Editor tratí do Open Rails

Hodil jsem to na youtube, zde je odkaz.
Omlouvám se, že je to chaotické a furt nějak manipuluji pohledem, ale sám nevím, kdy části kolejí mizí, každopádně na videu jde vidět, jak mizí nebo se zobrazují, tak snad to postačí.

Zdravím, všimnul jsem si jen občasného mizení pražců vně kolejí, což je způsobeno překrýváním textur kolejí a terénu. Koleje jsou zřejmě položeny skoro ve stejné úrovni s terénem.

Zdravím, všimnul jsem si jen občasného mizení pražců vně kolejí
Ano ano, přesně toto mám na mysli. Jenže jak jsem psal, zkoušel jsem kolej zvedat, ale to také nepomohlo.
Ještě uvedu pro lepší rozpoznání problému, kupř. v čase 1:00 jedu po koleji, která se zobrazuje správně, ale okolním kousek chybí, v čase 1:01 už i té, po které jedu kousek zmizí.

Já tam stále nic nevidím. Ale všiml jsem si neznámé textury pražců. Je možné, že příčina je zde. Vyzkoušel bych nėjakou texturu z tratį, kde nenį problém.

Zdravím. Pri stavbe trate občas dogenerovavam terren alebo používam textúry pomocou TSRE. Pri týchto úkonoch sa mi na opačných stranách terrenu objavujú obrovské štvorcové krátery, Nevie niekto náhodou s čím to môže byť. Vždy sa snažím to opraviť a objavia sa zase na inom mieste. Za každú odpoveď alebo riešenie som vďačný.

Přílohy

• terrain.jpg
    terrain.jpg
    363.3 KB · Zobrazeno: 33
Tohle se mi také stalo, ale ještě v horším měřítku, že jsem měl souvislé krátery z Brna až do České Třebové, možná až do všude. Zkrátka jak po apokalypse. Vrátil jsem vše zpět, ale už si nevzpomínám, čím jsem tohle způsobil. Protože dogenerování čtverců dělám neustále a žádný problém. Ale já stavím hlavně v MSTS editoru a v editoru TSRE jenom něco, co je tady rychlejší. Člověk musí jednat s respektem. V MSTS editoru rozbiji maximálně čtverec, ve kterém pracuji. Ale TSRE vám nadělá jedním kliknutím paseku v celé ploše projektu.

Ale já stavím hlavně v MSTS editoru a v editoru TSRE jenom něco, co je tady rychlejší.
Ja tiež v staviam iba v MSTS editore a v TSRE len dogenerovavam iba terren a davam foto textury z google earth. Ono to tak pôsobí ako keby len znižilo výsku terrenu ale tvar ostáva zachovaný. Len neviem podľa čoho su tie tiles pomenované, aby človek po dogenerovaní mohol doplniť chybné štvorce.

Zase v TSR editoru se rychleji osazují návěstidla, jednak jsou vyrovnané s kolejí a save je rychlé. Jenomže. Pokud zapomenu nalinkovat nějaké návěstidlo, tak neotevřu editor aktivit a myslím ani trať nespustím. Typický příklad je návěstidlo pro posun nebo lichoběžníková tabulka. To nemá žádné přednastavené linky, tedy se vždy musí nějaký zatrhnout. Tedy pokud o tom vím, že mám takové návěstidlo osazené. U mě nastal případ, že jsem jejich osazení nevěděl. Já je osazoval v Hevlíně a jaksi jsem nechtěně kliknul mimo kolej. MSTS vám tento problém zahlásí a je nutné osadit znovu. Ale OR nikoli a návěstidlo osadí do třeba 10 km vzdáleného šturcu v Hrušovanech a aby to nebylo tak moc jednoduché, tak v mém případě se schovala do budovy stání pro nějaké drážní vozidlo. Našel jsem jej až za pomocí nástrojů v OR, kdy se mi zobrazí mapa i s návěstidly. Ale aby toho nebylo málo, tak ještě jedna lichoběžníková tabulka se mi osadila na konec kolejí z Hevlína někde v Rakousku. To jsem také nečekal. :) Po smazání mi už trať šla konečně ve hře načíst. V tom je záludnost tohoto editoru. Návěstidlo odskočí klidně desítky kilometrů daleko bez vědomí stavitele a pak "hledej šmudlo". :)

Tie návestidla nemám ani tušenia ako sa tam dávajú, pokiaľ by sa dalo manipulovať so vzdialenosťou medzi ihlanom a samotným návestidlom tak by to mohlo byť pre mňa zaujímavé.

Spojit dva projekty myslím nedává smysl. Každý stavíme jinak a koleje ani nádraží by na sebe nenavazovaly. Propojení by se muselo stejně ručně přebudovat.
Smysl propojení tratí by mělo, kdyby na jednom projektu pracovalo víc lidí a výsledky by se pak ve finále propojily. Tedy by se nejprve musela postavit kolejová šablona celku a pak projekt nastříhat pro jednotlivé stavitele.

Nešly by ty odkazy v rar nebo zip, jak to bylo dřív? Zkusil jsem stáhnout i spustit, ale asi 10x mi to počítač zakázal i když jsem zákazy obcházel, tak jsem to vzdal.

Back
Nahoře