratě postaru, tak třeba za zmodernizované tratě Olomouc - Uničov - Šumperk, Pardubice - HK - Jaroměř, Kolín - HB - Brno bych byl fakt rád. Nebo třeba propojení ValMezu s Púchovem (a rekonstukce ValMez - Teplice nad Bečvou) či rekonstrukce Brno - Nesovice, a vůbec zbytek Vláry až do Bzence.Já vím, tady na fóru je to spíš samý příznivec historie. Zamračenky, brejlovci, hektory, čmeláci nebo max už staré X6X či plecháče. Ale že by někdo vymodeloval Inter Panter nebo ty naše nové vlaky Moravia, či konečně originální Pendolíno. Nebo co jezdí na lokálkách nových motorových vlaků. Jenom Lukyn-CZ potěšil s Vectrony. Děkujeme. A svézt se s nimi 200 na rychlíku do Budějic, to musí být zážitek.
Nicméně trať, která mi v Openrails chybí asi nejvíc je modernizovaná Plzeň - Cheb. To by byla naprostá pecka. Je to krásná trať s řadou prvenství a koneckonců Plzeň i Cheb už máme.
Nebo například Jihlavu s Veselím nad Lužnicí a Rožmberky by mohly jezdit v plné parádě.Ale zase se nabízí možnost propojit v tomto separovaném projektu i České Budějovice s Plzní...
Na jednu stranu trochu chápu příznivce historie, koneckonců taky si rád nějakou tu starší soupravičku dám, nicméně s tímhle naprostým opovržením modernizovanými tratěmi, novostavbami a snad i prací autora Trati 321 se v žádném případě nemohu ztotožnit, ba naopak. Když si tyto tratě člověk projíždí, je to jako takový čerstvý vánek, člověka to osvěží, nové stanice, návěstidla i svršek jen svítí a se zvýšenými traťovými rychlostmi to nabere svým způsobem i na zábavě.Koridorová podoba tratě na Plzeň už je v projektu 321, pořád rovinka, betonové zástěny, nuda v simulátoru, nuda na vlaku... Obávám se, že to samé je s Vectronem, moc rád ho nejezdím. Není divu, že jsou tady příznivci historie, když ten duch železnice jak jsme ho znali z dřívějška, je vystřídán sterilitou mrtvých stanic, bílými stěnami kupé, suchým vzduchem z klimatizace a betonem PHS.![]()