CZSK verze 1.9

Acatus

Provozní technik
A nejsem si jistý, jestli se to zde už někdy neřešilo, ale našla by se prosím ochota kouknout na možnost, aby šla pomalá jízda zadávat přes výměny, příp. celé zhlaví?

Dan J.

Strojvedoucí
A nejsem si jistý, jestli se to zde už někdy neřešilo, ale našla by se prosím ochota kouknout na možnost, aby šla pomalá jízda zadávat přes výměny, příp. celé zhlaví?
Ahoj. Dovolím si odpověď. On už základ simu umí PM jen v jednom oddílu od výhybky k výhybce, je to stejné, jak s označením perónu, kde to taky přes výměnu nelze. A po peripetiích se zásahem do AI, bych byl v těhle věcech opatrný a ono stejně, pomalou nenasadíš přes výhybky ani v editoru aktivit pro MSTS a pokud by jsi tak učinil ručo v ACT. souboru, mám obavu, že by šel editor okamžitě k zemi.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
@Icik tak zatím vše funguje perfektně až...
1. Už několikrát mi ORCZ spadnul, když jsem otevřel tabulku paxů a chtěl jsem posunout seznam na konec, jakmile jsem ťuknul myší na táhlo dolů pád:
pad ORCZ pod F5.jpg

2. Předtím mi to ORCZ zabral, teď mi nechce zabrat perón:
peron.jpgperon2.jpgperon3.jpg

Icik

Pomocník strojvedoucího
Prosím o odpověď - fungovalo otevírání dveří AI provozu na TT scénářích ještě před posledním update z dneška? (prosím nelhat a smyšlenky taky nechat mimo)

Icik

Pomocník strojvedoucího
V update jsem uvolnil pokročilou funkci pro simulaci věrnějšího zpomalování vlaků AI. (Nedám si pokoj! :))

Potřeboval bych prosím otestovat chování AI při zpomalování, jestli se nevyskytují nějaké anomálie.

Dan J.

Strojvedoucí
Já ti nevím, ty sleduješ za jízdy AI vlak, jak zpomaluje? Já ti nevím, jestli má cenu dráždit hada bosou nohou. :) Doteď se AI choval tak, že aspoň +/- dodržoval jř. myslím skutečný, když jsem dělal aktivity a třeba jel na blok za Panterem na oaosbáku a kontroloval příjezdy a odjezdy aička a srovnával je se skutečným jř. Ve volné jízdě to nikdo stejně neocení a v nádražích vidíš vlak přijíždět a odjíždět. Fakt nevím. Nechi vypadat pesimisticky, ale z tohodle nemám nikdy dobrý pocit. :)

Dan J.

Strojvedoucí
Musí hlavně sedět časy jako doposud, jinak je to v prčicích a műžeš opravdu jen koukat na AI. Pokus se rozdrbou současné časy, rozdrbou se aktivity i tvorba, poněvač to zatím sedělo se skutečným jř a po 1. úpravě s odřenýma ušima, takže tohle jediné je pro tvorbu alfa a omega. Když děláme dopravu AI, jedem dle sešiťáku a tak simulijem i křižování ve stanicích.

Icik

Pomocník strojvedoucího
V tom případě to musí sedět. Skutečný vlak také nezastavuje o zeď. Není tam nic jiného, než co dělají vlaky ve skutečnosti.

Dan J.

Strojvedoucí
V tom případě to musí sedět. Skutečný vlak také nezastavuje o zeď. Není tam nic jiného, než co dělají vlaky ve skutečnosti.
Jasně, s tím souhlasím. Pokud to sedne časově není problém, prostě u těhle změn je vždy o hubu, co to vyvede bokem. Však víš sám, co bylo za peripetie.

WLK

Začátečník
Vlaky v nejnovější verzi .219 v režimu jízdního řádu se začaly chovat velmi podivně. Při překonávání i toho nejmenšího stoupání kola prokluzují a vlak sjíždí dolů jako po ledu. Někdy se zastaví na stanicích a zůstanou tam uvězněné, ani kola se nepohnou.

Dan J.

Strojvedoucí
Z těhle situací mám právě obavy, pak se začne opravovat a už to nikcy nebude tak spolehlivé... Navíc fakt nemám náladu furt projíždět tunu aktivit, třeba RJ z Prahy do Košic, kvůli AÍ, který se jen mihne kolem mého vlaku. Tohle je opravdu si myslím fakt zbytečný pich do něčeho, co může rozdrbat úplně vše co se aktivit, ale i TT týká. Nic ve zlém, jen můj názor. A že by AI zastavovla jako do zdi, mi fakt nepřijde. Navíc nemám ani náladu v aktivitě testovat každý jednotlivý AI, jestli se nechová podivně, třeba v Os PHA - Bohumín je jich kolem 900, tohle takové prověřování, je práce na půl roku. A jezdit neustále dokola 10 aktivit a nevydat nic nového mi taky chuti do tvorby nedává.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Vlaky v nejnovější verzi lítají do nebe a přitom zpívají písničky Bohouše Matouše. Co s tím?

Nahoře