Common.inc

okoun

Provozní technik
Zdravím, z nějakého záhadného důvodu na stránce http://modely-msts.cz/ , nejde stáhnout "spoločný archív" v sekci OR. Je to jen chybka u mě, nebo to někdo záměrně odstranil? Děkuji za odpovědi.

Však já na ni klikal a vyhodilo mi to chybu 404, že soubor na této adrese nebyl nalezen. Každopádně děkuji. :)

Dobrý den, mám prosbu, včera jsem si chtěl zahrát aktivitu s REsem 363-503, které má novou kabinu a soubor, kde již využívá COMMON.INC, jenže mi hlásí, že se nedaří najít hráčovu lokomotivu. Podotýkám, že jsem všechno stáhnul, jak má.

@Pepa z Nuslí ale REso 363 503 nieje ladené cez Include. Na modely-msts.cz nájdeš k stiahnutiu klasický Eng pre OR. Samozrejme jeden zápis include v ňom je a to sú svetlá, ktoré sú súčasťou include Ladenie pre rad 162/163/362/363/263

@Pepa z Nuslí ale REso 363 503 nieje ladené cez Include. Na modely-msts.cz nájdeš k stiahnutiu klasický Eng pre OR. Samozrejme jeden zápis include v ňom je a to sú svetlá, ktoré sú súčasťou include Ladenie pre rad 162/163/362/363/263
Není to jediná vypuštěná verze ladění. Jako vzorová pro ARR to include obsahuje a zrovna světla tam nejsou.
Schránka 01.jpg

hlásí, že se nedaří najít hráčovu lokomotivu
Překontrolovat hráčův soubor *.con není nic složitého a opravit v něm správný adresář s umístěním souboru.eng není také nic těžkého.

hlásí, že se nedaří najít hráčovu lokomotivu
Také se ještě podívej na rozbalení archivu X6X, pokud jej máš z výše uvedené stránky. Hoši tam totiž neumí (opakovaně, předchozí archiv byl stejně špatný) balit adresářovou strukturu:
\X6X.rar\Trains\Trains\Trainset\common.inc\X6X\
OR pak vozidlo s chybějícími základními parametry vyřadí z databáze a prohlásí jej za nenalezeno.

Není to jediná vypuštěná verze ladění. Jako vzorová pro ARR to include obsahuje a zrovna světla tam nejsou.
Bob lenže eng ladený pre ARR verziu ti nepôjde ako má v klasickej alebo MG verzii OR. Tento eng ide mimo modely-msts.cz
Na modely-msts.cz je eng pre klasické OR s include pre svetlá, ktoré nájdeš práve v tom common.inc. (Tú cestu po rozbalení som už nahlásil nech opraví)

Jediné common.inc v tom engu je :
Kód:
comment (** Nastavenie svetiel**)
Include     ("../common.inc/X6X/svetlaCZ3.inc")

Keďže REso je zatiaľ len jediný skin, nieje ladený eng cez Include. Zatiaľ.

Mám pro něj nastavení pro OR na webu vzd-or.eu už od loňského srpna. Tehdy ještě bez LED světel a tedy použití include. Protože tou dobou u vás pro něj nastavení pro OR nebylo a já nemohl vědět, zda někdy bude. To se teď změnilo. Z toho důvodu se mě nechce moc do propagace, ale když už tu padlo, že jiné nastavení pro OR není, ozvat jsem se musel.

Já už mezitím u sebe 363.5 upravil na "pravé" LED. Loko má navíc novou vlastní kabinu. Takže je to jen otázka aktualizace toho balíčku. Já jen nechci klukům slovenským podkopávat jejich snahu o vlastní ladění ORTS (nemluvě o tom, že s některými přímo spolupracuji a sdílíme některá řešení). Neztotožňuji se pouze s nastavení děleným do include souborů. Laikovi dá dost práce stáhnutý model správně umístit do svého trainsetu s funkčním propojením na kabinu a zvuky. A ještě by si měl komplikovat život nějakými include soubory. Zapomíná se na skutečnost, že ORTS už nepotřebuje mít tratě a trainset na konkrétním místě a u vozidel bazíruje pouze na dvou konkrétních názvech složek: TRAINSET a OPENRAILS, ostatní je mu putna pokud je správně nalinkováno. Sám jsem nachystán vrátit i ta LED světla. Když už ne do .eng souboru, tak alespoň do složky s modelem a ostatním. Mládež totiž souborové struktuře PC a NTB vůbec nerozumí. A chtít po ní ruční opravu cest v situaci, kdy mají ORTS instalován ve složce STAŽENÉ je bezpředmětné. (Viděl jsem na vlastní oči, když jsem byl požádán o pomoc prostřednictvím TeamViewer).

Neviem no ci by som to zrovna takto povedal Jozef, všetko dať všetkým uplne pod nos na zlatom podnose a potom to tu tak vyzera. Od začiatku ako som začínal s MSTS som si musel upravovať cesty k zvukom alebo kabinam. Neni to nič, co bežný užívateľ nezvládne. A ak to niekomu robi problém, návodov je tu až až či už na YouTube alebo tu na Fóre.
To ani není naše vlastné ladenie, ale určite to uľahčí mnoho prepisovania. Lepšie prepísať 1 súbor include ako 50 eng súborov. Aby som upresnil tak TCH sú od autora pashi a vela veci je prebratych od Igora Hnízda v tom Engu. Od teba sú svetla.
Ak ma niekto problém s Include ved nech si nechá klasicky eng nikomu to nenútime. Kto chce si zvykne, kto nie tak si bude prepisovat každú zmenu v XY engoch. Už bez tak že to include zverejnili, tak to stačí len rozbaliť a nakopírovať do Trainsetu.
Uvediem príklad. Dáš von vyladenu ČD 130. Co mysliš, koľkí si ostatne 130tky naladia? Z 10 ľudí možno 2. Lebo to nebudú mať na zlatom podnose. To len ako príklad som uviedol.
Už to len zhrniem. Niekomu vyhovuje include, iným klasicky eng....každý ma na výber.

Ale jo. Já tak reaguji na nejčastější dotazy a prosby diskutérů označených "začátečník". Nejde mě, nefunguje mě, padá mě. A když se potom rozebere co, jak a proč, výsledkem je špatně odkazovaný model, kabina, zvuky, světla atp.

Bob lenže eng ladený pre ARR verziu ti nepôjde ako má v klasickej alebo MG verzii OR.
Představ si, že zrovna ten mi funguje ve verzích ARR, MG i U. Problémy nastavení mají naopak ladění z vaší dílny s nereálnými hodnotami. To ale šotouši, kterým stačí, že to nějak jede, nepoznají. Například taková TripleValveRatio( 2.33 ) a BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 3.5bar ) je totální unreal. Z jaké fantazie to ten Igor vysává? Správné hodnoty mají být 2.53 a 3.8bar. Taktéž všude zvorané nastavení BSE hodnotou TrainBrakesControllerFullServicePressureDrop ( 1.5bar ). A takových minel je tam plno, co si ručně musím opravovat na správné hodnoty. Bohužel stejné chyby jsou pak zavlečeny odtud modelářům do RW, kteří je bezmyšlenkovitě neznale opisují.

Back
Nahoře