Sekání hry při plné grafice

Pařič

Cestující
Zdravím všechny. MSTS hraji už dlouho, ale odpověď na moji otázku jsem nikde nenašel. Trápí mě už dlouho a dnes mi to nedalo se zeptat. Momentálně hraju trať 321, ale stejný problém mám i u BP. Problémem je sekání hry při plných detailech. Pokud snížím vše na maximum a u trati 321 nechám pouze textury oblohy, tak hra běží, až na velké stanice, celkem plynule. Ale detaily jsou opravdu hrozné. Bohužel za plynulost a hratelnost hry to stojí. Pročetl jsem všemožná vlákna... Obecné rady jako je destatero znám zpaměti a vše vč. parametru 512 mám nastaveno. Virtuální paměť jsem také zvýšil, v nastavení aktualizované grafické karty mám daný taky plný výkon a stejně nepoznám rozdíl, zkrátka, když si chci užít hru s detaily, mám smůlu. Je to jedna velká sekaná. Mam notebook v podstatě nový. Není to žádné dělo, ale myslím si, že by to stačit mělo - Acer Aspire E15, 4 GB Ram, Intel Core i5-5200U, grafika NVIDIA GeForce 940M s 2GB VRAM a OP win10.

Jsem už fakt zoufalý, zkouším vše možné, ale už na to nemám sil. 8 hodin zkouším a 10 min hraju. Děkuji za jakýkoliv typ, který by mohl pomoct k plynulosti.

Nic s tím neuděláš, seká se to všem, někomu méně, někomu více a hlavně u trati 321. Buď si ubereš detaily na nějaký zlatý střed a překousneš to, nebo holt hrát přestaneš. Třetí možností je přejít na OR, pokud tedy se svou sestavou v tomto programu Trať 321 rozběhneš. Pokud ne zbývají první dvě možnosti.

Dobře díky za reakci, toho jsem se bál. Resp. na youtube jsem viděl tolik videí z 321čky, který jedou na plný detaily prakticky bez sekačky... Tak jsem si říkal, že to přece není možný, že mně na plnej detail hra nejede...

Nerozumím...
První co bych udělal jest:
1. Stáhnul poslední nestabilní verzi
2. Rozbalil a složku nakopíroval třeba na C
3. Spustil a nastavil cestu k MSTS
4. Jistě máš v trati 321 nějakou aktivitu, zkus ji v OR spustit na rozlišení z MSTS 1920x1080
Pokud se podaří máš částečně vyhráno. Pak tě čeká další cesta.
Pokud se nespustí jsi na tom se sestavou stejně jako většina nás ostatních.

Tak to byla rychlost... Musím říct, že to je něco neskutečného. Instalace primitivní a rozdíl v hratelnosti... No to je prostě labůžo, ani jeden sek. Díky za popíchnutí k OR, tím pro mě hra dostala úplně jinou úroveň.

Tak jsi jeden z vyvolených. Dále doporučuji, pokud máš Trainset BP, navštívit Alcaponeho stránky a stáhnout všechny tři balíky TBP 12 s úpravami pro OR, jistě se ti to bude hodit.

Ahoj MSTS je zavisla hra na jadre jedneho procesoru nie na grafike. Na msts nepotrebujes.nabuchanu masinu s grafikou za 700€ staci mu vykonnejsi procesor s peknym taktom na jedno jadro a msts bezi lepsie. Najlepsie procesory na msts boli intel jtore poskytovali lepsi takt na jedno jadro. To je to.co.msts potreboval. Inak ako radia pomali zacat chystat na prechod.na open rail ktory vyuzije tvoje hw.

Ale fuj tu chválite ten nedorobok, na ktorí nie sú ani tvorcovia ani hráči....Že sa nehanbíte...Teraz si zvykne na 60 fps a stane sa závislí na paskvile, čo každou aktualizáciou terorizuje užívateľa......

Se vší úctou k zkušenějším (dem) .. může mi někdo vysvětlit, co je na OR tak špatného? Vždyť já poprvé v životě hraju na plné detaily a jedu bez jediného seknutí, jediného pádu u větších stanic atd. Dnes jsem třeba odjel Portáše z Valmezu až do Prahy bez jediného ukládání a to pro mě bylo dřív něco nepochopitelného... Jen mě dost zarazilo u 361002ky, že mě hra z nějakého důvodu nechtěla pustit na vyšší rychlost než je 120 km/h. Prokluzem kol to nebylo. A druhá věc... brždění... To je kategorie sama pro sebe.. poloha nastaveno se zde chová jako brzda a nechat konstantní tlak v brzdě je věc nemožná...

