Seznam stahovaček s potřebou opravy umístění v CZSK

Venny

Průvodčí
Zdravím. Na trati Valmez - Ostrava drobátko řádili elektrikáři a obě cílové stanice napojili na měnírnu 25kV. Včetně celého úseku O.-hl.n. - O.-Kun.
Sice jde o nepodstatné úseky, ovšem pořádek musí být, že... ;)

Dan J.

Strojvedoucí
No, on tam asi stavitel nepočítal, že někdo bude jezdit ten krátký úsek, jako hráč pod proudem. :) 90% tratě je neelektrifikovaný.

Icik

Pomocník strojvedoucího
No, on tam asi stavitel nepočítal, že někdo bude jezdit ten krátký úsek, jako hráč pod proudem. :) 90% tratě je neelektrifikovaný.
Asi ano, protože není ani v trk zvoleno napětí tratě. Takže OR CZ/SK bere výchozí 25 kV.

Venny

Průvodčí
Do třetice všeho dobrého a zlého: na trati 321 ve směru Břeclav - Kúty přechází trakce neočekávaně z obvyklých 25 kV na 15 kV. Situace trvá až do Kútů. Děje se zhruba v místech podle obrázku, před mostem pravděpodobně přes Moravu. Lépe se to určit nedá.

Přílohy

• RunActivity 2024-11-07 19-44-42.jpg
    RunActivity 2024-11-07 19-44-42.jpg
    835.6 KB · Zobrazeno: 0

ML636

Signalista
Dva podněty pro trať 221/223 v BP:

1.) Stahovačka v prostoru odbočky Záběhlice shazuje HV už při jízdě cca v úrovni "Lanového mostu" (před odbočkou) ve směru Hostivař.

2.) Stahovačka Chotoviny shazuje ještě před vjezdem do Chotovin ve směru Tábor.

Děkuji za prověření a opravu. :cool:

ML636

Signalista
Jak jsem teď zjistil, tak na BP jsou celé Chotoviny bez elektřiny.
Ano, ona je tam sice dlouhá stahovačka, ale až tak dlouhá, že to shazuje HV už před vjezdem a nahodit mašinu lze až někde na odjezdu, tak dlouhá zase není.:D

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Stahovačka za Roztoklaty, směr Úvaly, potmě, práskně ochrana.
Tato stahovačka jako jediná na trati Praha - Pardubice byla trvalá. Tedy tam se muselo stahovat vždy. Ale jak to mají pendolína a Vectrony nebo Taurusy, to nevím. Ale ty myslím nestahují, musí jen sjet z výkonu a vypnout pomocné pohony. Vypnout proud. Tedy myslím. Opravte mne.

Ale i tak. Podmíněné stahovačky mají animovaný model, který střídavě svítí - nesvítí. Nešlo by to udělat nějak jinak? Tedy aby stahovačku rozsvěcelo něco jiného. Například v aktivitě rozjíždějící se vlak proti. Anebo nějaký náhodný faktor, ale který by byl synchro s ochranou na lokomotivě, což animovaný objekt není. Protože také mi vadí, když stahovačka nesvítí a vypadne ochrana.

zbynda

Provozní technik
V Roztoklatech byla dlouhé roky šachovnice, čili vypni trakční odběr. Cca. 2 roky zpět nahrazeno podmíněnou světelnou stahovačkou. Ten samý případ je na Balabence směrem od Hlavního

Dan J.

Strojvedoucí
Ano, ale Zbyněk tam šachovnici nemá, ta je na trati 321. Takže je tam model obyč stahovačky, která nesvítí. Takže varianta b) dát tam šachovnici. Já vím, že to tam práskne a počítám s tím, ale když někdo pojede aktivitu, tak se vlastně nic neděje. Sešuntuje, kl.: "O" a frčí dál... :)

MERIDIAN

Pokladník
Tato stahovačka jako jediná na trati Praha - Pardubice byla trvalá.
U Běchovic platila podmínečná stahovačka pouze pro jízdu po správné koleji. Při jízdě po "nulté" koleji se muselo stahovat vždy z obou směrů.
Pro jízdy po nesprávných kolejích se tato návěstidla neosazovala a byly tam stahovačky trvalé.

ML636

Signalista
To je pravda. Takhle to bývalo na více místech, světelná stahovačka ve "správné" a trvalá v "nesprávné". Nevím, zda potom s banalizací těch úseků nebyly světelné stahovačky pro všechny koleje, myslím, že jo. Teď nevím, pamatuju si tam ty šachovnice (na 321 jsou) a čučím jak jetel, že vrátili ze šachovnic zpět ty podmíněné, dle mého krok zpět, ale podmínky si to asi žádají. :rolleyes: Co vím, v Praze a okolí ještě donedávna byla dost tragická situace s měnírnami a celkově napájením. Ale Rostoklaty už jsou pochopitelně jiný případ.

ML636

Signalista
Trať BP: 1.) Nepamatuju si, možná už zaznělo, na odbočce Parník práská zhasnutá světelná stahovačka, ale úsek je i mimo ohraničení návěstmi směr Dlouhá Třebová. Totéž se opakuje u měnírny za Ústím nad Orlicí - zhaslá stahovačka práskne.

2.) Mohu prosím připomenout ty beznapěťové Chotoviny? Mám to tam nějaké šíblé, jednou to nějak projelo dobře, pak to zase vyrazilo... Tak nevím zda se tam ještě nic neopravovalo, nebo ano a mám znova přemazat aktualizační záložky z OR. :rolleyes: Kdyžtak se omlouvám za duplicitu, jestli je to chyba u mě, což se jednou stalo.

Luky

Hradlař
Zdravím Vás, předem říkám, že nevím, zda je to tak správně či nikoliv, ale raději se zeptám. V trati BP přibližně 500 metrů za zastávkou Praha Strašnice směr Praha Hostivař mi zasáhne podpěťová ochrana viz. obrázek. Na obrázku jsem kvůli přesnosti zastavil v místě, kde se uvedená věc děje. Pokud je to tak správně, v pořádku, pokud ne, tak poprosím o opravu, nevšiml jsem si, že by v tomto místě byla "stahovačka". Děkuji.
1.jpeg

Krm

Začátečník
Včera trať Střekov - Lysá nad Labem. Proměné stahovacky Hoštka, Mělnik, Stará Boleslav a Lysá nad Labem. Všechny nesvítili a všechny mě při průjezdu shodili hlavní vypinač a zasahla podpěťová ochrana.

Nahoře