Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Nikdo není povinen mít na počítači 20 různých prohlížečů, které někdo hodnotí jako méně či více chytřejší / zdařilejší. To se týče i jiného software. A i kdyby měl ten někdo možná pravdu, podává ji obvykle takovým způsobem, že své okolí znechutí a urazí.
Možná se pletu, ale jsem toho názoru, že provozované webové stránky by měly být dostupné pokud možno co největšímu počtu potencionálních návštěvníků s různými prohlížeči. FF i GCh patří mezi nejrozšířenější nástroje pro procházení se po webech, s tím už nikdo nic nenadělá, to říkají statistické údaje. Pokud tyto prohlížeče nefungují, měla by to být starost správce stránek, aby sjednal nápravu - pokud mu jde o přístupnost.
To je asi tak vše ohledně webů a používaných prohlížečů.

Nikdo není povinen mít na počítači 20 různých prohlížečů, které někdo hodnotí jako méně či více chytřejší / zdařilejší. To se týče i jiného software. A i kdyby měl ten někdo možná pravdu, podává ji obvykle takovým způsobem, že své okolí znechutí a urazí.
Možná se pletu, ale jsem toho názoru, že provozované webové stránky by měly být dostupné pokud možno co největšímu počtu potencionálních návštěvníků s různými prohlížeči. FF i GCh patří mezi nejrozšířenější nástroje pro procházení se po webech, s tím už nikdo nic nenadělá, to říkají statistické údaje. Pokud tyto prohlížeče nefungují, měla by to být starost správce stránek, aby sjednal nápravu - pokud mu jde o přístupnost.
To je asi tak vše ohledně webů a používaných prohlížečů.
A přitom stačí tak málo - aby Pikku (respt. provozovatel hostingu domény msts.cz - p.Starý) zahrnul na webhostingu do SSL certifikátu ( Let's encrypt ) jak variantu domény pikku.msts.cz, tak i www.pikku.msts.cz - toť vše a není potřeba řešit chytrý či hloupý prohlížeč a celá tato diskuse může jít do kopru ..... na druhou stranu je pravda, že pokud použiju doménu III.řádu jinou než je www, tak už se k tomu další www necpe.

Možná se pletu, ale jsem toho názoru, že provozované webové stránky by měly být dostupné pokud možno co největšímu počtu potencionálních návštěvníků s různými prohlížeči.
Samozřemě se pleteš, protože to není o dodržení nějakých norem W3C apod. tvůrcem stránek, ale o nastaveném zabezpečení konkrétního prohlížeče. Stránky jsou dostupné pro všechny, neobsahují žádný zákaz přístupu. Před 20 roky byla nemyslitelná webová stránka bez www, s mezerami a delším počtem znaků a dalšími omezeními. Bylo jen http a žádné https. Dnes je tohle vše již dávno překonané, vývoj jde stále kupředu.
A i kdyby měl ten někdo možná pravdu, podává ji obvykle takovým způsobem, že své okolí znechutí a urazí.
To je ale jen tvůj soukromý mindrák. Já nic takové nenapsal, co by ukazovalo na tvoji osobní omezenost.

Ahoj Bobe, Venny se neplete - opravdu je dneska potřeba dělat weby, které jsou použitelné a čitelné pro většinu běžně používaných prohlížečů, zařízení a operačních systémů - a to i pro několik verzí dozadu.

Dneska, pokud bych klientovi řekl, že mu postavím web, který pojede jen na Edge a nepojede na Chrome nebo na Safari a na mobilních zařízeních s dalšími variantami prohlížečů, a ještě bude "optimalizovaný" jen na určité rozlišení, tak se mi vysměje...

A to, jak si někdo nastaví prohlížeč jako uživatel, tak je fakt, který žádný tvůrce webu nemá šanci ovlivnit...

A to, jak si někdo nastaví prohlížeč jako uživatel, tak je fakt, který žádný tvůrce webu nemá šanci ovlivnit...
A o tom to je. On to hází na tvůrce webu, který je ale v pořádku. Splétá dvě věci do jedné hromady. Přečti si znovu u mne ten první řádek, větu.

A o tom to je. On to hází na tvůrce webu, který je ale v pořádku. Splétá dvě věci do jedné hromady. Přečti si znovu u mne ten první řádek, větu.
Web je vpořádku, ale blbě je nastavený certifikát u domény, který nepočítá s tím, že někdo může zadat i doménu 3.řádu s www, což není tak zcela běžné, ale stává se to.

A to, že nějaký prohlížeč bude "ignorovat" nesoulad či absenci certifikátu a web zobrazí, tak není známka "inteligence" prohlížeče, ale spíš to, že má prohlížeč velký problém s bezpečností.