Ano, olajkoval jsem to proto, že jsem se tomuto příspěvku zasmál. Jak jsem psal již několikrát, lajkuji to, co se mi líbí, co mě zaujme nebo u čeho se zasměji.
Jinak OR je zřejmě krásná věc. Věřím, že to bude dobrá náhrada za MSTS, který již na moderních sestavách není tolik kompatibilní a funkční jako dřív, samočinně spadne, zamrzne a OR ho aspoň tímto způsobem zachrání na další roky, takže bude stále co hrát.
Ale jako student nemám tolik peněz k vylepšení PC na takovou úroveň, aby mi OR fungovalo i na velkých projektech, jako je Trať 321 nebo BP. Menší projekty rozjedu tak tak, ale u velkých projektů se mi seká i volná jízda.
Proto stále zůstávám u MSTS, jelikož kromě záseků ve větších stanicích mi jinde po trati jede naplno při největším rozlišení.
Pokud existují nějaké finty, jak OR nastavit pro velké projekty, rozhodně se tomu rád na slezině přiučím :)

@Pařič
K jízdám v OR je potřeba mít i upravená vozidla pro OR hlavně v soupravě hráče. Co a jak ti jistě napíše Dan, tvrdý zastánce OR a TrainSimbijec. :-)

Já mám PC už nějakých 8 let starý
Intel Core i52500 CPU@3,30GHz, 4,0GB RAM, AMD Radeon HD 6800Series
a funguje mi 321 v OR vcelku v pohodě.

Najväčší problém OR sú trate s msts......Veci s msts tomuto projektu škodia najviac. Chcelo by to postaviť trať priamo pre OR s možnosťami ktoré OR dovoľuje.....To že je to kompatibilné neznamená že tvorcovia plánovali donekonečna ťahať veci s msts. To by potom nevyvíjali router editor a všetok softvér na okolo potrebný pre stavbu nových vecí....Hlavne nové textúry terénu, novú vegetaciu nové objekty......Tie čo tvoril Roman do Rw by sa aj hodili.....Je to síce pekné že máme kde jazdiť vďaka msts tratiam, ale obmedzujeme sa zbytočne na minimálnej úrovni ktorú or ponúka.

Ano, olajkoval jsem to proto, že jsem se tomuto příspěvku zasmál.
Ahoj Dvacko, to bylo myšleno s humorem, proto tam ty smajlíky a Dem, který tvoří pro OR to taky asi vážně nemyslel. :-)
Co a jak ti jistě napíše Dan, tvrdý zastánce OR a TrainSimbijec.
Ahoj Poison, zajímavý výraz, no, já MSTS v žádném případě nachci ubíjet... :-)
1. díky MSTS jsem se naučil dělat aktivity.
2. díky MSTS se mi splnilo to, že jsem mohl usednout do lokomotivy a zajet si tratě v naši zemi.
3. díky MSTS jsem poznal spoustu fajn lidí, se stejným koníčkem, vlaky.
MSTS jsem jen pověsil na hřebík, díky tomu, že mne už fakt vytáčely velice časté pády simu, které se pod novým systémem přibližovaly "předbinové" době. Jen tak pro zajímavost, chtěl jsem nedávno dokončit už skoro hotovou aktivitu s poschoďákem Přerov - Bohumín (obrázky mám ve vlákně aktivit pro MSTS) a v Přerově to ještě MSTS ustál, to tom mám docela dardu traffic, ale ke konci aktivity před Ostravou mi to padlo kvůli míjejícím se vlakům asi 5x a pak jsem to zase vypnul a dodělávám 6 hodinovou aktivitu pro OR, která mi nespadla ani jednou. Takže uznej, že se není čemu divit, sedět u AE několik týdnů a pak si ani nezajet aktivitu bez toho aniž bych furt loadoval, mne prostě přestalo bavit.

Dem má pravdu. Našel by se nějaký tvůrce tratí, který by byl ochoten zkusit něco nového? Stačil by malý kousek trati, cca deset patnáct km, jednokolejka na obou koncích s malým nádražím, zkusit nově vytvořit textury povrchu, kolejiva, novou vegetaci ... Tak, aby se na to prostě dalo koukat i dnes. (Jsem ochoten spolupracovat při tvorbě objektů jako jsou různé drážní či nedrážní budovy.) Objeví se někdo? Nově zpracovaných vozidel je dost, ale okolní prostředí to bohužel sráží o level níž :(

Dane však to bylo opět myšleno ze srandy, pro mne je OR zatím jen v testech na menších projektech, ale i tam mám někdy potíže s funkčností takže jsem musel více studovat a proto tu od samýho začátku sypu svá začátečnická OR moudra, která jistě splnila to co požadoval uživatel v prvním příspěvku. Pokud se mi podaří Praha budeme mít spolu a s Joskou řeč. ;-)

Back
Nahoře