Zaes 343.2

Jakub H.

Cestující
Hezký večer,
chtěl bych vám představit můj aktuální projekt.

Jedná se o model vozu Zaes 343.2, intervalu 7984, 7986, 7987. Vždy mi ve hře chyběl nějaký lepší model tohoto vozu, což mě mrzelo, jelikož jsem tyto vozy měl téměř furt na očích a oblíbil jsem si je. Proto jsem se po několika letech hraní a aktuálně i pár hodinách strávených měřením vozu a učením v blenderu odhodlal k činu.

Samozřejmě, na samém konci čeká i zveřejnění, nicméně zatím to sem dávám spíš jako pojistku k tomu, abych v případě ztráty chuti měl důvod k tomu na vozu pokračovat.

Přílohy

• Zaes.jpg
    Zaes.jpg
    189.9 KB · Zobrazeno: 0

Jakub H.

Cestující
Dva měsíce utekly jak voda a byť jsem za ně téměř minimálně pohnul se svými projekty, tak Zaes se modelově přiblížil k finále. Chybí dodělat na oko partie pod rámem a může začít část, na kterou se těším nejvíce - mapování. Ještě chybí pár drobností, jenž ale vymodeluji až po namapování.

Když se zadaří, tak třeba na Vánoce... Ale nechci nic slibovat, znám se.

A takto nakonec, existuje nějaký kontakt, na kterém by bylo možné zastihnout Kanka?
Narovinu zmiňuji, že jsem použil jeho podvozky, jelikož mi přijde zbytečné je modelovat znovu, když již dobrý model existuje, tak bych se s ním rád domluvil.

Přílohy

• Zaes.jpg
    Zaes.jpg
    191.9 KB · Zobrazeno: 0

Jakub H.

Cestující
Nechci s tím zde spamovat, nicméně zkusil jsem tedy kotel upravit, je to lepší?. Přijde mi zbytečné ho dělat ještě hladší, nicméně návrhy na úpravy jsou vítány, ostatně mnoho zkušeností nemám.

Přílohy

• kotel2.jpg
    kotel2.jpg
    219.8 KB · Zobrazeno: 0

TSrepaints

Začátečník
Vysmoothovaná by bola dobrá aj tá prvá. Len ten prechod čelo bok nemal dobre. Bol ostrý a nepomohlo by mu ani smooth.

Venny

Signalista
Pánové - naše rodná, bohatá česká řeč nám nabízí krásné obraty. Např. "vyhlazování, uhlazený" nebo chce-li kdo jinak - hladký, jemný...
Nestálo by za to používat spíše tyto výrazy oproti strašlivému "vysmoothovaný"?
Zkuste popřemýšlet. ;)

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Pánové - naše rodná, bohatá česká řeč nám nabízí krásné obraty. Např. "vyhlazování, uhlazený" nebo chce-li kdo jinak - hladký, jemný...
Nestálo by za to používat spíše tyto výrazy oproti strašlivému "vysmoothovaný"?
Zkuste popřemýšlet. ;)
Má pravdu předsedo! Apropo - hubu vlhčíš a nebo hydratuješ? Posnídáš obiloviny nebo cereálie? :cool:

Jakub H.

Cestující
Tak jsem to teda "vysmoothoval" a krom toho udělal i další "progress", tak snad je co "lajkovat". :D
Ale ne, teď vážně. Už je to v relativně koukatelné podobě co se textur týče, podvozky jsou zatím nataženy v textuře od easu. Tak zde menší ukázka, nevyretušované plochy ignorujte.

Přemýšlel jsem, zda nakonec neudělat i mřížkovanou výplň schodků 3D namísto vyalfované textury, zajímalo by mě, co si o to myslíte?

Přílohy

• barvičky.jpg
    barvičky.jpg
    214.4 KB · Zobrazeno: 0

TSrepaints

Začátečník
20000 trojuholníkov je viac než dosť. Vzhľadom na to, že osobné vozne som kedysi dával aj s vnútorným zariadením do 18000. Ak ku tomu dáš ešte aj modelované mriežky tak sa ti grafický motor hry poďakuje.

Je to v poriadku Venny?

KJ_Ross

Pokladník
Jo máš to opravdu pěkný. Pokud se ti chce, můžeš udělat dvě verze. LQ a HQ jako to dělali Maďaři pro svoje modely do Transport Fever 2, který je 1000x náročnější než celý OR. Ti nakonec od LQ upustili a ke svým modelům psali poznámku, že kdo na to nemá grafiku, tak ať se na to jen kouká ve Workshopu. Za mě, udělej to takový, co OR snese.

Pawlik

Průvodčí
Nádherná práce. Osobně bych preferoval nemodelovat přílišné detaily jako je rošt stupačky. Vem v úvahu, jak stroze vypadá Kankův podvozek a po vysmoothování a natažení textur je to zcela bezchybné. Navíc pravidelný 3D vzor (rošt) způsobuje aliasing ve hře a to není vůbec pěkné, lepší je použít texturu s alfa kanálem a mírně nepravidelným vzorem. Typicky na madla bohatě stačí vysmoothovaný šestihran. Ten smooth a textura udělají více práce, než 1000 polygonů navíc.

Jakub H.

Cestující
V první řadě díky všem, takové ohlasy neskutečně dodávají motivaci. Celkem se mi zamlouvá ta možnost udělat dvě verze modelu, jedna jednodušší a druhá více detailní. Nicméně od začátku to dělám s tím, že nechci, aby byl model extra náročný a sám jsem si říkal a myslel na to, jak by to vypadalo např. v ucelené soupravě atp. Jen jsem docela detailista, ted u toho modelaření je to znát vice, než u skinování. Počítal jsem s tím, že to udělám alfovanou texturou, ale zjišťuji, že by to vypadalo divně. Možná se spíše pokusím udělat nějaký kompromis mezi oběmi možnostmi a případně ubrat někde jinde.

Nahoře