Přesně tak, ono to je i logické, že chyba není v certifikátu, ale v browseru, který (s default nastavením) ty v certifikátu nezaregistrované domény pošle dál.

Ahoj.
Prosím vás, některé páry od Zaza mi jedou, ale u některých mi hlásí editor chybu v řádku 2. Nepadá, ale mašinu mi nezobrazí, jde to nějak poopravit, i když jde o vozy pro OR?
Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( MAV_424-001
ORTSFreightAnims
    (
        MSTSFreightAnimEnabled ( 0 )
                FreightAnimStatic
                (
                SubType( Default )
                Shape( "Arnyek.s" )
                Offset( 0.0, 0.0, 0.0 )
                )
                FreightAnimStatic
                (
                SubType( Default )
                Shape( "szemelyzet.s" )
                Offset( 0.0, 0.0, 0.0 )
                )

)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

comment (
Felhasznalt irodalom:
1. Mezei Istvan - MAV vonatojarmu album - Kozdok [1993]
2. Bencsik L., Lovas J., Mezei I. - Vasuti vontatojarmuvek uzemeltetesi zsebkonyve - Muszaki Konyvkiado [1984]
3. Magyar Kiralyi Allamvasutak - Menetrend fuggelek  Erv. 1944 majus 16-tol
4. Hamori Istvan, Varga Jeno - A Gozmozdony, Muszaki konyvkiado [1962]
5. Hobbym a vasut 1994/3 - Dr. Csiba Jozsef: A 70 eves 424-es torteneterol
6. Gorbicz S., Sasi I., Vadaszy P. - Vasuti jarmuvek minosito meresei, Muszaki Konyvkiado [1983]
7. Rudolf Richter, Joe Realmuto - Manual for .eng- and .wag-files of the MS Train Simulator 2.0e
    http://www.vm15.hu
)

Type ( Engine )
    WagonShape ( MAV_424-001.s )
        FreightAnim ( Arnyek.s 1 1 )

Include ( "\\Script\\Gep_altalanos.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_wagOR.inc" ) comment ( ORTS wagon section pm-s )

Include ( "\\Script\\Gep_fekwag.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_fenyek2.inc" ) comment (2 orrfsz)

Sound ( "..//..//MAV_424_ZazA/Sound/424_eng.sms" )
    Include ( "\\Script\\3Dcab_2xx.inc" )
)

Engine ( MAV_424-001
    Wagon ( MAV_424-001 )
    Type ( Steam )
    Name ( "MÁV 424,001 OR" )   

Include ( "\\Script\\Gep_fotul.inc" )   

comment( Konyha, hangok )
    CabView ( "424.cvf" )
    HeadOut (  1.7 3.4 -5.8 )

Sound ( "424_cab.sms" )

Include ( "\\Script\\Gep_konfig.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_fust_egykemeny.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_engOR.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_fekeng.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_kontorllerek.inc" )

Include ( "\\Script\\Gep_startkonf.inc" )

Include ( "\\Script\\description.inc" )
)

A pomalu vzniká 1. z verzí ČSD Dsd
Tam budu pak prudit o zrušení ventilaček nad okny... :)
To bude asi problém. Mám problém se zdrojovými soubory, některé bohužel zůstaly na poškozeném disku (tom druhém poškozeném) a nejsem schopen je zatím vydolovat ven. Ale věřím stále ve svoji šťastnou hvězdu.

Ahoj kamarádi.
Chtěl bych se pozeptat na jednu variantu rybáku Dsd.
Tato verze má zaplechované dveře, ale má taky nevysazené okno ve služebním oddílu, byly i verze ze zapelchovanými dveřmi s oddílem s vysazenými okny?
Tenhle bych chtěl udělat taky, mám bohužel jen foto modelu:
ryb2.jpg

Ale zde bych zase ušetřil Pikkovi práci s překopávkou toho okna.... :-)
dsd zaplech.jpg
Jinak jakékoliv fotky pokud někdo máte jsou vítány, Období ČSD 1981 - 89, Dsd a Daad

Dane, nechci tlumit tvoje nadšení, rybáky obecně můžu jako typ, ale pokud se mi nepovede přetahat data z nemocného disku nějak jinam, přišel jsem v podstatě o 85% modelů vytvořených do léta 2016. Včetně rybáků ...
Stále věřím ve svoji šťastnou hvězdu.

Ahoj.
Proto se ptám na to, jestli byly i s vysazenými okny, tam by se pak nemuselo přemapovávat nic, u toho muzejního z Popradu, co mám fotky by musely zůstat černá madla u dvěří a ventilačky, to by se dalo taky přežít. Jinak pokud ty data rozchodíš, tak mám nachystáno dle reality:
nahled.jpg

Back
Nahoře