Jak rozjet elektrickou lokomotivu

Dan J.

Strojvedoucí
Psal jsem to i do vlákna ORCZ. Dnes mi na 130 práskla ochrana (moji vinou), ale mašinu už jsem nenahodil a musel jsem resetovat ORCZ do posl. uložené pozice.

Dodo

Signalista
Jinými slovy chci říci, že každá lokomotiva, která kdy byla stvořena pro MSTS, si zaslouží naladit do OR
To je tiež veľmi pekné a však zabúdate veľa z Vás že v OR CZ/SK robíme hlavne to čo nás baví a nie na želanie. Druhá vec sú materiály, ak chcete 460tku tak treba nafotiť kabínu so všetkými animáciami tak isto určite nahrať nové zvuky a potom veci ako dokumentáciu TCH a podobne.... Tak ako tu veľa ľudí chcelo ČD 150/151 a jediný Zbynďa ju naozaj dal nafotiť. Takže ktokoľvek z Vás má možnosť priložiť ruku k dielu a prispieť a až potom si môžete dovoliť hockto povedať čo by ste chceli mať naladené v OR :) Inak dovtedy pôjdeme podľa toho na čo máme momentálne fotky a podobne. Takže ak nebudú tie veci o ktorých píšem vyššie so 460 nech sa neráta určite. :)

KJ_Ross

Pokladník
Rossi, Rossi. Ty budeš hodně mladý. Chce to trochu nostalgie. Já jsem Ústečák a navíc odchovanec depa( dnes SOKV Ústí n. L.), teda už dlouho je tomu, ale na 460 jsem taky ještě dělával. Jedna z těch spolehlivějších mašin jezdí dodnes. Tebe typuji na pana TYRYSTORA. Ano, Peršingy jsou super, ale nebýt právě Pánů Elektroniků z Ústeckého depa, tak dnes by po těchto mašinách neštěkl ani pes. Taky proto mají tu přezdívku, nikdy se nevědělo, kdy to bouchne.
Jinými slovy chci říci, že každá lokomotiva, která kdy byla stvořena pro MSTS, si zaslouží naladit do OR. Můj prvně špatřený model české předlohy byl Banán ř. 150 a i Peršing ř. 163 od Starého (mimochodem děkuji za všechny), hlavně už tenkrát dělal fototextury, tak ty modely vypadaly úžasně a jak tak vzpomínám, byla to jedna z mála věcí, která mě dostala k MSTS.
Zbytek omáčky je tak na Slezinu.
Nic ve zlém Rossi.
Jak to proboha souvisí s mým věkem? Bavili jsme se spolu před 15 lety na ICQ, když si stavěl trať 090 a představ si, že ohledně věku jsi úplně ale úplně mimo. Ale k věci. Já jsem ti napsal, ať jdeš jezdit s něčím, co je nalazeno přímo od vývojářů a jako příklad jsem zvolil x6x. Můžeš si vzít třeba brejle nebo 742, to je úplně jedno. Ty sis o tomhle projektu zjistil co? Že si přišel rozvávat moudra o tom, že 460 zlobí. Nejprve sis o tom měl něco zjistit, pak se ptát a pak dělat závěry a ne opačně. Aby ti to fungovalo, je potřeba si to vozidlo naladit a tečka. 460 nemá ladění ani kabinu pro ORCZ a nikdo ti funkčnost nezaručí. Buď rád za to, co je a že Open Rails CZ/SK tu hru pozvedl zas do jiných výšin. Pokud se ti to nelíbí, že je toho málo, tak můžeš třeba začít ladit a rovnou se i pustit do kabiny, když TY jsi ten Ústečák z bývalého DKV Ústí, protože zcela jistě tam nebudeš mít problém sehnat fotky pro kabinu k 460, když tam ještě byly. To souvisí s dalším bodem a tou je nostalgie. 460kou jsem se něco najezdil v 90. letech i po miléniu po obou březích Labe. Rodiče mají chatu v kopci v Malých Žernosekách a řeknu ti, ten pohled na obě tratě rozdělující Labe z vrchu, kdy ECčka tahali DB 180, 121ky byly celé zelené se žlutým pruhem atd., to mám nostalgie až až. Dokonce jsem byl u toho, když poslední konvoj 460ek mířil do Bohumína v roce 2007. Nezlob se na mě, ale poměřování pinďourů, kdo je služebně starší nebo kdo dřív ochutnal modely od pana Miloše či si stahoval obsah ze stránek Filipa Havla, to opravdu nemá smysl. Nejsme v 3.B. Nic ve zlém Tygy.

Tygy

Pokladník
Jak to proboha souvisí s mým věkem? Bavili jsme se spolu před 15 lety na ICQ, když si stavěl trať 090 a představ si, že ohledně věku jsi úplně ale úplně mimo. Ale k věci. Já jsem ti napsal, ať jdeš jezdit s něčím, co je nalazeno přímo od vývojářů a jako příklad jsem zvolil x6x. Můžeš si vzít třeba brejle nebo 742, to je úplně jedno. Ty sis o tomhle projektu zjistil co? Že si přišel rozvávat moudra o tom, že 460 zlobí. Nejprve sis o tom měl něco zjistit, pak se ptát a pak dělat závěry a ne opačně. Aby ti to fungovalo, je potřeba si to vozidlo naladit a tečka. 460 nemá ladění ani kabinu pro ORCZ a nikdo ti funkčnost nezaručí. Buď rád za to, co je a že Open Rails CZ/SK tu hru pozvedl zas do jiných výšin. Pokud se ti to nelíbí, že je toho málo, tak můžeš třeba začít ladit a rovnou se i pustit do kabiny, když TY jsi ten Ústečák z bývalého DKV Ústí, protože zcela jistě tam nebudeš mít problém sehnat fotky pro kabinu k 460, když tam ještě byly. To souvisí s dalším bodem a tou je nostalgie. 460kou jsem se něco najezdil v 90. letech i po miléniu po obou březích Labe. Rodiče mají chatu v kopci v Malých Žernosekách a řeknu ti, ten poh4led na obě tratě rozdělující Labe z vrchu, kdy ECčka tahali DB 180, 121ky byly celé zelené se žlutým pruhem atd., to mám nostalgie až až. Dokonce jsem byl u toho, když poslední konvoj 460ek mířil do Bohumína v roce 2007. Nezlob se na mě, ale poměřování pinďourů, kdo je služebně starší nebo kdo dřív ochutnal modely od pana Miloše či si stahoval obsah ze stránek Filipa Havla, to opravdu nemá smysl. Nejsme v 3.B. Nic ve zlém Tygy.
Dobře tyyyyy........ Konečne trochu vzrůša v debatě. To je jasný, jsi mladej skoto jak já.
Zkusím si s tím pohrát. Kabina asi nebude problém. Jezdí ještěcpořád, tak i kdyby, někoho z Ostravska zmákneme.
Těch mašin je dost k ladění.

martin novy

Pokladník
Ahoj,možná to sem nepatří,ale jak znovu nahodit 363 po zásahu podpětové ochrany do provozniho stavu?Díky

Nahoře