Pepa z Nuslí
Průvodčí
Trať BP stanice Chotoviny je totálně bez napětí. Zastavil jsem tam s osobákem a nemohl se rozjet.
Asi ano, protože není ani v trk zvoleno napětí tratě. Takže OR CZ/SK bere výchozí 25 kV.No, on tam asi stavitel nepočítal, že někdo bude jezdit ten krátký úsek, jako hráč pod proudem.90% tratě je neelektrifikovaný.
Ano, ona je tam sice dlouhá stahovačka, ale až tak dlouhá, že to shazuje HV už před vjezdem a nahodit mašinu lze až někde na odjezdu, tak dlouhá zase není.Jak jsem teď zjistil, tak na BP jsou celé Chotoviny bez elektřiny.
Tato stahovačka jako jediná na trati Praha - Pardubice byla trvalá. Tedy tam se muselo stahovat vždy. Ale jak to mají pendolína a Vectrony nebo Taurusy, to nevím. Ale ty myslím nestahují, musí jen sjet z výkonu a vypnout pomocné pohony. Vypnout proud. Tedy myslím. Opravte mne.Stahovačka za Roztoklaty, směr Úvaly, potmě, práskně ochrana.
U Běchovic platila podmínečná stahovačka pouze pro jízdu po správné koleji. Při jízdě po "nulté" koleji se muselo stahovat vždy z obou směrů.Tato stahovačka jako jediná na trati Praha - Pardubice byla trvalá.