Aktivity pre OR od MV

dvacka

Průvodčí
To nevím a dík za upřesnění. Nicméně, já zůstávám u AI tras a consistů. Pro mne i tvorbu jednoduchší. I při práci.
Souhlasím, mám to stejně. LC pouze jako souprava, na kterou chci najet, jinak všechny ostatní odstavené soupravy jako traffic.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Souhlasím, mám to stejně. LC pouze jako souprava, na kterou chci najet, jinak všechny ostatní odstavené soupravy jako traffic.
Tady nejde o to, kdo má pravdu a kdo ne. Já jen říkám, že loosecon nezatěžuje nijak výrazně HW a tady Milan ve své aktivitě RJ 1020 nastavil hernímu zážitku vyšší laťku a s loosecony nic neohrozil. Aspoň tedy pro mne, protože číst hlášky mě tak nebaví jako když to slyším z rádia na živo.

Kdo ještě nezkusil, tak to prubněte. Opravdu ta jízda je pro mne zážitek. ;)

PS: Dane a dvacko, neberte to jako nějakou zradu nebo něco podobného. Já jsem s MSTS už také dlouho a tohle se mi zkrátka líbí a konečně mě jízda neuspává. :)

Dan J.

Strojvedoucí
Ano, nemá, ale prostě když tvoříš v AE MSTS, je s tímhle komplikace a jinak ty stanice, jak jsem psal. Co se týká aktivity, bohužel nikdo z poskytovatelů web prostoru, nesouhlasí s takovou dardou dat, abych mohl používat v každé aktivitě to co mám ve své aktivitě RJ a nyní i v nové od autora. Už kdysi jsem proto požadoval, zda by ORCZ mohl číst i MP3.

Icik

Pomocník strojvedoucího
zda by ORCZ mohl číst i MP3.
A jak to máme udělat? Zkrátka to Dane nejde. Možná se objeví někdo, kdo převezme iniciativu a implementuje další potřebné věci. Ale do té doby nee.
S tím místem trochu kecáš. Kort v dnešní době TB úložišť. Ale je doba AIčková. Na Elvasu například jeden tvoří modely 3D z 2D obrázků pomocí AI. Možná by šlo v budoucnu nějak AI využít na modulaci hlasu a namluvení hlášek.

Dan J.

Strojvedoucí
Já netvrdím, že to po vás chci, znovu, ano vím a kdysi jsi mi to vysvětloval. Jen prostě vydávám na poskytnutém prostoru a proto nemohu zaplácat web jen WAVy.

dvacka

Průvodčí
Dane a dvacko, neberte to jako nějakou zradu nebo něco podobného. Já jsem s MSTS už také dlouho a tohle se mi zkrátka líbí a konečně mě jízda neuspává. :)
Ano, to že má aktivita obsažené zvukové nahrávky je fajn a je to posun vpřed. U Danové aktivity RJ jsem si nahrávky užíval a bylo to příjemné doplnění děje.
Nedovedu si ale představit, že vytvořím aktivitu z Prahy do Ostravy a stále mi v počáteční stanici budou stát soupravy, i když jsem už urazil několik km.
Ať si každý tvůrce tvoří tak, jak mu to nejvíce vyhovuje, nejdůležitější však je, aby aktivita každému fungovala. :)

W302

Další identita
Ale je doba AIčková. Na Elvasu například jeden tvoří modely 3D z 2D obrázků pomocí AI. Možná by šlo v budoucnu nějak AI využít na modulaci hlasu a namluvení hlášek.
Ano! Také jsem zkusil zadat umělé inteligenci, aby mi vytvořila 3D model. Pro začátek jsem zkusil pendolíno :D Dodal jsem fotky, rozměry, popisy a sdělil mi, že to bude trvat přibližně 14 dní, tak uvidíme. Já přes umělou inteligenci upravuji kabiny. Je to rychlé a takřka bez práce.

MilanV

Začátečník
Mam este dve akt. v ktorych su loosecon. 7820/49704 fakt peckove akt. ,, dalsia ktoru idem teraz robit nebude mat ziaden. skusim to urobit ako tfc , len je to omnoho viac pracné , časovo. pri vlaku ktory ide 350km ,uvidim, skusim nejaky kompromis. hlasenia a nahravky chcem aby boli vzdy , tabulky ma nebavia :D

Icik

Pomocník strojvedoucího
Mam este dve akt. v ktorych su loosecon. 7820/49704 fakt peckove akt. ,, dalsia ktoru idem teraz robit nebude mat ziaden. skusim to urobit ako tfc , len je to omnoho viac pracné , časovo. pri vlaku ktory ide 350km ,uvidim, skusim nejaky kompromis. hlasenia a nahravky chcem aby boli vzdy , tabulky ma nebavia :D
Tvé řešení je funkční. Nemusíš dělat nic, co nepřinese přidanou hodnotu. Však si nikdo nestěžoval, že by mu to padalo na loosecony.

Dan J.

Strojvedoucí
On je oroblém spíš pro nás tvůrce v AE MSTS. Veditoru se špatně LC otvírají, nebo vlastně ani nedají otevřít třeba s DDS texturou. Pokud funguje oboje, je to jedno. Kdysi LC zatěžovaly comp. Teď prý ne. Já tvořím tedy, jak jsem psal. Nevím, zda jde spustit OR, když máš otevřený TSRE AE. U AE MSTS to lze a když osazuji vozy ve stanicích, ta to dělám takto:
Otevřu editor aktivit a udělám si jakoby novou aktivitu s krátkou trasou hráče. Otevřu AI dopravu z aktivity, co dělám, zadám čas miniaktivity na dobu, kdy jsem ve stanici a dělám vozy, pro kontrolu pak vždy spustím ORa koukám, zda sedí pozice u ramp a podobně. Taksamo dělám AI posuny, příjezdy a odjezdy AI vlakú a vše dotahuji. Pak otevřu hlavní aktivitu a přeuložín a je to tam. Trasu hráče v pracovní miniaktivitě a časy dělám tam kde zrovna potřebuji, až je aktivita komplet.

Nahoře